Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

2-daagse excursie: De meeste mensen die naar Huacachina gaan, doen de sandbuggy tour en slapen vervolgens in het dorp. U beleeft de woestijn nog meer als u er slaapt in een tentenkamp. 

 

 

Dag 1 Kamperen in de woestijn

 

U vertrekt om 16.00 uur, na de ergste hitte en u ziet de zonsondergang boven de zandduinen. U wordt met de sandbuggy, een soort open jeep, opgehaald bij uw hotel. U zit met tien of zes personen in de buggy. Zelf rijden mag niet. Dat is misschien maar beter ook, want u gaat echt off-road. U crost hoge zandheuvels op, wat er net na de top komt is niet te zien. Maar dan kunt u over het randje kijken en ziet u een steile afdaling waarvan u denkt: daar kan de buggy echt niet naar beneden, dan kiepen we om. De chauffeur heeft echter al vaker met dit bijltje gehakt en hij weet precies wat wel en niet kan. Een geweldig gevoel om zo steil af te dalen. Crossend door de duinen hangt de buggy af en toe scheef. Avontuurlijk, voor velen één van de hoogtepunten van hun tour door Peru. Zeker als u de buggytour combineert met sandboarden. Onderweg stopt de buggy bij verschillende steile duinen. Sandboarden is net zo iets als snowboarden. Staan op de board is alleen voor gevorderden, de meesten gaan liggend op hun buik naar beneden. Knieën naast de plank zetten, met de buik op de plank gaan liggen, kin omhoog, benen een klein stukje omhoog en de gids geeft u een zetje. Gillend naar beneden suizen van het duin af. U rijdt naar een hoge duin om naar de zonsondergang te kijken. Tot slot stopt u bij een uitzichtpunt over Huacachina. De lichtjes zijn aan en het meer glinstert in de diepte. De tocht duurt twee uur. Vervolgens worden bijna alle toeristen teruggereden naar het dorp. U gaat echter dieper de woestijn in. De tenten worden opgezet tussen de zandduinen. De sterrenhemel is meestal ongekend, er glinsteren duizenden sterren. Bij het kampvuur wordt gebarbecued. Rundvleesspiezen, groentespiezen, kip, chorizoworstjes, een saladebuffet, maïs en aardappels worden voor u klaargemaakt. Bestel een pisco sour erbij, en geniet van de omgeving. Als u slaap gekregen heeft, kruipt u uw tent in. De tent en de kampeerspullen zijn inbegrepen, een slaapzak kan nog apart gehuurd worden (of zelf meenemen natuurlijk). Let op: het kamperen in de woestijn klinkt heel idyllisch en dat is het ook, maar er gaan vaak ook jongeren mee op deze tour die tot diep in de nacht blijven zitten met hun drankje waardoor het rumoerig kan zijn. Zeker in het weekend als er veel lokale jongeren komen, kan het laat worden.


Overnachting in een tent (zonder slaapmatje).

 

 

Dag 2 Kamperen in de woestijn

 

De volgende ochtend wordt u bijtijds teruggebracht naar het Desert Ecocamp in Huacachina waar u ontbijt.


Deze excursie is samen met andere reizigers.

 

Inclusief: gebruik van tent en kampeerspullen, sandbuggy tour, sandboarden, barbecue, ontbijt, transfer terug naar Huacachina.