Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

We kunnen niet beginnen met koken voordat de ingrediënten ingeslagen zijn. Dus op naar de Haku-markt om boodschappen te doen. Als u alle producten verzameld heeft, gaat u terug naar de kookschool en daar kunt u gelijk aan de slag. 

 

Alle gerechten worden bereidt in een keramieken pot, zoals de vroegere inheemse inwoners dit deden. De smaken en geuren van de ingrediënten blijven in het keramiek goed bewaard. U mag zelf kiezen wat u gaat maken. Wordt het vis, kip of vlees? Kiest u voor de visvariant dan maakt u als voorgerecht ceviche, hét nationale gerecht van Peru. Kleine blokjes rauwe vis marineert u in een zure dressing met limoen.

Het hoofdgerecht is gestoomde vis. Dit heet in Peru “Sudado de Pescado”. U bereidt de vis met rode ui, verse kruiden en een gele curry-achtige saus.

 

De koks die aan de slag gaan met het kip-menu maken twee voorgerechten. Papas a la Huancaina en Ocopa Souce. Papas zijn aardappels en Huancaina betekent “uit de streek van Huancayo, een region in de Andes. Beide gerechten worden klaargemaakt met een crèmige, licht pittige saus. De één met verse kruiden uit het Andesgebergte en het andere gerecht met lokale verse pepers en kaas. Gekookte aardappels smaken met deze twee sauzen ineens wel erg lekker! Het hoofdgerecht is aji de pollo, een pittig kipgerecht. De kip snijdt u in kleine stukken en u bereidt een saus van gele pepers, kaas en melk. 

 

Tot slot kunt u kiezen voor het vleesmenu. Het voorgerecht is hier ook een causa. In dit geval de Causa Limena van aardappelpuree gemixt met limoen en peper, gevuld met lokale verse groentes. Het hoofdgerecht is Lomo Saltado. Ook dit staat bij bijna ieder Peruaans restaurant op de kaart. Stukjes rundvlees bakt u met uien, tomaten, pepers en kruiden. Rijst en patat horen bij dit rundvleesgerecht. Na de bereiding van uw gerechten gaat u de resultaten natuurlijk proeven! Wat zal dit lekker smaken.

 

Deze excursie wordt uitgevoerd met andere reizigers. 
Inbegrepen: transfers, kookles