Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Er staat een culinair dagje op het programma. Eerst bezoek u een typische Peruaanse markt. Op de markt liggen herkenbare groenten en fruit, maar ook vruchten waar wij nog nooit van gehoord hadden. Gewoon proberen, een stukje proeven en wie weet hoe lekker u het vindt! Heel bijzonder vonden wij de lúcuma, chirimoya, aguaymanto en pacae. Het is natuurlijk afhankelijk van het seizoen wat er verkrijgbaar is.

 

Na de markt gaat u naar het exclusieve restaurant “La Rosa Nautica”. De barman geeft u zijn specifieke recept voor een Pisco Sour, het drankje van Peru. Vervolgens neemt hij u mee naar keuken en proeft en maakt u diverse gerechten. De chefkok staat met passie te koken als u de keuken binnenstapt. Het voorgerecht is een ceviche, rauw gemarineerde vis. Samen met andere typische Peruaanse gerechten eet u uw buik vol. 

 

Het is na de lunch tijd voor een stadstour. Lima kent veel kanten. Vandaag ziet u delen van de Spaans-koloniale tijd, maar ook het moderne Lima. Vanaf La Huaca Pucllana heeft u een panoramisch uitzicht over de oude stad met zijn paleizen, herenhuizen, kerken en pleinen. U bezoekt het klooster van San Francisco met de catacomben. Als het BCR-museum open is (niet op zaterdagmiddag, zondagmiddag en maandag), bekijkt u daar de collectie. De woonwijk San Isidro en het uitzicht over de Grote Oceaan vanaf Miraflores staan ook op het programma. Aan het einde van de middag wordt u teruggebracht naar uw hotel.


Deze excursie is samen met andere reizigers
Inclusief: vervoer, lunch, pisco sour, stadstour, entreegelden, begeleiding door Engelssprekende gids