Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

Hét hoogtepunt van uw reis door Peru is een bezoek aan de Machu Picchu. Jaarlijks komen er honderdduizenden bezoekers. Machu Picchu is een Incastad uit de vijftiende eeuw. De stad ligt goed verborgen. De Spanjaarden die Peru veroverden hebben de stad nooit ontdekt. Slechts een aantal boeren in de Urubambavallei wisten van het bestaan af. Daardoor is de stad enorm goed bewaard gebleven. Pas in 1911 vond de Amerikaan Hiram Bingham het complex. Nu staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst.

 

Er staan heel veel ruïnes, zowel van huizen als van tempels. Maar ook de landbouwterrassen en aquaducten zijn indrukwekkend. U bereikt de Machu Picchu door met de trein naar Aguas Calientes te gaan en daar de bus te nemen. De weg kronkelt via veel bochten omhoog en stopt op een parkeerplaats. Lopen vanaf Aguas Calientes naar de ingang kan ook. Na de ingang staat u op een landbouwterras en aan alle kanten ziet u gebouwen liggen. In de verte rijst de top van de Huayna Picchu op. Als u naar links loopt ziet u de koninklijke verblijven en de belangrijkste tempel! Ook de Zonnepoort ziet u in de verte liggen. Wandel over trappen en terrassen naar boven.

 

Een belangrijke tempel is de Tempel van de Zon. U kunt niet naar binnen, maar als u iets hoger klimt, heeft u goed zicht van bovenaf en ziet u ook het altaar. Vanaf de Tempel van de Zon loopt u langs een flink aantal baden en fonteinen naar het Heilige Plein. Ook hier meerdere tempels, zoals de Hoofdtempel en de Tempel met de drie ramen. Verder ziet u woonhuizen, maar ook bijvoorbeeld een gevangenis. Wij vinden het heel leuk om eerst circa twee uur met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer weet over de stad. Daarna op eigen gelegenheid ronddwalen. Zoeken naar de plekjes om de mooiste foto’s te nemen en gewoon even ergens gaan zitten om de grootsheid van de Machu Picchu op u in te laten werken.

 

Het staat bij bijna iedere reiziger op de bucketlist en u bent hier nu daadwerkelijk! U dient van tevoren een ticket voor de Machu Picchu te kopen (wij regelen dat graag voor u); er worden namelijk maar 2500 bezoekers per dag toegelaten. U koopt een kaart voor de ochtend of voor de middag. Neem ruim de tijd voor uw bezoek; er is zoveel te zien! Bij de Machu Picchu is ook de Huayna Picchu. De bergtop die aan de noordkant boven de stad uitsteekt. Er is een steil pad naar boven. Het uitzicht vanaf de Huayna Picchu is adembenemend mooi! Ook hiervoor wordt slechts een beperkt aantal vergunningen afgegeven, dus regel dit ook van tevoren.

 

Samen met andere reizigers.
Inclusief: entree, 2 uur rondleiding met een Engelssprekende gids.