Bocas del Toro, Isla Colón, Island Plantation

Panama

Rustig gelegen aan het mooie strand van Bluff Beach.

Locatie

Ongeveer 30 minuten per auto vanaf Bocas Town ligt het vier kilometer lange witte zandstrand van Bluff Beach. Aan de ene kant wordt het hotel alleen door een zandweg gescheiden van het strand. Aan de andere kant is de jungle. ’s Morgens wordt u wakker met het gelui van brulapen en krekels. Er zijn niet veel restaurants in de buurt en geen winkels. Een taxi naar de “hoofdstad” Bocas Town kan geregeld worden. Vlak bij het hotel ligt de Bom Bom Beach Bar. Hier is het goed toeven als u een middag aan het strand wilt liggen en als u ’s avonds een cocktail wilt drinken. In het seizoen dat de zeeschildpadden hun eieren komen leggen, is de bar trouwens ’s avonds gesloten.

Accommodatie

Het hotel heeft een mooie mix van verschillende stijlen. De algemene ruimtes zijn door de Noorse eigenaar ingericht met Balinese meubels. De kamers zijn ingericht met houten meubels uit Panama. Er zijn tien kamers in totaal. Eén in het hoofdgebouw op de eerste etage, twee in huizen in de tuin en de rest van de kamers is in een L-vorm bij het zwembad gebouwd. In de kamers is een ventilator en een kluisje. Zowel voor als achter de kamers bij het zwembad heeft u een terras met twee stoelen. De achterkant van de kamers is bijna helemaal open, alleen afgescheiden met muskietengaas. De jungle begint daar, niemand kan naar binnen kijken. Er staat een kan met drinkwater in de kamer; men probeert het gebruik van plastic flessen te reduceren. De badkamer heeft een buitendouche. ’s Morgens en ’s middags is er warm water; ’s avonds niet. Het hotel heeft geen aansluiting voor water en elektra; maar regelt alles zelf. Op de kamer liggen badlakens die u mee kunt nemen naar het strand.

 

Kamertypes:

  • Bungalows. Rond het zwembad. Met een tweepersoonsbed. De kamer is 50 m2 groot.
  • Deluxe suite op de eerste etage met balkon. Met een tweepersoonsbed en twee eenpersoonsbedden.
  • Huisjes: Beneden is een slaapkamer met een tweepersoonsbed en een badkamer. Boven is de zitkamer. Deze is boven zodat u overdag nog meer kunt genieten van het uitzicht op zee.

 

Deze accommodatie laat geen kinderen onder veertien jaar toe. Ze hanteren het adult only concept.  

Voorzieningen
  • Zwembad met ligstoelen eromheen
  • Restaurant met a la carte gerechten en met pizza’s uit de eigen houtoven
  • Meditatieplatform (167 traptreden op, maar dan wel rust én uitzicht op zee)
  • Yoga, bij het meditatieplatform
  • Massages, achter het meditatieplatform
  • Wasservice
  • Shuttle tussen Bluff Beach en Bocas Town (niet van het hotel zelf).
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën