terug naar het overzicht

Autorondreis Selfdrive door Panama

Tijdens deze reis verkent u Panama City op eigen gelegenheid. Na twee dagen haalt u uw huurauto op om de rest van het land te ontdekken. De natuur van El Valle de Anton, cultuur op het Azuero schiereiland, de onbekende zuidkust van Panama en de jungle in Boquete. Nabij Boquete levert u de huurauto weer in. U vaart naar de Bocas del Toro archipel om uit te rusten aan het einde van deze reis door Panama.

Wat maakt deze reis bijzonder
Veel vrijheid met uw huurauto
De onbekende zuidkant van Panama
Veel natuurwandelingen mogelijk
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
In één reis genieten van strand, jungle, een moderne stad en uw trip afsluiten op een tropisch eiland? Wat mij betreft is Panama daarvoor hét land!
Prijsindicatie vanaf € 2200,- per persoon
Reisduur: 15 dagen / 14 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Selfdrive door Panama

Dag 1       Aankomst Panama City

Dag 2       Panama City

Dag 3       El Valle de Anton

Dag 4       El Valle de Anton

Dag 5       Pedasí

Dag 6       Pedasí

Dag 7       Boca Chica

Dag 8       Boquete

Dag 9       Boquete

Dag 10     Boquete

Dag 11     Bocas del Toro

Dag 12     Bocas del Toro

Dag 13     Bocas del Toro

Dag 14     Panama City

Dag 15     Vertrek Panama City

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Panama City

U wordt bij de luchthaven in Panama City opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Panama City gebracht.

 

Panama City is de hoofdstad van Panama en het is de grootste stad van het land. De stad is natuurlijk bekend vanwege het nabijgelegen Panamakanaal. Er is een heel modern, zakelijk district. De skyline doet niet onder voor de skyline van Noord-Amerikaanse steden. Er staan enorme wolkenkrabbers. Wandel over de Cinta Costera, een boulevard met palmbomen met een goed uitzicht op die imposante skyline. Dwaal rond door de straten van de Casco Viejo, het oude stadsdeel én bovendien het leukste stadsdeel van Panama City. Heel veel gebouwen in Spaans koloniale stijl zijn gerestaureerd en in hun oorspronkelijke kleuren geverfd. Wandel door dit stadsdeel.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief transfer

Dag 2 Panama City

Panama-City-monument_1_367392 81fe35ac-d9ab-4444-b034-c34df07bd810 Panama-City-Gebouwen

U kunt dagen, zelfs een week in Panama City verblijven en iedere dag op stap gaan. Er is ontzettend veel te doen in en om de stad. Denkt u aan Panama, dan denkt u aan het Panamakanaal. Bekijk het kanaal op de manier die u het meeste aanspreekt. Er is een nostalgische treinrit langs het kanaal, u kunt een stuk meevaren door de sluizen en op die manier ervaren wat een enorme hoogteverschillen overbrugd worden. Als u naar één van de enorme sluizencomplexen gaat, ziet u hoe grote tankers, containerschepen of een cruiseschip opgetild worden. Actiever bezig bent u tijdens een kanotocht over het kanaal. Of trek de natuur in en ga naar het  Metropolitan National Park of het Soberanía National Park. Een interessant kijkje in het verleden heeft u in de stadjes San Lorenzo en Portobelo. Op een half uur varen vanaf Panama City ligt Isla Taboga, een dagtocht erheen is prima op eigen gelegenheid te doen.

 

Overnachting in Panama City.

Inclusief ontbijt

Citytour en Miraflores sluizen
Panama-City

Citytour en Miraflores sluizen

U wordt bij uw hotel opgehaald en rijdt in ongeveer een half uur naar de sluizen van Miraflores. Dit is één...

Hike over de Pipeline Road
Panama City

Hike over de Pipeline Road

U rijdt naar Gamboa. Het beste is om heel vroeg te vertrekken. Gamboa is een klein dorp dat omgeven is door...

Dag 3 Panama City - El Valle de Anton

Huurauto afhalen en op pad! Ca. 130 km / 2,5 uur

De komende dagen maakt u gebruik van een huurauto. U haalt de huurauto op bij de autoverhuurder.

 

U rijdt de stad uit. Het eerste deel van de route is vrij druk. Een stuk over de brede Panamericana. Af en toe ziet u aan uw linkerhand de kustlijn en de oceaan. U slaat af en gaat de bergen in. De weg gaat steeds meer kronkelen. Het is groen en er staan prachtige huizen. Veel mensen uit Panama City hebben hier een tweede huis.

 

El Valle de Anton is een bergdorp. Het ligt in de krater van een oude vulkaan. De omgeving is daardoor groen en vruchtbaar. Het dorp wordt omgeven door begroeide bergen, waarvan de India Dormida de bekendste is. India Dormida betekent slapende Indianenvrouw, en de berg toont met een beetje fantasie gelijkenis met een slapende vrouw. El Valle de Anton is een gezellige plaats met enkele hotels en een flinke keuze qua restaurants. De omgeving is vooral geschikt voor het maken van hikes.

 

Overnachting in El Valle de Anton.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 4 El Valle de Anton

Kee-Billed-Toekan-11

De bekendste wandelingen zijn de India Dormida en de Gaital Trail. Maak één dezer dagen op zijn minst één wandeling door de mooie omgeving. De natuur is heel afwisselend: er is nevelwoud, regenwoud en subtropisch droogwoud. Andere leuke wandelingen zijn de Iguana Face van ongeveer twee uur, over een rotsachtig pad en de Turega Hike. Een lange trekking van zeven uur van El Valle de Anton naar Turega. Welke wandeling u ook doet, grote kans om alleen al aan de kant van de weg een luiaard in een boom te zien hangen of een toekan te horen krijsen en vervolgens klapwiekend te zien vliegen. De bekendste waterval bij El Valle de Anton is El Macho. Fris lekker op en neem een duik in de natuurlijke poel bij de waterval (in het droge seizoen kan dit natuurlijke zwembad droog vallen). Nog leuker om de waterval te bekijken: er zijn vier canopy lijnen gespannen over de waterval heen. Het kost ongeveer een uur om naar boven te lopen en vervolgens naar beneden te zeilen.

 

Overnachting in El Valle de Anton.

Inclusief ontbijt, huurauto

India Dormida trekking
El Valle de Anton

India Dormida trekking

Het verhaal achter de India Dormida, “het slapende Indianenmeisje” is prachtig, evenals de trekking! Als u de...

Gaital Trail
El Valle de Anton

Gaital Trail

Verschillende hiking trails zijn er rondom El Valle de Anton te vinden. In het verleden zijn veel paden in de...

Dag 5 El Valle de Anton - Pedasí

Ca. 210 km / 5 uur

De weg kronkelt door de bergen naar beneden. Het eerste deel flink turen maar daarna weer een stuk over de Panamericana. U rijdt grote stukken door het groen, maar passeert ook dorpen en steden. Interessant voor een korte stop is het dorp Natá. De caballeros van Natá zijn ridders uit de Spaanse tijd. De stad werd in 1522 gesticht en het is de oudste plaats in Panama mét de oudste kerk die nog steeds in gebruik is. Het altaar is indrukwekkend. U rijdt door Aguadulce. In de omgeving wordt veel suikerriet verbouwd en er wordt zout gewonnen.U passeert de stad Chitré en rijdt zuidwaarts over het schiereiland Azuero. 

 

Pedasí is een pittoresk dorp op het schiereiland Azuero. Langs de weg staan kleurige huizen in oude stijl. Nabij het dorp ligt een aantal stranden, zoals Playa La Garita en Playa El Toro.

 

Overnachting in Pedasí.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 6 Pedasí

25f04d9f-40ad-4093-93e8-48ca9d3e4d1d 04b6941c-286f-4e3d-8da0-5056b6de2cbf

Maak een excursie op het schiereiland. Een rustig dagje snorkelen aan het strand voor de kust, bezoek de locals met hun werkplaatsen aan huis, ga op zoek naar zeeschildpadden of proef de lokale rum. Wij adviseren u graag. Vaar bijvoorbeeld vanuit Pedasí naar Isla Iguana, een beschermd natuurgebied waar onder andere schildpadden en zoals de naam al doet vermoeden leguanen leven. Snorkelen is hier een aanrader. In Pedasí zijn enkele hotels en restaurants. Pedasí is een prettige, rustige plaats om te verblijven en vandaaruit het schiereiland Azuero te ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld werkplaatsen aan huis waar pollera’s (de traditionele Panamese jurken), religieuze maskers en drums gemaakt worden en een hacienda waar rum en seco geproduceerd wordt.

 

Overnachting in Pedasí.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 7 Pedasí - Boca Chica

Ca. 320 km / 5,5 uur

Over het schiereiland Azuero rijdt u noordwaarts. U rijdt langs de stad Chitré. Het tweede deel van de rit gaat grotendeels over de Panamericana. De weg is goed, maar op den duur een beetje saai.

 

Boca Chica is een klein en rustig vissersdorp met één modern, boutiqehotel en afgelegen stranden in de nabijheid. U heeft het gevoel hier aan het einde van de wereld te zijn. Het dorp zelf bestaat uit één langgerekte straat. Het is een aanrader om vanuit Boca Chica een boottocht te maken. Slapen op het nabijgelegen eiland, Isla Palenque kan ook. U vindt hier het gelijknamige en zeer luxe hotel: Isla Palenque.

 

Overnachting in Boca Chica.

Inclusief ontbijt, huurauto

 

Dag 8 Boca Chica - Boquete

Panama-Boquete-Kopje

Vanaf Boca Chica rijdt u naar Boquete. 

 

Boquete is een gezellig plaatsje tussen de groene hoge bergen van West-Panama. Het geeft haast een beetje een wintersportgevoel. Boquete is niet heel groot, er is één straat met talloze restaurants, winkels, hostels en supermarkten. Gezellig om hier door heen te slenteren. Er zijn allerlei soorten restaurants: Argentijns, Mexicaans, Panamees, Peruaans en fastfood. Drink een biertje in de brouwerij van het dorp. De omgeving van Boquete is groen. Er zijn veel koffieplantages. Bezoek er één en zie met eigen ogen hoeveel werk het is voordat een kopje koffie voor u ingeschonken kan worden. Proef verschillende soorten. Rond de koffieplantages is bos. U bevindt zich op grote hoogte, dus het is koel en aangenaam om een wandeling in de omgeving te maken. Neem zelfs een vestje mee voor de avonden.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 9 Boquete

Actief in de jungle

Er is zoveel te doen in en om Boquete, dat het aan te raden is om hier twee of nog beter drie nachten te blijven. In de mooie natuurlijke omgeving is een flink aantal hikes uitgezet. Mooie wandelingen bijvoorbeeld tussen eeuwenoude eiken of over wiebelige hangbruggen in de jungle. Deze wandelingen zijn voor iedereen goed te doen, er zijn ook zwaardere hikes. Heeft u wat korter de tijd en wilt u veel zien? Dan is de “Highlight tour” met een wandeling, een bezoek aan een koffieplantage om u vervolgens onder te dompelen in de heetwaterbronnen een aanrader. Wilt u meer weten over het landelijke leven rond Boquete en zien wat er allemaal verbouwd wordt, dan is de plantagetour echt iets voor u. Er is voor ieder wat wils, kijk op onze website voor alle mogelijkheden of bel ons. Trek gekregen? Eet een taartje bij een kopje koffie in de winkelstraat van Boquete. Er zijn veel hippe coffeeshops. In het centrum van Boquete is een kleine souvenirmarkt.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt, huurauto

Plantagetour
Boquete

Plantagetour

De lekkerste en bovendien een leerzame excursie bij Boquete. Het leven rondom het gezellige bergdorp Boquete...

Quetzaltrek
Boquete

Quetzaltrek

De bekendste hike bij Boquete is de Quetzaltrek. Zwaar en een goede conditie is noodzakelijk, maar als...

Dag 10 Boquete

Boquete-3-1b0e4dab Panama-Boquete-Jungle_1_367453 Panama-rode-koffiebonen-cherry-2_1_367471

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Boquete.

Inclusief ontbijt, huurauto

Dag 11 Boquete - Bocas del Toro

Ca. 185 km / 3,5 uur

Op naar Almirante. U levert uw huurauto daar in en vaart van Almirante naar Bocas del Toro. Daar wordt u weer opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

De Bocas del Toro archipel bestaat uit zes kleine eilanden en een aantal rotsen en mangrove-eilanden in het Caribisch gebied. De eilanden zijn groen met witte zandstranden en palmbomen, het water is helderblauw. De oorspronkelijke bewoners van de eilanden leven er nog steeds: de Ngöbe-Buglé inheemse bevolking.  Maar het grootste deel van de bevolking stamt af van Afrikanen die hier ooit als slaaf kwamen. De bevolking van Bocas del Toro heeft een veel donkerder huidskleur dan de gemiddelde Panamees en ook de cultuur is er totaal anders. Er is veel muziek, er hangt een laid-back sfeer.

 

Overnachting op Bocas del Toro.

Inclusief ontbijt, huurauto, transfers, ferry

Dag 12-13 Bocas del Toro

2 vrije dagen om te genieten van zon, zee en strand op Bocas del Toro

Panama-Bocas-del-Toro-5

U gaat vooral naar Bocas voor het strand, de onderwaterwereld en om te relaxen.

De bekendste eilanden van Bocas del Toro zijn Colón en Bastimentos. Colón is het hoofdeiland met de luchthaven en Bocas Town. Het eiland is best groot en we adviseren om een fiets of een quad te huren en het eiland te gaan verkennen. In Bocas del Toro Town, meestal Bocas Town genoemd wonen bijna 8000 mensen. De houten gekleurde huizen doen echt Caribisch aan. Er is een botanische tuin, een groot, en u kunt gaan duiken of snorkelen. Er zijn veel restaurants en bars. ’s Avonds is er tot laat wat te beleven. Ga vanuit Bocas Town een dag met boot de zee op. Er zijn veel mooiere snorkelplekken en stranden dan bij de stad. Op het eiland Colón zijn ook rustiger plekken, zoals bijvoorbeeld bij het witte met palmbomen omzoomde strand van Bluff Beach. Ver weg van alle restaurants en winkels, met slechts een paar hotels. Aan de andere kant is een aantal hotels met huisjes op het water, ook heel rustig gelegen. Neem zo vanaf uw eigen terras een duik in het water om te snorkelen.

 

Overnachting op Bocas del Toro.

Inclusief ontbijt

Expeditie Robinson en snorkelen
Bocas del Toro

Expeditie Robinson en snorkelen

U wordt opgehaald en naar de haven gebracht. In ongeveer 40 minuten vaart u naar Isla Zapatilla. Een rustig...

Dag 14 Bocas del Toro - Panama City

Heeft u genoten van de zon de afgelopen dagen? Vandaag verlaat u Bocas del Toro. U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt naar Panama City. Geniet nog even de laatste dag van deze stad. Wandel nog even door de straten of over de boulevard en geniet van uw laatste avond.

 

Inclusief ontbijt, transfer, binnenlandse vlucht

Dag 15 Vertrek Panama City

Uw laatste dag is dan echt aangebroken. Vanaf Panama City vliegt u naar huis of reist u verder.

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen