Panama City

De meeste rondreizen door Panama beginnen in Panama City. Een goed moment om een kijkje te gaan nemen in deze wereldstad! Panama City ligt aan de kust en is omgeven door regenwouden. De stad is wereldberoemd vanwege het nabijgelegen Panamakanaal maar Panama heeft nog veel meer te bieden. Haal het maximale uit uw bezoek aan deze metropool door een stukje natuur én historie mee te pakken.

 

Panama stad kaart

 

Drie tips voor een bijzondere Panama City ervaring:

 

1. De koloniale buurt Casco Viejo

Hoewel Panama City een moderne skyline heeft, is er ook nog een mooi oud stadsdeel te vinden: Casco Viejo (letterlijk: oude wijk). Deze koloniale wijk is sinds 1997 onderdeel van de Unesco werelderfgoedlijst. In Casco Viejo zijn veel authentieke straatjes en gezellige pleinen te vinden. Het is een fijne buurt om een paar uur rond te dwalen en ergens een lekkere kop koffie te drinken. Loop ook even de straatjes 'Calle 3a' of 'Calle 5a' in om op één van de verborgen strandjes uit te komen. Er zijn enkele accommodaties in Casco Viejo, maar ook als u in een andere wijk verblijft is het leuk om een bezoekje te brengen aan dit historische stadsdeel. Dit kan eenvoudig met een Uber, taxi of met de metro. 

 

Tip: voor een mooie zonsondergang moet u bij rooftopbar Tantaloo zijn. Vanaf dit dakterras is het contrast tussen het oude centrum en de moderne skyline duidelijk zichtbaar. Naast een lekker drankje, kunt u hier ook terecht voor een goede 'coconut curry’.

 

De Rooftopbar Tantalo, een leuke plek waar je een drankje kunt nemen voor de zonsondergang! Fotocredit: Tantalo Hotel

 

2. Het Panamakanaal

Als u op vakantie in Panama bent, wilt u het Panamakanaal natuurlijk ook met eigen ogen bekijken! Het is één van de bekendste waterbouwwerken ter wereld. Het Panamakanaal is maar liefst 80 km lang en het kost een boot gemiddeld $150.000 om er doorheen te varen. Een fors bedrag, maar de andere optie is een lange vaart om heel Zuid-Amerika. Er zijn drie plekken waar je het Panamakanaal kan bezoeken. Het dichtstbijzijnde punt vindt u bij de sluizen Miraflores Locks.

 

Naast een groot observatiedek, vindt u hier ook een museum waar u alles te weten kunt komen over de geschiedenis van het Panamakanaal. Wist u bijvoorbeeld dat ze het Panamakanaal de afgelopen jaren hebben uitgebreid en er sinds 2016 zelfs gigantische containerschepen van twaalf containers breed er doorheen kunnen? De entree voor het bezoekerscentrum Miraflores Locks bedraagt $20 per persoon en u kunt de tickets gewoon ter plaatse kopen. U kunt er het beste komen met een taxi, Uber of de lokale bus. De bussen vertrekken vanaf het Albrook station.  

 

3. Duik de natuur in tijdens de Panama Trail

In de directe omgeving van Panama City liggen prachtige regenwouden. En wat is er lekkerder dan, na een lange reis, een flinke wandeling te maken in de natuur? Ga daarvoor naar Metropolitan Natural Park. Dit park ligt net buiten het centrum van Panama City en u kunt hier diverse wandelingen maken. Als u geluk heeft komt u onderweg apen, luiaards en bijzondere vogels tegen.

 

Bij de entree kunt u op de plattegrond kijken welke route u neemt naar het eindpunt: hier heeft u 180º zicht op Panama City. De ’grote trail' is een mooie route van ongeveer drie uur. Onderweg komt u wel wat heuveltjes tegen, maar met een basisconditie is dit goed te doen. De entree voor Metropolitan Natural Park bedraagt 4$ en vergeet niet om voldoende drinkwater en muggenspray mee te nemen.

 

Van dit uitzicht kunt u genieten vanuit het Metropolitan Natural Park

 

Meer tips voor excursies vanuit Panama City
Trein naar Colón, Agua Clara

Trein naar Colón, Agua Clara

Biomuseo en Casco Antiguo

Biomuseo en Casco Antiguo

Gangstertour

Gangstertour

Slapen in Panama City

Er zijn veel goede hotels te vinden in Panama City. De gezelligste wijk om te verblijven is de koloniale wijk Casco Viejo, maar het aanbod is hier beperkt. In de moderne wijken zoals Cresta en Paitilla zijn meer goede hotels te vinden voor een redelijke prijs. Afhankelijk van de duur van uw vakantie adviseren wij om twee á drie dagen in Panama City te verblijven. 

 

Hotels in Panama City

Panama City, Hotel Central

Statig, gerestaureerd gebouw dat helemaal past bij het karakter van het koloniale centrum van Panamastad.

Panama City, American Trade Hotel

Luxe hotel in koloniale stijl met een interessante historie. Al logeert u hier niet, ga in het American Trade Hotel dan zeker wat eten of drinken.

Panama City, Toscana Inn

Gewoon een goed middenklasse hotel in het moderne deel van Panama-stad. Een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Vervoer in Panama City

Een veilige én voordelige manier om u te verplaatsen in Panama City is de online taxi-service Uber. Meestal staat er binnen enkele minuten een auto klaar om u naar uw bestemming te brengen. Natuurlijk kunt u ook gewoon gebruik maken van de reguliere taxi’s in Panama City. Wilt u écht low-budget reizen? Panama City beschikt ook over een uitgebreid bus- en metronetwerk.


Veiligheid in Panama City

Zoals in elke wereldstad is niet elke buurt even veilig. Zoek daarom van tevoren goed uit waar u naar toe wilt.  Het algemene advies is om smartphones en dure camera’s veilig in uw tas op te bergen. Wanneer u ‘s avonds op pad gaat adviseren wij om een taxi te pakken en de niet-toeristische gebieden te vermijden. In de populaire wijken zoals Casco Viejo, Cresta en Paitilla kunt u prima rondlopen en op uw gemak de buurt verkennen.

Tijdens deze reizen bezoekt u Panama City
Panama-Boquete-Wandeling
Voorbeeldreis Panama

Rondreis Panama: Gezinsreis Panama

Panama City, stad verkennen, treinreis langs het kanaal, naar inheemse stam – Gamboa, avontuurlijk junglegebied – vlucht naar DavidBoquete, koffieplantages, ziplinen en hangbruggen, raften – Bocas del Toro, tropische eilandjes met strand

Panama-Bocas-del-Toro-Careneros-eiland1
Voorbeeldreis Panama

Rondreis Panama: Hoogtepunten van Panama

Panama City met excursie naar Panamakanaal – vlucht naar David - naar het bergdorp Boquete – met de ferry naar eiland van Bocas del Toro, genieten aan het strand  – terug naar Panama City