Camperhuur Nieuw-Zeeland

Een camper huren in Nieuw-Zeeland

Met een camper door Nieuw-Zeeland reizen, is een geweldige en onvergetelijke ervaring! Weinig landen zijn zo geschikt om te kamperen als Nieuw-Zeeland! Je hoeft meestal niet lang te zoeken naar een mooie kampeerplek. De wegen zijn rustig en veelal ruim opgezet, zodat het rijden met een camper niet moeilijk is. Er zijn veel verschillende campertypes waaruit je kunt kiezen. Groot en klein en met verschillende gradaties qua leeftijd en luxe. Alle voorbeeldreizen Nieuw-Zeeland op onze website zijn samengesteld op basis van autohuur. Wij bieden geen camperreizen aan.

 

Belangrijk: een internationaal rijbewijs is verplicht bij het huren van een auto of camper in Nieuw-Zeeland. Je dient beide documenten te kunnen overleggen, zowel het internationale rijbewijs als het gewone rijbewijs. Zowel het gewone rijbewijs als het internationale rijbewijs dient op naam van de hoofdbestuurder te staan. Ook kan men vragen om je paspoort. Een internationaal rijbewijs kun je aanschaffen bij de winkels van de ANWB in Nederland. Het moet persoonlijk afgehaald worden en je hebt je Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto nodig.

 

 

Kamperen in Nieuw-Zeeland

Er zijn verschillende soorten campings in Nieuw-Zeeland. Van heel eenvoudig en soms ook gratis tot campgrounds of holiday parks met veel faciliteiten. Vaak heb je de keuze tussen plekken met of zonder stroom. Hoe meer voorzieningen, hoe duurder de camping. Ook de locatie kan meespelen in de prijs. Om toch grofweg een indicatie te geven: gemiddeld kost een camping tussen de 20 en 50 NZD per nacht.

 

Een tip die de meeste camperverhuurders ook meegeven, download de app Rankers. Daarin vind je een enorme hoeveelheid aan campings. Niet alleen de plaatsen en de adressen, maar ook informatie over douches, Wifi, prijzen, mogelijkheden om een chemisch toilet te legen en nog veel meer staat hier in. Daarnaast staat bij elke camping ook genoteerd of je er mag staan met een self-contained of non-self-contained camper. Voornamelijk de gratis kampeerplekken zijn alleen toegestaan voor self-contained campers. Download de app thuis al, zodat je in Nieuw-Zeeland ook offline gebruik kunt maken van alle informatie.

 

Misschien verwacht je in een land dat zo bekend staat als ultieme camper bestemming dat je overal mag wildkamperen. Dat is echter niet het geval! Soms zijn er langs de doorgaande wegen, plekken waar je een nacht mag staan. Meestal zijn dat niet de meest sfeervolle plaatsen. Niet echt wildkamperen, maar een goede tussenoplossing zijn de gratis campings, of de openbare kampeerterreinen in het bezit van DOC (Department of Conservation). En dan sta je vaak op de mooiste plekken, midden in de ongerepte natuur. Ook de Kiwi’s zelf houden van kamperen. Reis je tijdens een lang weekend, rond feestdagen of in een nationale vakantie, dan is het aan te raden om campings van tevoren te reserveren.

 

   

 

De voor- en nadelen van een camperreis

Net als met een auto heb je alle vrijheid en ben je flexibel. Je kunt de dag precies zo indelen als je zelf wilt. We hebben hieronder een overzicht gemaakt met de belangrijkste voor- en nadelen van het huren van een camper in Nieuw-Zeeland.

 

Voordelen:

 • Alle type campers kun je met een gewoon rijbewijs besturen. De minimumleeftijd is 21 jaar. Sommige verhuurders stellen het verplicht dat je minimaal 2 jaar in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs.
 • Je hoeft niet iedere dag de bagage in- en uit te pakken. Op de dag dat je de camper ophaalt, ben je even druk met boodschappen doen, maar daarna heb je je eigen huis de hele tijd bij je. Nieuw-Zeeland is een land dat zich uitstekend leent voor een roadtrip, waarbij je vaak maar één of twee nachten op iedere plek verblijft. Je kunt er aan denken om in een stad aan het begin en einde van je reis in een hotel te verblijven en het tussenstuk met een camper te bereizen.
 • Vroeg boeken loont! Wacht daarom niet te lang als je met een camper door Nieuw-Zeeland wilt reizen.
 • Je overnacht op de mooiste plekjes, aan de rand of zelfs op een camping midden in de natuur. Zo dicht bij de natuur vind je nauwelijks hotels.
 • De meeste campsites hebben vuurplaatsen en vaak mag je op je eigen plek een kampvuur maken (niet bij extreme droogte in verband met het gevaar voor natuurbranden). ’s Avonds kun je hier eten klaarmaken en als je met kinderen reist, is het een aanrader om boven het kampvuur heerlijke marshmallows te roosteren.
 • In Nieuw-Zeeland zijn de wegen en parkeerplaatsen ingesteld op grote voertuigen. Het is dan ook veel makkelijker dan in Europa om een parkeerplaats bij bijvoorbeeld een supermarkt te vinden.
 • Sfeervol uit eten gaan, is behoorlijk prijzig in Nieuw-Zeeland. Het assortiment in supermarkten is enorm groot. Sla de lekkerste ingrediënten in en bereid je eigen maaltijd. Barbecueën is eveneens mogelijk op de meeste campings.

 

Nadelen:

 • Als je aangekomen bent in Nieuw-Zeeland kun je niet direct na een intercontinentale vlucht de camper ophalen. Maar eigenlijk is dat geen straf: verblijf eerst één of meerdere dagen in een boeiende stad in een hotel en trek er daarna pas met de camper op uit. Zo kun je direct even wennen aan het tijdverschil.
 • Een camper geeft je alle vrijheid, maar om teleurstellingen te voorkomen raden wij aan om in drukke periodes van te voren al enkele campingplaatsen te reserveren. 
 • De kosten voor brandstof bij het reizen met een camper liggen hoger dan bij een huurauto.
 • In steden en in nationale parken is het parkeren met een camper lastiger dan met een huurauto.
 • Er wordt in Nieuw-Zeeland links gereden. Dit is even wennen in het begin, maar heb je na een paar dagen zo onder de knie.

 

      

 

Enkele tips

 • Kies niet voor een te kleine camper zodat je voldoende leefruimte hebt voor het aantal personen waarmee je reist.
 • Plan de eerste reisdag weinig in. Je bent al uren kwijt in de supermarkt en moet even wennen aan het voertuig.
 • Pas op dat je je aan de snelheidslimiet houdt. In Nieuw-Zeeland is men (gelukkig) heel strikt met de verkeersregels en zijn de boetes voor overtredingen hoog. Dus rijd relaxed!
 • Toeristische bezienswaardigheden zijn aangegeven met bruine borden, zoals in zoveel landen. Wijk van de directe routes af en bezoek de mooiste plekken.
 • Tankstations zijn soms schaars. We raden aan om tijdig te tanken. Anders loop je het risico dat je meer dan 100 kilometer terug moet.
 • Een camperreis kun je ook prima combineren met een autorondreis. Start de reis op het Noordereiland met een huurauto en vaar van Wellington naar Picton, om vervolgens de reis te vervolgen over het Zuidereiland met een camper. Wij denken hierin graag met je mee.

 

Verzekering

Zorg voor een goede verzekering. Check naast de verplichte verzekeringen ook altijd de aanvullende verzekeringen om écht onbezorgd op reis te gaan.

 

Aantal bestuurders

Wij raden het aan om een extra bestuurder toe te voegen. Je reist soms lange stukken. Het is daarom veiliger voor jezelf en je medepassagier(s) dat je uitgerust achter het stuur zit. En daarnaast heb je als bijrijder ook meer tijd om te genieten van de indrukwekkende landschappen.

 

Navigatie

Download zelf een navigatiesysteem. In Google Maps of Maps.me kun je gemakkelijk kaarten downloaden. Je hebt dan geen Wifi nodig om van A naar B te komen. Houd er wel rekening mee dat je dan niet de actuele verkeersinformatie hebt. Als er een ongeluk of file is, wordt dit niet aangegeven. Maar goed nieuws: in Nieuw-Zeeland heb je zo goed als nooit last van files