Autohuur Nieuw-Zeeland

Een auto huren in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een ultieme roadtrip bestemming. Het land is zeer geschikt om op eigen gelegenheid met een huurauto te ontdekken. Vertrek in de ochtend op je eigen moment en stop waar en wanneer je maar wilt. Het huren van een auto in Nieuw-Zeeland is eenvoudig, veilig en goed geregeld. Je zult vrijwel geen files tegenkomen. De wegen zijn ruim opgezet en ruime parkeerplaatsen zijn er eveneens in overvloed. Veel bezienswaardigheden zijn goed en tot dichtbij te bereiken met de auto. Het allerbelangrijkste wat je niet mag vergeten: links rijden. Even wennen, maar je hebt het al snel onder de knie.

 

Wij hebben een aantal belangrijke verkeersregels op een rij gezet.

  • Je rijdt links en haalt in van rechts
  • Op een kruising zonder borden hebben alle bestuurders die rechtdoor gaan voorrang
  • Bij een T-splitsing hebben bestuurders op de doorgaande weg van beide kanten voorrang
  • Parkeren mag alleen in de rijrichting
  • Houd je altijd aan het inhaalverbod (dubbele streep), er zijn ‘passing lanes’ om in te halen.

Men hanteert hoge boetes voor snelheidsovertredingen in Nieuw-Zeeland. Je mag je telefoon niet gebruiken, maar ook niet vasthouden tijdens het rijden. Stel dus vooraf de navigatie in en doe dit niet terwijl je rijdt.

 

Je zult meerdere keren ‘one-lane bridges’, oftewel bruggen met maar één rijstrook, tegenkomen. Kom niet te hard aanrijden op de bruggen, voor het geval je moet stoppen. Op de borden staat duidelijk aangegeven wie voorrang heeft.

 

Graag stippelen we samen met jou een mooie autorondreis door Nieuw-Zeeland uit, waarbij ritten met voldoende tijd om te stoppen en bezienswaardigheden te bezoeken centraal staan. Houd er wel rekening mee, dat de afstanden in Nieuw-Zeeland vaak niet heel lang zijn, maar wel meer tijd in beslag nemen dan je verwacht. Je zult veel slingerwegen en smalle wegen passeren, waar je langzamer moet rijden. We noemen onze reizen roadtrips, maar het zijn ook echte autoreizen, waarbij het rijden op zich een belangrijk onderdeel uitmaakt van de reisbeleving. Je ziet onderweg ontzettend veel.

 

Van Verre werkt samen met gerenommeerde autoverhuurbedrijven. Autoverhuurbedrijven waar wij onder andere mee samenwerken zijn Ezi of Go Rental. Dit zijn een paar van de grootste verhuurmaatschappijen in Nieuw-Zeeland met vele autoverhuurlocaties. Hierdoor beschik je altijd over een locatie in de buurt van je bestemming. Er zijn locaties in zowel de stad als op de grote luchthavens. Wij vinden het belangrijk dat je goed verzekerd op pad gaat met de huurauto en daarom gaan wij standaard uit van premium inclusive tarieven. Dit houdt in dat een ongelimiteerd aantal kilometers hebt en een volledige verzekering hebt met Loss Damaga Waiver en geen eigen risico, mits je de auto met gezond verstand gebruikt en geen rare dingen doet. Voor een auto in klasse XVAR geldt bij de premium inclusive tarieven nog wel een eigen risico van $ 1,250. Off-road rijden of rivieren doorkruisen zijn uitgesloten van de verzekering. De Vehicle Registration Fee, Administratie Fee, GST (tax), Premium Location Surcharge, Concession Recovery Fee zijn dan inbegrepen. Schade aan de banden, onderkant en bovenkant van de auto en de ramen zijn ook verzekerd. Je kunt direct en zorgeloos in de auto stappen!

 

Ben je zelf al extra verzekerd voor een huurauto in het buitenland? Laat het ons weten, zodat wij de basis tarieven opnemen in de reis.

 

 

Als je de huurauto ophaalt, dien je een borg te betalen. Dit bedrag ligt tussen de 250 en 500 Nieuw-Zeeland Dollar per auto. Je betaalt dit niet contant, maar het wordt gereserveerd op je creditcard. Een geldige creditcard op naam van de hoofdbestuurder van de auto is dan ook een must bij autohuur in Nieuw-Zeeland. Verhoog eventueel vóór de reis de limiet van je creditcard. Ook extra diensten die je afneemt, worden van je creditcard afgeschreven.

 

Belangrijk: een internationaal rijbewijs is verplicht bij het huren van een auto of camper in Nieuw-Zeeland. Alléén een internationaal rijbewijs is niet geldig. Je dient beide documenten te kunnen overleggen. Zowel het gewone rijbewijs als het internationale rijbewijs dient op naam van de hoofdbestuurder te staan. Ook kan men vragen om je paspoort. Een internationaal rijbewijs kun je aanschaffen bij de winkels van de ANWB in Nederland. Het moet persoonlijk afgehaald worden en je hebt je Nederlandse rijbewijs en een recente pasfoto nodig.

 

Afhankelijk van het aantal huurdagen kan er in sommige gevallen een one-way fee worden berekend wanneer je de auto op een andere locatie inlevert. In je persoonlijke reisvoorstel geven wij aan hoeveel de one way kosten bedragen, indien van toepassing. Je betaalt dit ter plaatse. Ook in de indicatieprijzen op onze website is de one way fee nog niet in de reissom opgenomen.

 

De minimumleeftijd om een auto te huren in Nieuw-Zeeland is 21 jaar. Er is geen maximumleeftijd voor autohuur in Nieuw-Zeeland. Als je tussen de 21 en 24 jaar bent, geldt er een toeslag op de verhuurprijs.

 

Omdat je vaak grote afstanden aflegt, adviseren wij om niet een te kleine auto te huren. Standaard gaan wij uit van een middenklasse auto, voor Nieuw-Zeeland is dat klasse compact. Dit autotype kan een Toyota Corolla of gelijkwaardig zijn. Ook een auto uit de categorie S (Compact SUV) boeken wij vaak, bijvoorbeeld een Holden Trax 1.4L turbo of gelijkwaardig. Voor gezinnen of groepjes van vier personen adviseren wij een iets ruimere auto, zoals een intermediate SUV vergelijkbaar met een Toyota RAV4 of een standard SUV, vergelijkbaar met een Mitsubishi Eclipse.  

Standaard is één chauffeur inbegrepen. Een extra chauffeur kost slechts NZD 10 plus tax voor de gehele huurperiode. Alle bestuurders dienen genoemd te zijn in de huurovereenkomst en dienen het rijbewijs te laten zien op het moment van ophalen. Wij adviseren voor een extra bestuurder te kiezen in verband met het verdelen van lange afstanden. Zo blijft het rijden veilig en kan de bestuurder onderweg ook van de omgeving genieten.

 

Nieuw-Zeeland kent enkele tolwegen. Ten noorden van Auckland betaal je NZD 2,40 per auto voor de Northern Gateway. Voor rijden op de Tauranga Eastern Link Toll Road geldt een toeslag van NZD 2,10 per auto en voor de Takitimu Drive Toll Road (Tauranga) geldt een toeslag van NZD 1,90 per auto. Je kunt vooraf of achteraf online betalen. Meer informatie ontvang je bij het ophalen van de huurauto.

 

Indien je een kinderzitje in de huurauto nodig hebt, dien je dat bij boeking door te geven. We kunnen dan een kinderzitje voor je bijboeken. De kosten zijn ongeveer NZD 41,50 voor de totale huurperiode (niet exact, bij benadering!).

 

Een navigatiesysteem huren is niet nodig. Download vóór de reis een navigatiesysteem op je telefoon. De wegen en plaatsen staan over het algemeen goed aangegeven. De afstanden worden aangegeven in kilometers in Nieuw-Zeeland. Mocht je toch een navigatiesysteem willen bijboeken, dan regelen we dat graag voor je. Voor sommige routes geldt een minimum aantal huurdagen.

 

Wij werken met verschillende maatschappijen. Bij de een mag de huurauto mee de ferry op, bij de andere niet. Dan lever je de huurauto in bij de terminal in Wellington of Picton en gaat als voetganger aan boord van de ferry. Bij aankomst op het andere eiland staat de nieuwe huurauto al voor je klaar. De ferry depots zijn bemand tussen 08.00 uur en 18.00 uur. Wil je de auto buiten deze tijden ophalen of inleveren? Dan geldt een extra tarief. Afhankelijk van uw reiswensen en beschikbaarheid zoeken wij de best passende verhuurder voor uw huurauto.

 

Routes die niet gereden mogen worden met een huurauto hebben wij hieronder opgesomt.

  • Ninety-Mile Beach (Northland)
  • Ten noorden van Colville Township (Coromandel)
  • Skippers Canyon Road (Queenstown)
  • Ball Hutt Road (Mount Cook)