Boek voor 30 april en annuleer kosteloos tot wel 6 weken voor vertrekLees meer

Contact en kijkje in ons pand

Van Verre
Noordeinde 5

1141 AE Monnickendam

 

Telefoon algemeen: 0299-475083

E-mail: reizen@vanverre.nl

 

Indonesië 0299-659657
Thailand, Myanmar, Vietnam, Japan, Laos en Cambodja 0299-659654
Maleisië, Sri Lanka/Malediven 0299-659651
Afrika 0299-233000
Latijns-Amerika 0299-659655
Family 0299-659660

 

Openingstijden

Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag: van 9.00 - 17.30 uur. Telefonisch, online via Zoom (videobellen) of voor een afspraak op kantoor kunt u bij ons terecht.

 

Wilt u langskomen of een afspraak via Zoom (videobellen) maken? Neem van te voren even contact op. Dan zorgen we ervoor dat een collega met veel kennis van het land/de landen die u wilt bezoeken voor u klaar zit om uw wensen en onze suggesties met u door te spreken.

 

Geen mogelijkheid om tijdens openingstijden uw reiswensen door te spreken? Bel ons dan om een afspraak buiten onze openingstijden te maken. De afspraak kan dan telefonisch, online via Zoom (videobellen) of bij ons op kantoor in Monnickendam plaatsvinden.

1e-etage-kantoor-Van-Verre

Routebeschrijving Komend vanaf Amsterdam:

Ringweg A10: u neemt afslag S116 (Volendam). U bevindt zich dan op de provinciale weg. U komt na ongeveer 15 km. bij Monnickendam. U neemt de eerste afslag.

 

Komend vanuit het noorden:

Bij Monnickendam aangekomen neemt u de tweede afslag.

 

En verder: 
U rijdt over de hefbrug, daarna direct linksaf. U rijdt het historische stadje in. U volgt de brede straat (dus gewoon de weg volgen) tot u na ongeveer 500 meter bij de Speeltoren komt (u rijdt er ‘tegenaan’). U kunt alleen linksaf of rechtsaf. U gaat linksaf. Direct aan uw linkerhand ziet u een groot, statig pand, een historisch patriciershuis. Van Verre is gevestigd op de 1ste en 2de etage (even aanbellen). Op zaterdagen is er op ’t Noordeinde een markt, u kunt hier dan niet parkeren. We raden het volgende aan: U komt Monnickendam binnen, zie hierboven. U rijdt over de hefbrug, daarna direct linksaf. Aan uw linkerhand is een parkeerplaats, hier kunt u parkeren. U vervolgt de route, zoals hierboven beschreven, lopend. De wandeling duurt hooguit 5 a 10 minuten; geniet u ondertussen van het mooie dat dit stukje van Monnickendam te bieden heeft. Ook na uw bezoek aan ons kantoor kunt u nog een prachtige wandeling door het oude stadje maken.

 

Ons pand: het voormalige stadhuis van Monnickendam

 

De historie
In opdracht van de Broeker handelaar Albert Timmerman werd in de tweede helft van de 18de eeuw dit chique herenhuis gebouwd. In 1746 was de bouw voltooid. Vlak na de Franse tijd kwam het pand in handen van de gemeente: een stadhuis op stand. De gemeente Monnickendam heeft het gebouw eind jaren 90 verkocht aan de monumentenvereniging Hendrick de Keyser, die het inmiddels toch uitgewoonde gebouw prachtig heeft gerenoveerd en in oude stijl teruggebracht.
De burgemeesterskamer en de trouwzaal (ook de raadszaal) wordt nog steeds voor trouwerijen gebruikt, wij mogen deze gebruiken voor onze informatiebijeenkomsten. Mooiere ambiance is bijna niet denkbaar.
De overige ruimten zijn als kantoor in gebruik door Van Verre. Met name de bovenste verdieping is prachtig, de oude archiefkasten die in 1813 werden gebouwd voor de gemeente-archieven zijn er nog steeds, wat een historie!

De voorgevel straalt grandeur uit, het heeft versieringen in de rijke rococo- of Lodewijk XV stijl. De bordesleuningen zijn in de vorm van slangen, symbool voor wijsheid.

Wat een eer
En dat is het: een eer om dit mooie gebouw te mogen werken. Je kunt er niet alles wat je wel in een modern kantoorgebouw zit, maar we zouden niet willen ruilen. Hier zijn onze werkplekken!

 

Dagje uit

Veel van onze bezoekers maken er een dagje uit van: naar Van Verre en daarna op stap in Monnickendam en/of de wijde omgeving.

 

Hierbij wat tips:

 

Monnickendam
In dit Zuiderzeestadje zijn in het oude centrum veel historische huizen en gebouwen. Ons kantoor staat in het centrum, tegenover de prachtige Speeltoren, waar ons stadsmuseum is gevestigd, erg leuk om hier even binnen te lopen. Slenter door de straatjes, gaat u even lunchen in één van de leuke restaurantjes aan de oude haven. Monnickendam is zeer de moeite waard.
Tegenover Van Verre is een fietsenzaak gevestigd, u kunt hier fietsen huren.

IMG_2916 IMG_3032 IMG_0366

Het achterland: Waterland
Fietsend of met de auto: langs de Waterlandse Zeedijk naar oud-Hollandse dorpjes, waar de tijd lijkt stil te staan; als je de auto’s wegdenkt waan je je in de wereld van Dik Trom. Dit is absoluut een uniek (natuur)gebied, zoals de naam al zegt met veel waterpartijen (veelal vroegere dijkdoorbraken). Dorpen als Zuiderwoude, Uitdam, Holysloot, Broek in Waterland, Zunderdorp, Durgerdam, Ransdorp. Vroeger tijden herleven

 

Marken
Volg de Waterlandse Zeedijk en u bent met de auto in 10 minuten op Marken. Dit unieke (schier)eiland behoeft nauwelijks toelichting. Toeristen weten de Markers te vinden, toch is het eiland nog heel authentiek.

IMG_20161009_133635 IMG_20161204_142417 IMG_20161129_084822

Volendam
Aan de ene kant van Monnickendam ligt Marken, aan de andere kant Volendam, alledrie aan de Gouwzee, deel van het IJsselmeer. Het zal bekend zijn dat Volendam aan de weg timmert, het dorp staat op de kaart. Volendam is toeristischer dan Marken, velen willen een keer over de beroemde dijk lopen. Tip: vis eten bij Smit Bokkem.

IMG_1311 IMG_1313 IMG_1307