Bagan, Thazin Garden Hotel

Myanmar

Liggend aan het zwembad tussen de pagodes voelt u zich echt midden in Bagan in dit prettige hotel in bungalowstijl. U heeft hier het gevoel dat je in Birma bent. Leuk aan dit hotel is de kamerinrichting, waarbij veel gebruik is gemaakt van lokale decoraties, zoals parasolletjes, houtsnijwerk en lakwerk. 

Voor een middenklasse-accommodatie is dit een goede keuze. Echt fantastisch vinden wij de ligging van het zwembad en restaurant dat uitzicht biedt op de eeuwenoude pagodes. 's Avonds dineren met uizicht op de met kaarsjes versierde pagode, romantische bloemen als decoratie, heel knus! De receptie/lobby zijn eenvoudig, komt niet helemaal overeen met de totale indruk van en het gevoel bij het hotel.

Locatie

Het hotel ligt aan de rand van Nieuw-Bagan, maar wel met uitzicht op de historische vlakte met pal naast het hotel historische pagodes: bijzonder. Het is even "hobbelen" voordat u bij het hotel uitkomt. In Nieuw-Bagan woont tegenwoordig ook de lokale bevolking en er zijn wat winkeltjes en een leuke markt. Langs de weg naar het hotel toe staan huisjes van lokalen, maar ook pagodes. Tip: op ongeveer 10 minuten wandelen vindt u het vegetarisch restaurant "The Moon" waar u lekker kunt lunchen of dineren.

Accommodatie

Rondom 2 tuinen zijn 67 kamers in geschakelde bungalowstijl gegroepeerd en gelegen in de mooi aangelegde tuin. Alle kamers hebben een veranda. Wij vinden de inrichting van de kamers erg leuk. Het is echt in Myanmar-stijl met veel hout, houtsnijwerk, parasolletjes, lakwerk en schilderijtjes uit de omgeving. Alle kamers beschikken over een televisie, föhn, airco en minibar. De badkamers zijn doelmatig ingericht met een bad/douche, wastafel en toilet. De faciliteiten in alle kamers zijn gelijk. De superior kamers zijn alleen wat kleiner dan de deluxe kamers. 

 

Kamertypen:

 

Superior (building) rooms: 17 stuks. Nette kamers, uitzicht op de tuin.

 

Deluxe rooms: 50 stuks. Deze zijn wat ruimer (en niet veel duurder), waarvan sommige uitzicht hebben op de tuin en andere op de pagodes. 

Voorzieningen
  • Zwembad
  • Restaurant bij het zwembad en boven de receptie
  • Fietsverhuur
  • Kluisjes bij de receptie
  • Wifi
  • En verder alle andere voorzieningen die bij een hotel behoren (wasservice, roomservice, etc.)
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën