Bouwsteen Werelderfgoed Pyay en Bagan

Niet veel buitenlandse reizigers maken deze tocht over land van Yangon via Pyay en Mount Popa naar Bagan. Het is de moeite waard, maar wel als u tijd genoeg heeft. De rit voert vanaf Yangon noordwaarts door een vrij vlak gebied, lieflijk. Warme ontmoetingen zijn ongetwijfeld uw deel als u zich daarvoor openstelt.

Men is nog niet aan toerisme gewend. De boottocht naar de grotten van Mount Akauk is mooi en interessant. Mount Popa, nabij Bagan, is een letterlijk hoogtepunt. Vanaf de top overziet u de prachtige omgeving, maar: U moet wel zelf omhoog

(trap is goed te doen).  

UNESCO-werelderfgoed Pyay
Beklim de berg van Mount Popa
Tip: Ballonvaart bij Bagan
Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.

Reis van dag tot dag: Werelderfgoed Pyay en Bagan

Dag 1            Yangon - Pyay

Dag 2            Pyay

Dag 3            Mount Popa

 

Dag 4            Bagan

Dag 5            Bagan       

Dag 6            Bagan

100% maat werk

Dag 1 Yangon - Pyay

In ruim een halve dag (ongeveer 5 uur) rijdt u vandaag naar Pyay, gelegen in de bedding van de Ayeyarwaddy-rivier, tussen Bagan en Yangon in. Het landschap is glooiend en lieflijk. Bij aankomst bezoekt u de Shesandaw pagode. De pagode is gelegen op een heuvel waarvan u een prachtig uitzicht heeft op de Ayeyarwaddy rivier en de stad.

 

Informatie Pyay:

Pyay is de enige plaats in Myanmar wat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Pyay is een rustig stadje, dat nauwelijks door toeristen wordt bezocht. Het ligt in een mooie groen landschap aan de Ayeyarwady-rivier, die dwars door het land stroomt. In het verre verleden was Pyay door zijn ligging aan de rivier een belangrijk handelscentrum. De Shwesandaw-pagode is de moeite van een bezoek waard; deze ligt op een heuvel, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over de Ayeyarwady-rivier. Ook de Sehtetgy-pagode, met de enorme zittende boeddha is interessant. Deze indrukwekkende boeddha is vanaf de Shwesandaw-pagode al te zien. En verder: dwaalt u door het stadje, leuke ontmoetingen zullen ongetwijfeld uw deel zijn.

 

Overnachting in Pyay.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur.

Dag 2 Pyay

Myanmar-Pyay-Mount Akauk(24) D_8298 Htonbo(8)

Een prachtige dagtocht vandaag: boottocht en het werelderfgoed Sri Kestra. Met uw chauffeur rijdt u in ongeveer twee uur, gedeeltelijk langs de Ayeyarwady-rivier, naar het dorp Htonbo. Daar vandaan maakt u een boottocht op deze rivier stroomafwaarts naar Mount Akauk. Het weelderig groene landschap heeft ravijnen, kloven en waterpartijen. In de rotsen zijn honderden Boeddhabeelden uitgehouwen, zeer indrukwekkend. Als u wilt, dan kunt u hier een stukje de berg op. Het is een pittig klimmetje, maar zeker de moeite waard! (denk aan goed schoeisel).Terug naar Pyay. Uw chauffeur staat u op te wachten om naar het historische stadje Phu te gaan, waar oudheden de rijke geschiedenis laat zien; door Unesco is het opgenomen in de lijst van werelderfgoederen.

 

Overnachting in Pyay.

Inclusief ontbijt, auto/busje met chauffeur en boottocht.

Dag 3 Pyay - Mount Popa

U rijdt in ongeveer 8 uur via een mooie, landelijke route naar Mount Popa. Een lange reisdag! U zult merken dat de vegetatie zo halverwege verandert, u komt in een droger gebied. Af en toe ziet u ook cactussen.

 

Informatie Mount Popa:

Ten zuidoosten van Bagan ligt de heilige berg Popa; deze torent boven de vrij warme Myingyan-vlakteuit, vanuit de wijde omgeving kunt u de enorme, vrijstaande berg in het landschap ontwaren. De berg is ooit ontstaan na een aardbeving. Mount Popa is de heiligste berg van Myanmar en een pelgrimsoord van Birmezen, omdat het ook de plek is waar de 37 nats of geesten worden aanbeden. Draag geen zwarte of rode kleding, zeg geen slechte dingen, vloek niet en neem geen vleesproducten mee. Een slecht gestemde nat betekent onheil. Het is wel een hele klim: u volgt een steil, overdekt pad, u doet er bergopwaarts zo’n half uur/ drie kwartier over. Bent u eenmaal bovenop aangeland, dan lijkt het door de vele kloostertjes en witte pagodes wel of u in een sprookje bent beland. En dan het uitzicht: het panorama over de vlaktes rond Bagan behoort tot de mooiste van het land.

 

Overnachting bij Mount Popa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 4 Mount Popa - Bagan

Myanmar 2012 508(13)

De berg op, geniet van het wondermooie uitzicht. Hierna rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar Bagan.

Onderweg maakt u een leuke stop bij een palmsuikerfabriekje.

 

Informatie Bagan:

Bagan hoort natuurlijk thuis op de lijst van het Unesco Werelderfgoed, want waar ter wereld wist men in een tijdsbestek van 230 jaar ruim 4,400 tempels en pagodes uit de grond te stampen? Precies: in Bagan. De gouden periode van Bagan begon in 1057 na Christus. De komst van Kublai Khan in 1287 luidde het definitieve verval in. Birmezen begonnen de regio zelfs te mijden, omdat er geesten zouden rondwaren. Pas met de komst van de Britten herwon de regio iets van zijn oude grandeur en durfden ook de Birmezen er zich weer te vestigen. Niemand weet precies hoeveel monumenten Bagan herbergt. Het enorm grote gebied, ‘bezaaid’ met tempels en pagodes, is tegenwoordig een bezienswaardigheid van groot belang geworden. Bagan brengt weer geluk. De tempels zijn te vinden in een gebied met een omvang van 42 vierkante kilometer(!), de zogenaamde Bagan Archaeological Zone. De belangrijkste tempels bevinden zich in een straal van een paar kilometer rondom het ommuurde Old Bagan. Dankzij het droge klimaat hebben vele monumenten de tand des tijds goed kunnen weerstaan, hoewel het goud, het marmer en de edelstenen die de gebouwen bedekten, verdwenen zijn.

Restauratie van de ruïnes vindt stap voor stap plaats. Bagan ligt aan de mooie Ayeyarwady-rivier.

 

Er zijn fietsen te huur (bij de meeste hotels, anders in het plaatsje zelf), waarmee u (met routekaart) door het gebied kunt dwalen. Heel leuk en makkelijk (het is een vrij vlak gebied). Heel wat anders, maar wel typisch voor Bagan: prachtige lakwerken waterkruiken en schalen, in de kleur van de rode aarde. Bezoekt u een lakwerkfabriekje, dat tevens natuurlijk een winkel is. Ook heel leuk: naar het plaatsje Nyaung-U, ten noorden van de historische vlakte gelegen. Hier is een grote markt, waar men alle dagelijkse zaken en voedsel verhandelt. U zult er ook andere toeristen zien (ook wat kraampjes met zogenaamd oude gebruiksvoorwerpen), maar het is de zeer de moeite waard.

Nyaung-U is ook de officiële vestiging van de luchthaven (dit zult u ook bijna altijd op uw vliegticket aantreffen).

 

Overnachting in Bagan.

Inclusief ontbijt, auto/busje met chauffeur.

Dag 5 Bagan

Myanmar-Bagan-Emmy(8) Myanmar 2012 351(8) Myanmar-Bagan-Khay-Min-Ga(8)

Dagtocht pagodevlakte. De allerbelangrijkste reden om naar Bagan te gaan is de immens grote, historische vlakte. Maar eerst brengt uw chauffeur u naar de roezige Nyaung Oo Market (in de vroege ochtenduren het leukst) en aan een lakwerkfabriekje. En dan naar een hoogtepunt van uw reis, het uitgestrekte historische gebied, zie de informatie dag van aankomst in Bagan.

 

Als u op een van de grotere pagodes staat, ziet u overal de punten van de pagodes omhoog steken, hoe ver u ook kijkt. We vermelden niet alle tempels en pagodes, u mag zelf ook uw voorkeuren aangeven. Uw chauffeur brengt u naar de meest interessante in dit uitgestrekte gebied.

 

Terug naar uw hotel. Uw chauffeur haalt u weer op, u gaat weer het gebied in.

Bij een van de hoge pagodes kunt u genieten van de zonsondergang.

 

Overnachting in Bagan.

Inclusief ontbijt, auto/busje met chauffeur.

Dag 6 Bagan

Na het ontbijt, einde van uw arrangement.

Inclusief ontbijt

 

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën