Inle Lake, Shwe Inn Tha Floating Resort

Myanmar

Dit prettige hotel bestaat uit houten huisjes op palen, via loopbruggen bereikbaar. Het is geen luxe hotel, maar wel keurig en leuk opgezet. De grote trekpleister is toch wel het zwembad, niet veel hotels aan het Inlemeer hebben er één.

Er is wel een maar: het hotel ligt aan de ‘snelweg’ voor boten van en naar Indain, hierdoor kan er geluidsoverlast zijn al vroeg in de ochtend. Het hotel heeft wel oordopjes in de kamers liggen.

 

Locatie

Het hotel is niet over de weg, maar alleen per boot te bereiken. Het ligt in het zuidelijke deel, aan de westkust. Er zijn geen restaurantjes of winkeltjes in de buurt (maar dat is nergens). Het is een perfecte uitvalsbasis voor het maken van excursies over het prachtige Inle meer.

Accommodatie

De huisjes op palen in het water passen helemaal in de stijl van dit gebied. Ze zijn ondergebracht in huisjes die op palen in het water staan. De locale woningen zijn ook op deze manier gebouwd. Het hotel is kleinschalig, er zijn slechts 36 kamers. De kamers hebben airco en er is een minibar. Er zijn geen tv’s. Het hotel plaatst geen extra bedden op de kamers. De duurdere kamertypen zijn niet luxer, maar wel ruimer. Er zijn kamers met twee aparte bedden (twin rooms) en kamers met 1 tweepersoonsbed (double room).

 
Kamertypen:

 

  • Deluxe rooms: Nette kamers, normale grootte. Bij het raam staan twee fauteuils, zodat u optimaal kunt genieten van het uitzicht over het meer. De kamers hebben ook een balkonnetje.

 

  • Deluxe Triple rooms: Deze zijn praktisch gelijk aan de deluxe rooms, er staat een extra bed bij, dus geschikt voor 3 personen. Ook dit kamertype heeft een balkon en een zitje.

 

  • Junior Suite: Deze is ruimer, heeft twee kamers: 1 met een tweepersoons bed, 1 met een twee eenpersoons bedden. Er zijn ook twee badkamers. Ook dit kamertype heeft een balkon en een zitje.
Voorzieningen
  • Zwembad
  • Restaurant
  • Spa
  • Wifi
  • En alle andere voorzieningen die bij een hotel behoren (wasservice, roomservice, etc.)
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën