Bouwsteen De beenroeiers van het Inle Lake

Beenroeiers leggen met schijnbaar gemak vele kilometers over het enorm grote meer. Zij roeien op deze wonderlijke wijze naar hun drijvende tuinen. De meerbewoners wonen op houten huizen, die op palen boven het water staan. Alles speelt zich op en boven het water af.

In de wijde omgeving van het Inle Lake wonen berstammen, die in hun kleurrijke kleding hun waren aanbieden op markten. Als er een markt is binnen redelijke afstand dan bezoekt u deze ook. De markten kennen een 5-daagse cyclus. Het Inle Lake is eigenlijk een ‘must’ als u Birma bezoekt.

Een boottocht over Inle Lake
Bezoek een lokale markt
Ga naar de Indainpagodes
Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.

Reis van dag tot dag: De beenroeiers van het Inle Lake

Dag 1            Inle Lake

Dag 2            Inle Lake

Dag 3            Nyaung Shwe

Dag 4            Nyaung Shwe

100% maat werk

Dag 1 Heho - Inle Lake

Myanmar-Inle Lake-visser1(8) Myanmar-Inle Lake-vrouw met takken(8)

U wordt bij de luchthaven van Heho opgewacht door uw chauffeur. U wordt in ongeveer 3 kwartier naar het Inle Lake gebracht. Onderweg, nabij het plaatsje Nyaung Shwe, ligt het zeer fotogenieke houten Shwe Yan Pyay-jongensklooster; opvallend door de grote ovaalvormige openingen; de jonge monniken kijken graag hierdoor naar buiten.

 

Bij aankomst maakt u gelijk een bootexcursie, een halve dag op het meer. Een eerste kennismaking, per boot uiteraard, met het Inle Lake en haar bewoners. Het meest opvallend zijn wel de beenroeiers (camera in de aanslag!). De boottocht voert naar Innpawkhone Village, waar men bedreven is in zijdeweven. Ook bezoekt u Nanpan met zijn bootwerven en sigarenfabriekje (die enorm dikke typisch Birmese sigaren, 'Cheroots'). Vervolgens naar de Phaungdaw U-pagode en, als er tijd is, naar Leshae Village, waar men bijzondere boeddha-beelden heeft staan. U vaart naar de beroemde drijvende tuinen. Hier worden voornamelijk tomaten geplant omdat deze het hele jaar door geoogst kunnen worden. De volgorde is afhankelijk van de locatie van uw hotel aan het meer.

 

Informatie Inle Lake:

Het Inle Lake is een meer, zoals u nergens anders zult aantreffen! Dorpen op palen, drijvende tuinen, beenroeiers, hoge bergen rondom en dan ook nog eens de bergstammen die rondom het meer leven (tot aan Pindaya en Kalaw toe). Het hooggelegen meer heeft een lengte van 22 kilometer en is het leefgebied van de Shans en de Intha’s. In maar liefst 17 dorpen op palen hebben zij zich volledig aangepast aan het leven op en rond het meer. Het is een vrij koel gebied. Tal van oude ambachten worden in de dorpen nog steeds in ere gehouden.

De vissers zijn wereldberoemd, omdat de omstandigheden hen hebben geleerd om met één been te peddelen.

Zo houden ze de armen vrij om het visnet uit te gooien en hebben ze al staande geen problemen om over de drijvende tuinen heen te kijken.

 

Men verbouwt er tomaten, kool, bonen en ook verschillende soorten bloemen. Met wier, dat zij uit het water vissen, worden de tuinen regelmatig opgehoogd of uitgebreid. U blijft zich verbazen en u blijft fotograferen! En dan zijn er de kleurrijke bergbewoners, die niet op het meer leven, maar rondom. Zij bieden hun waren op marktjes aan, heel leuk om te zien, de meesten dragen hun traditionele kleding.

De markten zijn 1 x in de 5 dagen (5-daagse week hanteert men hier i.p.v. 7 dagen), het is dus niet in te plannen met onze kalender welke wanneer is. Maar er zijn veel markten, het lukt meestal wel om een markt te bezoeken (daarnaast komt u ook in dorpen waar men leeft, u zult dus altijd wel bergstammen zien. Aanrader: heeft u er tijd voor en zin er in, huurt u dan fietsen. Vele hotels verhuren deze (op het vasteland gelegen hotels), zo niet, dan kunt u naar Nyaung Shwe gaan hiervoor (dit plaatsje is de toegangspoort tot het Inle Lake, hier vandaan vertrekken ook alle boten). Maakt u een fietstocht naar een winery (jawel!): een heel leuk doel voor uw uitstapje.

Verdwalen kan eigenlijk niet.

 

Overnachting aan het Inle Lake.

Inclusief privé-transfer, privé-boot met bootsman (geen gids).

Dag 2 Inle Lake

Halve dag-tocht per boot naar de Indainpagodes. U bezoekt als eerste een bergstammarkt: de bootsman zal u daarheen brengen als er één op deze dag is. Daarna door naar de Indainpagodes, deze prachtige bezienswaardigheid ligt het binnenland in, ten noordoosten van het meer. U vaart vanaf uw hotel naar de kreek aan de oostzijde van het meer

(hoe lang u hierover doet hangt dus van de locatie van uw hotel af).

 

De tocht over de smalle rivier is heel mooi en duurt ongeveer een half uur, u zult genieten van het schilderachtige landschap. Dan te voet verder, naar de Indain-pagode. Een hele leuke, afwisselende wandeling van ongeveer 20 minuten, er is maar 1 pad, kan niet missen.

Dit half vervallen fantastisch mooie 17de-eeuwse pagode-complex, is uitgestrekt, bijzonder en zeer fotogeniek.

 

Overnachting aan het Inle Lake.

Inclusief ontbijt, privé-boot met bootsman (geen gids).

Dag 3 Inle Lake - Nyaung Shwe

Myanmar-Inle Lake-brug(13)

U wordt bij uw hotel opgehaald per auto of boot (afhankelijk van uw locatie aan het Inle meer) en naar uw hotel in Nyaung Shwe gebracht (transfer).

 

Informatie Nyaung Shwe:

Nyaung Shwe is een dorp ten noorden van het Inle Lake en is middels een rivier verbonden met het immens grote meer. Het is een roezig plaatsje, de meeste straten zijn niet geasfalteerd, waardoor het bij regenachtig weer drassig is. Er zijn wel meerdere restaurants.

Er is een 5-daagse markt die u kunt bezoeken. De boten op het Inle meer vertrekken vanaf Nyaung Shwe, leuk om bij het kleurrijke haventje te kijken. De meeste bezoekers in dit gebied vinden het leuker om in een hotel direct aan het Inle Lake te logeren, sommigen verblijven liever in Nyaung Shwe vanwege het gegeven dat je daar ook even in het plaatsje kunt wandelen en elke keer in een andere eetgelegenheid de maaltijden kunt nuttigen.

 

Overnachting in Nyaung Shwe.

Inclusief ontbijt, privé-transfer.

Dag 4 Nyaung Shwe - Heho

U wordt bij uw hotel opgehaald en in ongeveer 3 kwartier door uw chauffeur naar de luchthaven van Heho gebracht (transfer).

Inclusief ontbijt, privé-transfer.

 

Bij aankomst einde van het arrangement.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën