Pindaya, Conqueror Resort

Myanmar

Leuk bungalowhotel in locale stijl met in iedere kamer wel een detail van de Shan-cultuur.

Locatie

Even buiten het plaatsje Pindaya ligt dit hotel. Het ligt op een hoogte van zo’n 1.200 meter (dus redelijk koel), aan de voet van de Shwe Oo Min heuvel met uitzicht op de bekende grotten van Pindaya.

Accommodatie

In totaal zijn er 54 kamers verdeeld over diverse kamertypes.

De 4 standaardkamers worden niet door ons aangeboden. Deze worden vooral gebruikt als onderkomen voor de gidsen en chauffeurs.

Wij vinden de superior kamers het leukst. Er zijn er 42 in totaal. Ze zijn ondergebracht in 2-onder-1 kap bungalows in de stijl van de streek. Van buiten zijn de chalets va hout en van binnen zijn de muren van bamboe. Er is een houten vloer. Iedere kamer heeft een balkon met twee gemakkelijke stoelen. De kamers zijn netjes. Iedere kamer heeft iets van de Shan-elementen in de details. Bijvoorbeeld houtsnijwerk in locale stijl op de stoelen, bij de bedden. Alle kamers beschikken over een douche met warm en koud water, een minibar en televisie. Er is geen airco, maar dat is niet nodig vanwege de hoge ligging.

De deluxe kamers zijn iets groter, ze hebben een ruimer zitje en ook een balkon. Deze kamers zijn een aantal jaar geleden gerenoveerd. Van buiten zijn ze uit baksteen en naaldhout opgetrokken. Binnen heeft u bij de zithoek een open haard. Er zijn slechts 4 deluxe kamers.

De junior suite heeft een aparte woonkamer met openhaard. Het is niet heel luxe, er is alleen meer ruimte. De badkamer is groot, maar simpel. We raden deze niet aan, de gewone kamers zijn sfeervoller.

De executive suite is nog groter.

Speciaal zijn de twee traditionele huizen. Helemaal opgezet zoals d huizen van de locale bevolking. Zowel van binnen als van buiten als op de vloer is gebruik gemaakt van bamboematten. De slaapkamer is van binnen iets gemoderniseerd. De faciliteiten zijn gelijk aan die van de bungalowkamers.

Voorzieningen

Het Conqueror Resort beschikt over een zwembad, een kleine spa en een restaurant.

Er is roomservice en wasservice. 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën