Bouwsteen Trektocht naar het klooster in de bergen

De hoge bergen in van het prachtige Shan-gebied. U loopt de eerste dag omhoog, soms steil, schitterende landschappen zijn uw deel. De overnachting in het klooster van Yasakyi is simpel, maar wat is het bijzonder! U slaapt onder het wakend oog van Boeddha.

U ontwaakt door het gegiechel van meisjes, die de wierookstokjes in alle vroegte aansteken bij ‘uw’ beeld. Hoe mooi Myanmar ook is: u zult over deze dagen de meeste verhalen vertellen. Een sportieve instelling en goede conditie zijn een vereiste. 

Bezoek de Pindaya-grotten
Maak een trektocht
Overnacht in een klooster
Renee2
Renée
Myanmar vind ik een ontdekking! Wat heb ik genoten: al die glans en die aardige mensen, die blij zijn dat je komt. U weet me te vinden.

Reis van dag tot dag: Trektocht naar het klooster

Dag 1          Pindaya

Dag 2          Yasakyi

Dag 3          Pindaya

100% maat werk

Dag 1 Heho - Pindaya

Myanmar-Pindaya-beeldjes571(13)

U wordt bij de luchthaven van Heho opgewacht door uw chauffeur. De tocht naar Pindaya voert langs akkers waar aardappelen, kool, etc. wordt verbouwd en door bergdorpjes, waar 's morgens (niet iedere dag) kleurrijke markten zijn. Hier even rondwandelen tussen de kleurrijke bergbewoners; is er geen markt is kunt u natuurlijk ook even de dorpjes in). En dan door naar Pindaya, een rustig plattelandsstadje, dat beroemd is geworden door zijn berg met kalksteengrotten. U heeft hier de tijd om de grot te bezichtigen.

 

Tussen de stalactieten en stalagmieten staan rond de achtduizend boeddhabeelden in vele soorten en maten opgesteld. Zo ongelooflijk indrukwekkend en mooi! Heel leuk om te bezoeken: een papierfabriekje, waar u zelf ook bloembladeren in de papierbrij mag leggen en dan maar wachten tot het opgedroogd is en u uw eigen papieren tafellaken mee kunt nemen.

U bent vanaf de luchthaven inclusief bezichtigen van de grotten zo rond de 3 uur onderweg.

 
Informatie Pindaya:

Pindaya krijgt de aandacht vanwege de Pindaya-grotten. Ook is het de uitvalsbasis voor het maken van treks/wandelingen.

Het landschap is heel mooi.

 

Overnachting in Pindaya.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 2 Pindaya - Yasakyi

DSC00713 inleiding(8) DSC00735(8)

Vanochtend begint de wandeltocht, oftewel trektocht onder begeleiding van een Engelssprekende gids. Ook gaat er een kok mee, die speciaal voor u kookt. U draagt zelf in een rugzakje de hoognodige dingen, de overige bagage blijft achter in uw hotel in Pindaya. Zorgt u voor stevige schoenen met een goede profielzool. Deze eerste dag leidt de weg omhoog, soms ook steil. U dient over een goede conditie te beschikken. Vergelijkt u het met lopen in de bergen van Oostenrijk, maar dan wel in hoogzomer (30 graden).

 

Eerst loopt u bergopwaarts in ongeveer drie uur door het mooie landschap naar het dorp Si-kya-inn, waar de Danu-bergbewoners leven. Hier even rust voor de lunch. Vervolgens begint u aan het mooiste deel van de tocht, wel een vermoeiende (stijgende lijn  omhoog). Genieten van de groene bergweiden, die soms aan de Alpen doen denken, zeker als er plotseling koeiebellen rinkelen. En dan: aankomst in Yasakyi, waar de Palaung-bewoners leven. U bent hier tijdig, de trektocht vandaag duurt ongeveer 5 uur. U bent in uw overnachtingsplaats, het klooster. Het is een klein klooster, de monnik doet veel goeds in dit gebied. Neem uw tijd hier. U kunt vervolgens het dorpje in wandelen, u komt makkelijk in contact met de lokale bevolking.

 

Uw kok bereidt een heerlijk diner. Ook gaat u op audiëntie bij de monnik. De overnachting is in het klooster, eenvoudig, maar uniek! Belangrijk: neem zaklantaarns mee, electriciteit is een schaars goed. U slaapt komende nacht in een gebouwtje naast het klooster. Matrassen en dekens worden naast het altaar met boeddhabeeld gelegd. Koopt u ergens onderweg voorafgaande aan de deze tocht, een doek, u kunt zich daar dan in wikkelen komende nacht (dekens en kussens gaan zo weer de kast in voor de volgende gasten). Het sanitair is primitief en proper (maar u moet wel door de modder om er te komen).

 

Overnachting in Yasakyi.

Inclusief ontbijt, lunch, diner, locale gids.

 

Dag 3 Yasakyi - Pindaya

Vroeg op! U wordt vanzelf wel wakker, want kaarsen en wierook worden door de dorpsbewoners aangestoken bij het altaar waar u slaapt. Uw kok heeft uw ontbijt klaargemaakt. De afdaling kan lastig zijn, vooral als het geregend heeft. U loopt over smalle, glibberige paadjes, soms klautert u over stenen, ook voert de weg naar beneden af en toe via smalle trappetjes, die door de bewoners in de grond zijn uitgegraven.

 

De tocht terug naar Pindaya neemt ongeveer drie uur in beslag. De trektochten gisteren en vandaag zullen een onvergetelijke indruk achterlaten.

 

Hier eindigt uw arrangement.

Inclusief ontbijt, locale gids.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën