terug naar het overzicht

Combinatiereis Aziatische parels

Laat u betoveren door de schoonheid van het oude Indochina. U maakt kennis met de hartverwarmende bevolking van drie wonderschone landen tijdens de reis door Laos, Cambodja en Vietnam. Franse koloniale tijden herleven tijdens uw bezoek aan Luang Prabang en Hanoi. Adembenemend mooi is de groene natuur en het karstgebergte in Vang Vieng. Uiteraard mag een ook bezoek aan het Angkor Wat tempelcomplex niet ontbreken.

Indrukwekkend zijn de herinneringen aan de oorlogsgeschiedenis van Cambodja bij de Killing Fields en het gangenstelsel van de Cu Chi tunnels in Vietnam. Een van de hoogtepunten van deze bijzondere reis is de Halong Bay, de meest schilderachtige plek van Vietnam. U zult volop genieten van deze afwisselende en boeiende reis door de Aziatische parels.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek de Kuang Si Waterval
Per tuktuk naar Angkor Wat
Vaar door de Mekong!
Vietnam-Gionne
Gionne
Vietnam is boeiend en afwisselend, dat heb ik wel ervaren tijdens mijn reizen voor Van Verre. Wilt u meer weten? Bel of mail mij.
Prijsindicatie: vanaf € 2695,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 24 dagen / 23 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Aziatische parels

Laos

Dag 1     Aankomst Luang Prabang

Dag 2     Luang Prabang

Dag 3     Luang Prabang

Dag 4     Vang Vieng

Dag 5     Vang Vieng

Dag 6     Vientiane

Dag 7     Vientiane

 

 

Cambodja

Dag 8     Siem Reap

Dag 9     Siem Reap

Dag 10   Siem Reap

Dag 11   Phnom Penh

Dag 12   Phnom Penh

 

 

Vietnam

Dag 13   Chau Doc

Dag 14   Can Tho

Dag 15   Ho Chi Minh City

Dag 16   Ho Chi Minh City

Dag 17   Hoi An

Dag 18   Hoi An

Dag 19   Hue

Dag 20   Hue

Dag 21   Hanoi

Dag 22   Halong Bay

Dag 23   Hanoi

Dag 24   Vertrek

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Luang Prabang

Laos-LuangPrabang-monnikenlopen(17) IMG_6611_b2h37h(17)

Bij aankomst op de luchthaven wordt u opgewacht en naar uw hotel gebracht (transfer).

 

Informatie Luang Prabang:

Luang Prabang is de vroegere koningshoofdstad van Laos. U vindt er prachtige, eeuwenoude tempels en koloniale huizen. Zó bijzonder dat de gehele oude stad op de lijst van UNESCO staat. De stad is gelegen op een schiereiland waar de Mekong- en de Kane-rivier samenkomen. Van de ene oever naar de andere is op loopafstand. Luang Prabang is dan ook gemakkelijk te voet te verkennen.  Het is een levendige stad met van vroeg tot laat reuring. Het begint al met de bedelmonnikken in de ochtend, neem zeker de moeite om hiervoor een keer om zes uur op te staan. Dit ritueel is een lust voor oog en camera. Met het schilderachtige centrum van Luang Prabang op de achtergrond zorgt het voor de mooiste foto's. Als u de 330 treden van Phousi Hill beklimt, heeft u op de top een adembenemend uitzicht over Luang Prabang, de Mekong-rivier en de omliggende bergen. 's Avonds kunt u genieten van een Frans wijntje op een terras of kiest u liever voor een Lao biertje bij een lokaal restaurantje, wat u wilt.

Overnachting in Luang Prabang.
Inclusief transfer

Dag 2 Luang Prabang

Geniet van de variatie die Luang Prabang u te bieden heeft tijdens deze tour. Naast de bijzondere tempels bezoekt u ook de bekende Pac Ou grotten. U bezoekt eerst het Nationaal museum, voorheen het Koninklijk paleis. Het werd aan het begin van de twintigste eeuw door de Fransen gebouwd en heeft een mix van Laotiaanse en Khmer architectuur. U vindt er een bijzondere collectie Boeddhabeelden en andere religieuze voorwerpen. Dan naar de prachtige Wat Xieng Thong, in 1560 gebouwd, en eeuwenlang het religieus centrum van de stad. De tempel heeft schitterende muurversieringen en mozaïeken. Vervolgens naar de Wat Sen, de eerste tempel in de stad in Thaise stijl. Het heeft een fraai geel en rood geschilderd dak en een grote Boeddha die in de ‘roep om regen’ houding staat. Tenslotte naar de Wat May, één van de juweeltjes van de stad. Het heiligdom heeft een buitengewoon mooie gouden façade, die het verhaal vertelt van een reïncarnatie van Boeddha. Hierna gaat u aan boord van een traditionele Laotiaanse boot voor een cruise op de bekende Mekong-rivier. U stopt bij de monding van de Nam Ou-rivier. Hier vindt u de Pac Ou-grotten die direct aan de rivier hoog naar boven rijzen. In de grotten bevinden zich duizenden Boeddhabeelden. De weg naar de bovenste grot is een uitdaging, u moet wel honderd treden beklimmen. Later in Ban Phanom, bezoekt u de graftombe van Henry Mouhot, de ontdekker van de Angkor Wat in Cambodja. In dit textieldorpje kunt u prima terecht voor fraaie weefproducten! Dan keert u terug naar Luang Prabang.

 

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, picknicklunch, privé auto/busje met chauffeur, Engelssprekende gids, boottochtje, entreegelden

Tempels en Pak Ou grotten
Luang Prabang

Tempels en Pak Ou grotten

Geniet van de variatie die Luang Prabang u te bieden heeft tijdens deze tour. Naast de bijzondere tempels...

Dag 3 Luang Prabang, excursie Kuang Si watervallen

Laos-luangprabang--watervallen4.jpg 123-49245649_l(13)

Wij raden u aan om eerst ’s ochtends heel vroeg op te staan om deel te nemen aan het dagelijkse ochtendritueel. Monniken dwalen door de stad om de lokale bevolking te zegenen. Zij krijgen giften als dank, voornamelijk kleefrijst in kommen die zij bij zich dragen. Heel bijzonder en fotogeniek! U doet dit op eigen gelegenheid.

 

Halve dag excursie Kuang Si watervallen (08.00-12.00 uur of 13.00-17.00 uur): Geniet van een verfrissende duik in het turquoise water van de Kuang Si watervallen bij Luang Prabang. Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar de schitterende watervallen te gaan. De weg er naartoe is ook al erg de moeite waard. Veel teakhouten bossen en verschillende inheemse dorpen (van de Hmong en Khmu) passeert u. U maakt een stop bij het Living Crafts Centre om kennis te maken met de beroemde Laotiaanse stoffen en weverijen. Bij de watervallen is het prachtig wandelen langs het turquoise water in de witte kalkstenen poelen die trapsgewijs omhoog gaan totdat u bij de waterval uitkomt. De natuurlijke zwembadjes lenen zich perfect voor een verfrissende duik. Vergeet daarom vandaag uw badkleding en een handdoek niet! Bij de ingang van het park is een opvangcentrum voor Sunberen. Deze schattige beren worden met uitsterven bedreigd. In dit opvangcentrum worden zieke- en/of weesberen verzorgd. U kunt een kijkje nemen wat men hier allemaal doet mocht u geïnteresseerd zijn. De middag is ter vrije besteding.

Overnachting in Luang Prabang.

Inclusief ontbijt, privévervoer, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 4 Luang Prabang- Vang Vieng

U wordt bij uw hotel in Luang Prabang opgehaald door uw chauffeur en naar uw hotel in Vang Vieng gebracht (transfer). Het is een lange, maar prachtige bergroute welke u naar Vang Vieng brengt. Het is mogelijk om onderweg even te stoppen voor een foto van een fascinerend karstlandschap, kalkstenen rotsformaties en groene rijstvelden. De weg is redelijk geplaveid. De reis duurt zo'n 6-8 uur. Vanaf het terras van uw hotel heeft u prachtig zicht op de zonsondergang temidden van deze ongerepte natuur. 

 

Vang Vieng heeft ook een negatieve zijde. 

Het plaatsje is de laatste jaren uitgegroeid tot een geliefde trekpleister voor jongeren (backpackers) uit de hele wereld, dit kan geluids- of andere overlast met zich mee brengen. Er zijn vele barretjes en er worden regelmatig feesten georganiseerd. Ook zijn er hier en daar bouwactiviteiten. Het is maar dat u het weet. De omgeving van Vang Vieng maakt zoveel goed! Maar als u de te verwachten overlast niet wil, gaat u er dan niet naar toe of blijf er maar 1 nacht, als stop op weg naar Vientiane of Luang Prabang.

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur

Dag 5 Vang Vieng

laos december 2008 202(17) Vang Vieng (18)

Vandaag heeft u alle tijd om op eigen gelegenheid Vang Vieng te ontdekken. Het plaatsje is bekend om haar kalkstenen rotsformaties. U kunt in de grotten op onderzoek uitgaan of de omgeving per fiets verkennen. Het is ook leuk om met een rubberband de Nam Song-rivier af te dalen (een geliefde bezigheid voor backpackers). Vang Vieng is een aangename plek om te ontspannen. 

 

Overnachting in Vang Vieng.

Inclusief ontbijt

Fietsen naar de grotten
Vang Vieng

Fietsen naar de grotten

Pak de fiets en steek de Nam Song rivier over via de bamboobrug naar een van de meest bijzondere grotten van...

Kajakken in sprookjesland
Vang Vieng

Kajakken in sprookjesland

Met een tuktuk wordt u afgezet ten noorden van Vang Vieng. Hier begint uw kajakervaring. Na wat uitleg over de...

Te voet naar het geheime paradijs
Vang Vieng

Te voet naar het geheime paradijs

Om te beginnen op een mooie plek gaat u eerst een stukje met de tuktuk of auto naar Ban Phathao, een Hmong...

Dag 6 Vang Vieng- Vientiane

Na het ontbijt wordt u opgehaald bij uw hotel en in ongeveer drie uur rijden naar uw hotel in Vientiane gebracht. 

 

Informatie Vientiane:

Vientiane is een vriendelijke, slaperige stad, gelegen aan de oevers van de Mekong-rivier. Omdat het zo goed als afgesloten is geweest van de buitenwereld is het koloniale erfgoed grotendeels intact gebleven. De architectuur is een mengelmoes van oost en west; u ziet Franse koloniale villa’s en traditionele houten Laotiaanse huizen afgewisseld met modernere gebouwen. Vientiane is de hoofdstad van Laos, maar het oogt meer als een dorp dan als een stad! Vientiane is klein en compact zodat alles makkelijk bereikbaar is. U kunt dan ook veel lopend af, maar ook per fiets of tuk tuk is prima te doen. Een aanrader is een bezoekje aan de ochtendmarkt de Talat Sao, in tegenstelling tot de naam doet vermoeden is deze markt de hele dag geopend. U vindt hier kleurrijke stoffen, Laotiaanse souvenirs en etenswaren. Geniet ’s avonds van de vele lokale restaurantjes langs de Mekong en een schitterende zonsondergang.

Overnachting in Vientiane.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur

Dag 7 Vientiane, halve dag citytour

P1000788(17) Monks, tourism board xx(17)

Halve dag excursie citytour: 
Bezoek de prachtige tempels en monumenten in Vientiane tijdens deze tour door de hoofdstad van Laos aan de Mekong. In een halve dag kunt u gemakkelijk de belangrijkste bezienswaardigheden van Vientiane zien. U begint bij Wat Sisaket, de oudste tempel van de stad. In de nissen bevinden zich wel duizenden kleine en grotere Boeddhabeeldjes. Aan de overkant van de straat staat de herbouwde Koninklijke tempel: Ho Pha Keo. In vroege tijden was hier de zeer vereerde Emerald Boeddha ondergebracht tot de Siamezen ‘m stalen in de oorlog. Nu is de Emerald Boeddha in Wat Phra Kaew te zien in Bangkok. Laotianen vinden overigens nog steeds dat deze bijzondere Boeddha in Laos thuishoort. Een veel moderner bouwwerk is de Victory Gate (Patouxai), de Laotiaanse variant van de Franse Arc de Triomphe. Dit monument werd gebouwd om de slachtoffers te herdenken die stierven tijdens de revolutie van 1975. Het geld waarmee dit monument gebouwd is, was oorspronkelijk bestemd voor de bouw van een vliegveld, maar de Laotianen kozen voor een monument. Het nationale symbool van Laos mag uiteraard niet worden vergeten; de That Luang Stupa, het heiligste boeddhistische monument van heel Laos. De stoepa is een mengelmoes van Khmer, Indische en Laotiaanse stijlen. De 30 meter hoge torenspits is de echte blikvanger. In de levendige Wat That Luang kunt u een wens doen. Laotianen doen dat graag, daarom is het er vaak druk. Erg leuk om dit ritueel eens bij te wonen. Een bezoek aan het COPE Visitor Centre geeft een andere wending aan het zo vredige Laos. Hier kunt u inzicht krijgen in de gevolgen van de ‘Secret War’, wat Laos achterliet als zwaarst gebombardeerde land in de geschiedenis. Een stukje geschiedenis wat niet mag worden vergeten. Na afloop wordt u teruggebracht naar uw hotel.

 

Overnachting in Vientiane.
Inclusief ontbijt, privévervoer per tuktuk, Engelssprekende gids, entreegelden

Tempels en andere hoogtepunten per tuktuk
Vientiane

Tempels en andere hoogtepunten per tuktuk

Bezoek de prachtige tempels en monumenten in Vientiane tijdens deze tour door de hoofdstad van Laos aan de...

Dag 8 Vientiane- Siem Reap

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar de luchthaven van Vientiane gebracht. U vliegt naar Siem Reap en bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Siem Reap

Inclusief ontbijt, transfers en binnenlandse vlucht

 

Dag 9 Siem Reap: dagtocht Angkor per tuktuk

DSC_0140 (8) Cambodja-SiemReap-beeldenmetblauw(8) IMG_1652(8)

Deze dag zal zeker het hoogtepunt van uw reis zijn! Per tuktuk en onder begeleiding van een Engelssprekende gids bezoekt u vandaag de wereldberoemde Angkor Wat. Dit is een monument van wereldformaat en staat dan ook terecht op de Unesco-lijst van Werelderfgoederen.

Angkor beslaat een gebied van wel 25 km², waar meer dan 100 monumenten uit het verleden te vinden zijn. De beroemdste tempel is de Angkor Wat, maar zeer interessant zijn ook de nu verlaten stad Angkor Thom en de tempel Ta Prohm waar de natuur langzaam het gebouw terugvordert. Grote boomwortels en lianen overwoekeren langzaam de prachtige tempels met hun decoratieve versieringen. Dit alles bevordert de mysterieuze sfeer. De tempels zijn gebouwd tussen de 6e en 13e eeuw. Ze raakten echter in verval nadat de Khmer-dynastie door buitenlandse overheersers verslagen werd. Pas aan het einde van de 19e eeuw herontdekten de Fransen de monumenten. Veel is ook nog verborgen in de jungle. Bezoekt u ook enkele van de minder bekende tempels: daar zijn veel minder toeristen.

Deze excursie kan ook met een auto met chauffeur uitgevoerd worden.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt, tuktuk met chauffeur, Engelssprekende gids, entree

Siem Reap, Dagtocht Angkor per tuktuk
Siem Reap

Siem Reap, Dagtocht Angkor per tuktuk

Deze dag zal zeker het hoogtepunt van uw reis zijn! Per tuktuk en onder begeleiding van een Engelssprekende...

Dag 10 Siem Reap

Eén dag is absoluut niet voldoende om de prachtige tempelcomplexen van Angkor Wat te bekijken. U kunt deze ochtend uw  ontdekkingstocht voortzetten. Als u wilt, kunt u een mountainbike huren, zodat u het sportieve met het culturele verenigt. Ook kunt u per tuktuk gaan of nog een dagje een auto met chauffeur huren.

U kunt bijvoorbeeld naar Srah Srang, ook wel het koninklijke bad genoemd. Het Preah Khan complex heeft een gebouw in Griekse stijl en wordt ook overwoekerd door reusachtige boomwortels. Andere mooie ruïnecomplexen zijn nog Banteay Kdei en Ta Keo. U kunt er ook voor kiezen iets verder het gebied in te trekken en de Roluos Group te bezoeken.

Leuk om ’s avonds te doen: u kunt dineren in het openluchtrestaurant Koulen II, waar een Apsara dansvoorstelling wordt gegeven. Tijdens een diner met een buffet van typisch Cambodjaanse gerechten worden klassieke Cambodjaanse dansen opgevoerd.

 

Overnachting in Siem Reap.

Inclusief ontbijt

Dag 11 Siem Reap- Phnom Penh

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor het vervolg van uw reis door Cambodja. Uw privéchauffeur pikt u op bij uw hotel. De rit duurt ongeveer 6 uur. U krijgt een goede indruk van het landschap van dit deel van Cambodja. Het is hier heel vlak. U ziet veel houten huisjes langs de weg. Bij aankomst in Phnom Penh wordt u naar uw hotel gebracht.

Phnom Penh is een redelijk onbekende stad voor de gemiddelde toerist. Het is echter een gezellige stad met nog veel overblijfselen uit de Franse tijd. Dat is terug te zien in de huizen met hun Franse balkonnetjes, die voornamelijk aan de boulevard langs de Sap Rivier staan. Vanzelfsprekend is ook de Aziatische cultuur terug te vinden: bijvoorbeeld in het straatleven met de fietstaxi’s, de prachtige tempels en het koninklijk paleis. Langs de oever van de rivier zijn veel restaurantjes.

 

Overnachting in Phnom Penh.

Inclusief ontbijt, privé auto/busje met chauffeur 

Dag 12 Phnom Penh, dagtocht per tuktuk

Cambodja-PhnomPenh-tempel7(17) Cambodja-PhnomPenh-oorlogsgeschiedenis3(17)

Een leuke dagtocht tijdens uw reis door Cambodja: per tuktuk door de hoofdstad Phnom Penh om een bezoek te brengen aan een tempel, het paleis, musea en de Killing Fields.

Onder begeleiding van een Engelssprekende gids loodst uw chauffeur u door het drukke verkeer met zijn vele motortjes, naar de belangrijkste tempel van Phnom Penh. Dit is de Wat Phnom, die aan de rand van de stad op een heuvel gelegen is. Vervolgens naar het prachtige Koninklijke Paleis en de indrukwekkende Zilveren Pagoda. Het paleis bestaat uit verschillende gebouwen met mooie kleurrijke daken. Eén van de gebouwen is de Zilveren Pagoda, die zijn naam te danken heeft aan de duizenden zilveren tegels op de vloer. In de tempel staan mooie en waardevolle Boeddhabeelden van diverse materialen. Er zijn gouden Boeddha’s, Boeddha’s van jade; sommige zijn rijk versierd met edelstenen en diamanten.

Indrukwekkend (en triest) zijn de herinneringen aan de recente oorlogsgeschiedenis, de voormalige Tuol Sleng-gevangenis en de zogenaamde Killing Fields. U bezoekt eerst de gevangenis, gehuisvest in een voormalige school. De opzet van het museum is heel sober, maar daarom des te indrukwekkender. Van alle gevangenen die hier kwamen werd een foto genomen: de slachtoffers krijgen daardoor een gezicht. Twee keer per dag wordt er ook een film vertoond in het museum, vraag uw gids om de juiste tijden. In het museum krijgt u een goede indruk van alle gruwelijkheden die zich in deze gevangenis hebben afgespeeld tijdens het regime van de Rode Khmer. Vervolgens rijdt u naar de Killing Fields, die 15 kilometer buiten de stad liggen. Op gruwelijke wijze zijn hier meer dan 17.000 personen gedood. Er is een herdenkingsstupa. In dit glazen monument ziet u 8000 schedels, die als stille getuigen fungeren van het leed dat de overheerser Pol Pot tijdens zijn regime heeft aangericht.

Als u terug bent in de stad, is het prettig om de wat vrolijker kant van het dagelijks leven van de Cambodjanen te zien. U brengt een bezoek aan de Russian Market, een gezellige wirwar van marktkraampjes waar van alles, zoals zilver en zijde, te koop is.

Deze excursie kan ook met een auto met chauffeur uitgevoerd worden.

 

Overnachting in Phnom Penh

Inclusief vervoer per tuktuk met chauffeur, Engelssprekende gids, entreegelden

Phnom Penh, Dagtocht per tuktuk
Phnom Penh

Phnom Penh, Dagtocht per tuktuk

Een leuke dagtocht tijdens uw reis door Cambodja: per tuktuk door de hoofdstad Phnom Penh om een bezoek te...

Phnom Penh, Foodtour
Phnom Penh

Phnom Penh, Foodtour

Een streetfoodtour is een speelse manier om de Cambodjaanse keuken te leren kennen. U wordt einde van de...

Dag 13 Phnom Penh- Vietnam, Chau Doc

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de pier gebracht (transfer).U gaat aan boord van de snelboot, die u in ongeveer 5 uur naar Chau Doc in Vietnam, Mekongdelta, brengt. Geniet van de prachtige uitzichten vanaf uw boot (geen stops onderweg). U krijgt mineraalwater, fruit en koekjes aan boord. Aankomst Chau Doc, aan de Mekongrivier gelegen. Naar uw hotel aan de rivier. De rest van de dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Chau Doc.

Inclusief ontbijt, transfer, boottocht

Dag 14 Mekongdelta, Chau Doc- Can Tho

Cambodja-Ooijevaars(8) DSC_0016_wd7k6n(8) Vietnam-CanTho-marktopdewal(8)

Per boot vaart u de zeer brede rivier op. Eerst naar een dorp waar de bewoners onder hun drijvende huizen vis kweken: enorme kooien gaan er schuil onder water. Bij één van de huizen kunt u een kijkje nemen (en wat voer strooien door een luik: de vissen springen zowat naar binnen). Daarna naar een Cham-dorp aan de rivier, hier leeft een moslim-gemeenschap, een minderheid hier. Daarna naar een ooievaarseiland, de bewoners hebben de vogels in hun hart gesloten, ze worden goed verzorgd (gevoederd). Honderden ooievaars hebben hier hun nest. U wandelt over het eilandje. Daarna per auto of busje naar Can Tho, een prachtige tocht, dwars door de delta, een tocht van 3 à 4 uur. Bij aankomst naar uw hotel.

 

Ovenrachting in Can Tho.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje, privé-boot, evt. entreegelden

Dag 15 Can Tho- Ho Chi Minh City

Heel vroeg op, want om 06.30 uur vertrekt u al per boot naar de bruisende Cai Rang-drijvende markt. Deze markt is net weer even anders dan die van gisteren. Hier zijn kleinere boten en door middel van de bamboepaal aan boord kan men van verre zien wat er wordt aangeboden. Het is een bijzonder kleurrijk spektakel en zeer fotogeniek. In de vroege ochtend is het hier het drukst. Even later laat u het grote water achter u en vaart u de smalle watertjes op tussen de eilanden. Het is een fantastisch mooi gebied, alle soorten fruit worden hier verbouwd. Bij één van de eilanden gaat u aan wal om een stukje te wandelen en een kijkje te nemen hoe het leven in de Mekongdelta er uit ziet. Vervolgens wordt u naar Cai Son gereden. Met de fiets gaat u langs kleine kanaaltjes, tussen rijstvelden door en door boomgaarden heen. Het zijn kleine dorpspaden waar u op fietst. Zo ziet u de activiteiten van de lokale bevolking van dichtbij. De fiets is een uitstekende manier om dit gebied te bewonderen en in contact te komen met de mensen. Het erf van meneer Ba Cong staat vol fruitbomen, u wordt hier uitgenodigd om een kopje thee te drinken en wat rond te kijken in de tuin. Het is heerlijk stil en rustig hier. Fietsend terug naar de plek waar de auto op u staat te wachten. Per transfer rijdt u naar Ho Chi Minh. Aankomst rond 16.00 uur.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé auto/busje, privé-boot, entreegelden

Dag 16 Ho Chi Minh City, dagexcursie Tay Ninh & Cu Chi-tunnels

Vietnam-CaoDai-kerk6(17) IMG_0214_veekbn(17)

De hele dag op pad buiten Ho Chi Minh City. U rijdt eerst naar Tay Ninh, naar de kerk van de Cao Dai. Een bombastisch en kleurrijk gebouw, waar dagelijks honderden gelovigen samenstromen in wapperende witte gewaden. Onderweg ziet u overigens meer Cao Dai-kerken, die u herkent aan een groot oog op de gevel. Rond 11.30 uur staat u de gelovigen op te wachten buiten, een zeer fotogeniek schouwspel. De priesters zijn het meest fotogeniek: gekleed in het wit, rood en blauw, de volgelingen in witte gewaden. De dienst bijwonen is een ware belevenis, deze vindt plaats om precies 12 uur. En bezoekers van buitenaf zijn zeer welkom.

Hierna rijdt u terug, halverwege de terugreis komt u aan bij Cu Chi-tunnels. De beroemde Cu Chi-tunnels liggen bij het plaatsje Cu Chi, zo’n 35 km. ten noordwesten van Saigon. Tijdens de beruchte Vietnamoorlog dienden deze als schuilplaats voor de Vietcong. De tunnels zijn bij elkaar zo’n 250 km. lang en bevinden zich op verschillende niveau’s. Het is buitengewoon boeiend om een bezoek te brengen aan dit verdedigingsbolwerk. U kunt er ook in, in een gedeelte dat wat breder en hoger gemaakt is dan oorspronkelijk het geval was (i.v.m. de grotere westerse afmetingen). Het is ongelooflijk, wat daar gepresteerd is. De ingangen waren niet te zien; u zult dat ervaren, als u er met een gids loopt. U loopt zo over zo’n ingang heen; de gids schuift wat zand weg en er verschijnt een luikje, waar de slanke Vietnamezen in verdwenen. Vervolgens keert u terug naar Ho Chi Minh City.

 

Overnachting in Ho Chi Minh City.

Inclusief ontbijt, Engelssprekende gids, privé-auto/busje en entreegelden

Cu Chi-tunnels en Cao Dai kerken
Ho Chi Minh City

Cu Chi-tunnels en Cao Dai kerken

De wereldberoemde Cu Chi-tunnels in Zuid-Vietnam, een verdedigingsbolwerk onder de grond. Een kilometers-lang...

Dag 17 Ho Chi Minh City- Hoi An

U wordt deze ochtend bij uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt naar Danang. Bij aankomst op de luchthaven van Danang wordt u door een chauffeur opgehaald en in ongeveer een half uur naar uw hotel in Hoi An gebracht.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt, transfer en binnenlandse vlucht

Dag 18 Hoi An

IMG_7640(17) centraal, hoi an, fietstaxi'(17)

Deze dag is ter vrije besteding. Er is genoeg te doen, in en rondom Hoi An. Geniet van de gezellige sfeer in het stadje of rust lekker uit aan het strand.

 

Overnachting in Hoi An.

Inclusief ontbijt

Dag 19 Hoi An- Hue

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur voor uw tocht van 4 à 5 uur naar Hue. U rijdt noordwaarts, het is een prachtige rit. U bezoekt de Marble Mountains, vijf bergrotsen geheel van marmer die opreizen uit het vlakke land. U kunt een wandeling maken naar één van de bergrotsen, waar vele u als pelgrimstocht voorgingen. Rond deze rotsen is een heel dorp ontstaan wat leeft van het uithakken van het bijzondere roze marmer. Vervolgens komt u in een natuurlijke grot waar gelovigen een altaar hebben gebouwd, soms komt er door gat in de grot een mysterieuze lichtinval. De sfeer is erg bijzonder. In Danang bezoekt u het Cham-museum, waar de Cham-beeldhouwkunst de geschiedenis vertelt van het koninkrijk Champa. U rijdt vervolgens over de Wolkenpas met een onvergetelijk uitzicht over de fraaie kust en de Zuid-Chinese Zee. Bij aankomst in Hue wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje

Dag 20 Hue

De hele dag op pad, een boeiende dag met uw Engelssprekende gids. U maakt een boottocht over de Perfume-rivier. Deze eindigt bij de Thien Mu-pagode, waar de chauffeur u staat op te wachten. Deze pagode is herkenbaar aan de bijzondere zevenverdiepingen tellende toren. Er staan verschillende beelden die allemaal een andere god vereren. Nadat u de pagode heeft bezichtigd gaat u naar het indrukwekkende grafmonument van Ming Mang. Eén van de mooiste graftombes die Hue rijk is. De gaat bijzondere architectuur gaat hier mooi samen met de natuur. Prachtig in het voorjaar als alles mooi in bloei staat. Vervolgens naar de keizerlijke citadel, oftewel: de Verboden Stad. Hier kunt u zien hoe de keizerlijke familie in een geheel afgezonderde stad leefde. En aan het eind van de dag rondstruinen op de kleurrijke Dong Ba-markt. De grootste markt van Hue, waar van alles te koop is.

 

Overnachting in Hue.

Inclusief ontbijt,Engelssprekende gids, privé-auto/busje, boottochtje en entreegelden

Oudheden en boottocht Hue
Hue

Oudheden en boottocht Hue

De hele dag op pad, een boeiende dag met uw Engelssprekende gids. U maakt een boottocht over de Perfume-rivier...

Dag 21 Hue - Hanoi

Vietnam-Hanoi-schoolkindjes(17) Vietnam - Hanoi - 048(17)

U wordt deze ochtend bij uw hotel opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven. U vliegt naar Hanoi. Bij aankomst op de luchthaven van Hanoi wordt u opgehaald bij de luchthaven en naar uw hotel gebracht. 

 

Overnachting in Hanoi.

Inclusief ontbijt, transfer en binnenlandse vlucht

Dag 22 Hanoi- Halong Bay

Varen in de wereldberoemde Halong Bay. U wordt door uw chauffeur opgehaald bij uw hotel en in ongeveer drie uur, een afstand van 160 km, naar Halong Bay gebracht. Rond het middaguur gaat u aan boord. Na een welkomstdrankje, gevolgd door de briefing van de bemanning, is het lunchtijd. Geniet van een heerlijke Vietnamese lunchbuffet terwijl u vaart richting de fameuze rotspieken met namen als Cho Da (stenen hond) en Ga Choi (vechthaan). Het is een prachtige baai. U passeert diverse kleine eilandjes en het fantastische karstgebergte, wat zomaar oprijst uit zee, overal om u heen. Wanneer de vleermuizengrot in de buurt komt kunt u met een kleinere boot er naar toe. Mocht u liever gaan kajakken, dit is ook een optie. Rond 17.15 uur keert u terug naar het schip om heerlijk te relaxen aan boord. Er wordt een kookdemonstratie gehouden op het zonnedek om u de kneepjes van het Vietnamese koken te leren. Tegelijkertijd is het happy hour (bij een drankje is de tweede gratis). Het diner bestaat uit een goed verzorgde barbecue. Er worden voornamelijk visgerechten bereid aan boord. Om 21:30 wordt er voor de liefhebbers een film vertoond, maar u kunt ook lekker gaan uitrusten in uw comfortabele hut. Mocht u behoefte hebben aan een traditionele massage, informeer er naar bij een van de medewerkers (tegen betaling en bij aankomst reserveren). U overnacht ergens in de baai, de boot ligt dan stil. 

 

Overnachting aan boord van de Jonk

Inclusief alle maaltijden, Engelssprekende gids (aan boord) en transfer met privé-auto/busje

Dag 23 Halong Bay- Hanoi

Vietnam-Halong Bay3.jpg(13)

Als u wilt: tai chi-les aan dek (bij goed weer), nog voor het ontbijt, u begint de dag fit. Rond 07.00 uur ontbijt. U vaart langs de eilanden, Trong, Trinh Nu, Coc Ngoi en de Me Cung grot. Ook brengt u een bezoek aan de prachtige Suprise-grot. Hierna vaart de jonk rustig terug naar de haven van Halong Bay, ondertussen geniet u van een heerlijke brunch. Rond 11:30 komt u aan bij de haven. Daar vandaan rijdt u weer terug naar Hanoi, aankomst einde van de middag.

 

Overnachting in Hanoi

Inclusief ontbijt/brunch, Engelssprekende gids (aan boord) en transfer

 

Dag 24 Hanoi, vertrek

De reis zit erop. De chauffeur haalt u op bij uw hotel en brengt u naar de luchthaven.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën