Nairobi

Stadsleven in Nairobi

Nairobi staat bekend als de groene stad onder de zon. Bij helder weer verschijnen de Kilimanjaro en Mount Kenya achter moderne wolkenkrabbers, de hoofdstad van Kenia is internationaal. In de omgeving van Nairobi liggen bovendien unieke bezienswaardigheden.

 

Masaai Market, National Museum & Carnivore in Nairobi

Een reis door Nairobi brengt u langs winkelcentra, regeringsgebouwen, groene parken en bruisende pubs. Nairobi is een stad van contrasten. Bij het parlementsgebouw imiteert de clock tower de Big Ben uit Londen, maar op een steenworp afstand staan de zilveren koepels van de oude Jamia Moskee.  Overdag dwaalt u tussen traditionele handwerkkraampjes op de Masaai Market, maar in de namiddag staat u op de top van het torenhoge Kenia International Conference Centre. Blijf even hangen voor zonsondergang, wanneer u een prachtig uitzicht over Nairobi heeft. In het National Museum bekijkt u bijzondere natuurhistorische objecten en in het Karura Forest picknickt u onder schaduwrijke bomen. Proef gerust van het lokale Tusker-bier of van ambachtelijke koffie in het Nairobi Java House. ’s Avonds eet u misschien wel krokodil of struisvogelvlees in restaurant Carnivore, wiens reputatie op het gebied van nyama choma (gebakken vlees) over de hele wereld bekend is. Gooi daarna lekker de voetjes van de vloer: de aansluitende Simba Saloon is slechts één van Nairobi’s uitgaansgelegenheden.

 

Out of Africa, Nairobi National Park & David Sheldrick Wildlife Trust

Bij Kenia denken velen aan de romantische film Out of Africa. Het verhaal is gebaseerd op een boek van Karen Blixen en haar boerderij in Nairobi is inmiddels een museum. Liefhebbers van de geprezen film dwalen rond over het domein met landelijke tuinen en objecten van Blixens koffieplantage of snuffelen in het huis waar filmrekwisieten zijn tentoongesteld. De geschiedenis komt hier weer tot leven! Een andere bezienswaardigheid is het Nairobi National Park: het enige nationale park op de wereld dat aan een hoofdstad grenst. Hier leeft een flinke groep zeldzame zwarte neushoorns, maar ook giraffes, zebra’s, antilopen, hyena’s, leeuwen, jachtluipaarden en wel vierhonderd soorten vogels. In het park ligt het David Sheldrick Wildlife Trust, een opvangproject voor kleine neushoorns en olifantjes. U kunt ze zelf de fles geven, of tussen 11 en 12 uur bekijken als ze hun dagelijkse modderbadje nemen. Het nationale park is makkelijk te bereiken vanaf Nairobi, u reist bijvoorbeeld gewoon met de bus.

 

Langata Giraffe Centre, Great Rift Valley & Jambo Kenya Deluxe bij Nairobi

Nairobi is ook een beschermingsgebied voor de Rothschild giraffe. In het Langata Giraffe Centre maakt u kennis met de bedreigde dieren die u kunt vieren en zelf een kus kunt geven! Wat meer ruigere natuur vindt u in de Great Rift Valley, waar aardverschuivingen en vulkanische activiteit een grillige scheur in de aardkorst hebben achtergelaten. Het resultaat is geweldig: de bergen, valleien, savannes en vergezichten zijn adembenemend – met een beetje geluk kijkt u helemaal naar Tanzania. Wilt u van Nairobi naar Mombasa reizen? Overweeg dan om met de Jambo Kenya Deluxe te gaan. In deze authentieke trein toeft u in uw eigen coupé langs scenische juweeltjes naar de oostkust van Kenia, compleet met een diner en ontbijt. Een bijzondere toevoeging aan uw Kenia reis.