Masai Mara National Reserve

Het bijzondere Masai Mara National Reserve in Kenia

De goudkleurige savanne van het Masai Mara National Reserve is het toneel van één van ’s werelds grootste natuurwonderen. Jaarlijks migreren miljoenen dieren van de uitgedroogde Serengeti naar de vruchtbare graslanden in het Masai Mara National Reserve: een safari die u alleen in Kenia kan beleven.

 

Reizen door echt Afrika

Groepjes acaciabomen op een ongerepte savanne verklaren de naam Masai Mara National Reserve - Mara is Swahili voor ‘gevlekt’. Een giraffe trekt lichtjes aan een groepje bladeren en kauwt rustig wanneer de tak terugschiet naar zijn oorspronkelijke positie. Er drijft een enkel wolkje voorbij aan de verder strakblauwe hemel en in de verte rent een stel antilopen over de vlakte. Het Masai Mara National Reserve is het domein van de Masaï, dat omwikkeld in rode doeken met een herdersstok over de graslanden trekt. Nijlpaarden en krokodillen verschuilen zich in het water van de Mara River, jachtluipaarden wachten op de herbergzame schemering. Hier leven buffels, impala’s, zebra’s, olifanten, wildebeesten, neushoorns en een flinke populatie leeuwen. Het Masai Mara National Reserve is meer dan het mooiste wildreservaat in Kenia: dit is het echte Afrika.

 

De Grote Migratie

Een Kenia reis betekent een safari in het koninkrijk der dieren, zoals Kenia ook wel wordt genoemd. Beter dan in het Masai Mara National Reserve treft u het niet snel – hier voltrekt zich jaarlijks één van de wonderlijkste schouwspelen ter wereld. Als de Serengeti is leeggegraasd en de regen is gevallen, trekt een enorme groep dieren in juni en juli naar de verse grasvlaktes van het Masai Mara National Reserve. Meer dan twee miljoen dieren vertrekken dan op hun jaarlijkse reis vol gevaren, waar velen hun leven moeten geven. Overwegend gnoes, maar ook gazelles, zebra’s en elanden beproeven hun tocht over open vlaktes, opgejaagd door leeuwen, luipaarden, hyena’s en gieren. De oversteek over de Mara River is het hoogtepunt. In groten getale rennen de dieren elkaar onder de voeten, worstelen ze zich door een wilde rivierstroom en vluchten ze voor krokodillen. In oktober keren de overlevenden weer terug. Het is een onovertroffen periode om op safari te gaan in het Masai Mara National Park.

 

Vogelen, heteluchtballon en op pad met de Masaï

Het Masai Mara National Park herbergt ruim vierhonderd vogelsoorten. Hang die verrekijker om de nek, doe een passend hoedje op en wacht rustig af. Misschien ziet u een zwartbuiktrap,  een toerako of een savannearend. U kunt echter ook zelf de lucht in en vanuit een heteluchtballon het leven op de savanne overzien, niets anders dan de ruisende wind zal u storen. Bij uw landing wordt de champagne ontkurkt -  misschien is dit wel het toppunt van uw reis! Verder kunt u uren doorbrengen bij de nijlpaardenpoelen, ’s avonds met kaarslicht van uw maaltijd genieten of met een drankje in de hand de zonsondergang bekijken. Leden van de Masai staan voor u klaar om u mee op pad te nemen. U bezoekt hun dorp, leeft mee in hun tradities of wandelt met de ervaren gidsen over de avontuurlijke savanne. Na afloop bekijkt u Kenia met hele andere ogen: nu weet u veel meer over het wildleven in het Masai Mara National Reserve.