Amboseli National Park

Een park in de steppe met sneeuw op de achtergrond

Amboseli National Park ligt aan de voet van de Kilimanjaro en is een van de mooiste natuurparken van Kenia. Spot hier wildlife in het park met sneeuw op de toppen van de Kilimanjaro op de achtergrond. Dit nationale park ligt in het zuiden van Kenia, bijna tegen de grens van Tanzania aan. In Amboseli National Park is de kans heel groot om tijdens uw safarireis door Kenia de Big 5 te spotten. Vooral olifanten zijn in dit park niet te missen. In Amboseli leven namelijk de meeste olifanten per vierkante meter!

 

 

Klimaat van Amboseli National Park

Amboseli National Park heeft een droog en warm klimaat. Doordat Kenia op de evenaar ligt is het hier het hele jaar door warm, ongeveer rond de 30 graden. In de zomermaanden koelt het iets af tot 27 graden. Hierdoor is de zomerperiode de beste periode om een reis te maken naar Amboseli National Park. Benieuwd naar het weer in andere periodes van het jaar? Bekijk dan hier ons klimaatoverzicht van Kenia.

Top 5 leuk om te doen

1. Geniet van het uitzicht vanaf de observatieheuvel

Zoekt u een perfecte plek om over Amboseli National Park uit te kijken? Dan moet u zeker een bezoekje brengen aan de observatieheuvel. Deze heuvel ligt midden in het park met aan de voet een waterpoel waar dieren te spotten zijn. Zo zijn er vaak nijlpaarden en olifanten, maar ook zebra’s drinken er graag. Een perfecte plek om te genieten van het landschapen de fauna.

 

2. Spot dieren tijdens een jeepsafari

De beste manier om dieren te spotten blijft toch door middel van een jeepsafari. Ga samen met een gids in een hoge jeep. Het beste is om net voor zonsopgang of net voor zonsondergang te gaan, dan heeft u de meeste kans om actieve dieren te zien.

 

 

3. Neem een kijkje bij de moerassen in Amboseli

Wanneer u tijdens uw vakantie in Kenia in Amboseli National Park bent moet u vooral een kijkje nemen bij de moerassen in dit natuurgebied. Deze moerassen zijn ontstaan door het smeltwater van de Kilimanjaro en vormen nu drink- en verblijfplaatsen van dieren. Zo kunt u hier nijlpaarden spotten die aan het badderen zijn of olifanten die water drinken. Ook kunt u hier zo nu en dan buffels tegenkomen. 

 

4. Beklim een rots

Zin in een adrenalinekick? Ga rotsklimmen in het nationale park. De steile muren van Tembo Peak en Ngulia Hills zijn perfect voor rotsklimmen. Vooral als u hier ervaring mee heeft is dit de perfecte locatie voor deze spannende activiteit.

 

5. Verken het park in het donker tijdens een nachtsafari

Graag op safari maar een keer zin in wat anders? Ga dan een keer op een nachtsafari! Samen met een gids rijdt u in het midden van het nacht door Amboseli National Park om dieren te spotten. De gids zal met een zaklamp de dieren belichten. Na zonsondergang ziet u vaak andere dieren, die zich overdag verschuilen, zoals hyena’s en jakhalzen. Een spannende ervaring waarbij dieren opeens kunnen opduiken.

Hotels in Amboseli National Park

Onze top 2 hotels in Amboseli National Park hebben wij op een rij gezet. Wij bieden kleinschalige, comfortabele B&B’s aan tot verborgen parels, stijlvol ingerichte hotels en zelfvoorzienende accommodaties. Wil je liever in een ander hotel in Amboseli National Park verblijven? Vraag ons naar de mogelijkheden!

Amboseli Sopa Lodge

Amboseli Sopa Lodge

Sentrim Amboseli Camp

Sentrim Amboseli Camp

Tijdens deze rondreizen reist u naar Amboseli National Park
Kenia-Amboseli-Olifanten1_1_436999
Kenia en Tanzania

Combinatie rondreis Kenia & Tanzania

Kenia: Nairobi, startpunt > Masai Mara, lokale bevolking > Lake Elementaita, paradijs voor vogels > Amboseli National Park > Tanzania: Lake Manyara, flamingo's > Serengeti, spot de Big 5 > Ngorongoro Crater, prachtige uitzichten > Tarangire National Park