Malindi

Strandvakantie in Malindi

Malindi is geliefd om helderwitte stranden en de beste pizza van het land. In de omgeving vindt u mooie natuurparken.

 

Momument Vasco da Gama  in Malindi

Malindi was vroeger een belangrijke Swahilistad, nu leeft de stad van het toerisme. Italianen en Duitsers komen maar al te graag zonnen op de paradijselijke stranden in Kenia. In helderblauw water zwemmen felgekleurde vissen en het koraalrif is makkelijk bereikbaar. Toch is Malindi geen standaard kustplaatsje. U wandelt door historische stadsdelen met bijzondere bouwwerken, terwijl groene koppels van de moskees de zon weerkaatsen. Snuffel op de markt waar houtsnijwerk, schilderijen en sieraden wordt verkocht en bekijk het monument ter ere van Vasco da Gama, de Portugese ontdekkingsreiziger die op zijn tocht langs de Oost-Afrikaanse kust in Malindi is beland. Hij heeft zelf een kerk opgericht en zijn ontdekkingsreizen worden herinnerd bij de Vasco da Gama-pilaar, die uitkijkt over de Indische Oceaan. Malindi heeft bovendien een heerlijk Italiaans sfeertje.

 

Malindi Marine National Park bij Malindi

Nadat u met een cocktail in de hand van het fijne zandstrand in Malindi genoten heeft en in het water bent afgekoeld, bent u misschien wel even toe aan wat actiefs. Ga daarom eens op een mooie dag naar het Malindi Marine National Park. Hier vindt u mooie kustriffen, lagunes en mangrovebomen. Dolfijnen, schildpadden en haaien zwemmen rond. Doe gerust een duikbril op uw neus, trek een paar flippers aan uw voeten en bekijk de onderwaterwereld van dichtbij. Als u niet zo van zwemmen houdt, gaat u aan boord van een boot met een glazen bodem. Zo ziet u evenveel! Daarbij kunt u hier duiken, picknicken of barbecueën en met een verrekijker talloze watervogels bekijken. Malindi is perfect voor een reis door Kenia’s heldere oceaan.

 

Watamu Beach, Arabuko Sokoko Forest Reserve & Hell’s Kitchen

Uw Keniaanse strandvakantie zet u voort in Watamu Beach, ook een parelwit strand met glashelder water. Watamu is bovendien een heerlijke plek om een hapje te eten: in het Hemingways Watamu Hotel eet u met uitzicht op de eindeloze oceaan. Als het Malindi Marine National Park u is bevallen, kunt u ook een bezoekje wagen aan het Watamu National Marine Park. Samen horen de waterparken tot het Malindi Marine National Reserve. Als u juist genoeg heeft van zon, zee en strand, duikt u de jungle van het Arabuko Sokoko Forest Reserve in. Misschien ziet u wel een olifant! In de omgeving van Malindi liggen ook de Gedi Ruïns: een leeggelopen stadje met oude artefacten, graftomben en een oud koninklijk paleisje. Voor de zonsondergang reist u naar Hell’s Kitchen. De gigantische zandstenen rotsformaties schitteren in de oranje schemering. Malindi is een prettige reisbestemming voor uw Kenia rondreis, in deze streek combineert u natuur en cultuur met zee en strand.