Masai Mara National Park

Bekijk de migratie van miljoenen dieren

Masai Mara is het meest bekende nationale park van Kenia. Het park staat bekend om de migratie of de grote trek waarbij dieren zich verplaatsen van het ene naar het andere gedeelte. Vooral zebra’s en gnoes trekken door dit park heen om de beste plekken om te grazen te vinden. Daarnaast kunt u hier olifanten, luipaarden en giraffen spotten. Ook liggen er diverse dorpen in en om het park waar de Masai-stam leeft. Masai Mara National Park is geopend in 1974 en wordt beheerd door deze stam. Maak tijdens uw rondreis naar Kenia onvergetelijke safaritochten op de uitgestrekte vlaktes van de Masai Mara. 

 

 

Kaart van Masai Mara National Park

Masai Mara ligt in het zuidwersten van Kenia en grenst in het zuiden met het Serengeti Nationaal Park in Tanzania. 

 

 

 

Het weer in Masai Mara National Park

Masai Mara heeft een steppeklimaat, waardoor er veel droge periodes zijn. Doordat het nationale park redelijk hoog ligt, zijn de temperaturen enigszins gematigd. Zo is het er vaak tussen de 22 en 27 graden. De beste reisperiode is tussen juni en augustus. Dit is namelijk in een droge periode met aangename temperaturen. Benieuwd naar andere reisperiodes? Meer informatie over het weer hebben wij op onze klimaatpagina van Kenia staan.

Leuk om te doen in Masai Mara National Park

Wij hebben een aantal leuke tips om in Masai Mara National park te doen tijdens uw Kenia vakantie voor je op een rij gezet. 

 

1. Ga op een gamedrive en spot wildlife

Er zijn veel verschillende soorten dieren te spotten in Masai Mara National Park. En wat is een betere manier om dit te doen dan met een gamedrive? Rijd in een jeep door het park heen en kom op deze manier dicht bij de wilde dieren. Zo heeft u de kans om de big 5 te spotten!

 

2. Ballonvaart

Het nationale park vanuit een ander perspectief zien? Zweef dan met een heteluchtballon boven Masai Mara. U kunt vanuit de lucht het indrukwekkende steppelandschap bekijken en dieren van bovenaf spotten. Benieuwd waar u zo’n bijzondere tocht kunt maken? Bekijk hier onze excursie met een hete luchtballon.

 

    

  

3. Bezoek Masaidorpen

In dit nationale park vindt u verschillende dorpen die bewoond worden door de traditionele Masai-stam. Tijdens een bezoek aan een van deze dorpen leert u de cultuur en leefstijl kennen van deze bevolkingsgroep. Zo ontdekt u meer over hun gewoontes en gebruiken, het traditionele eten en drinken en de muziek. Ook ontdekt u hoe hun hutten eruit zien.

 

4. Paardrijden

Een andere bijzondere manier om het nationale park te verkennen is op de rug van een paard. Wanneer u niet bang bent om gezien te worden als lokaas, is paardrijden door het park een mooie manier om het landschap te verkennen. Ook kunt u zo dicht bij wilde dieren zoals giraffen en zebra’s komen.

 

5. Wandelsafari

Laat de jeep een keer thuis en verken Masai Mara te voet. Ga met een gids op wandelsafari door het nationale park. Zo ontdekt u ook hoe de Masai-stam zich bewegen door het park. Loop over de steppe en ontdek bijzondere dieren en landschappen.

Hotels in Masai Mara 

Onze top 3 hotels in Masai Mara hebben wij voor u op een rij gezet. Wilt u liever een ander hotel in Masai Mara bezoeken? Bekijk ons hotelaanbod in Masai Mara voor het complete aanbod.

Keekorok Lodge

Keekorok Lodge

Mara Sapa Lodge

Mara Sapa Lodge

Porini Bush Camp

Porini Bush Camp