terug naar het overzicht

Rondreis Java, Bali en Gili

Twee bijzondere plekken op Java doet u tijdens deze reis aan: Nagrak en Kaliandra. Ver van de gebaande paden en authentiek. Hoogtepunten als koloniaal Bandung, theetuinen, het Borobudur-tempelcomplex en de Bromo-vulkaan slaat u ook niet over. Een tijdbesparende binnenlandse vlucht brengt u naar Ubud en Sidemen. Beide in het binnenland van Bali, tussen de rijstvelden. Tot slot uitrusten en de onderwaterwereld ontdekken vanaf het kleine eiland Gili Air, voor de kust van Lombok.

Wat maakt deze reis bijzonder
Authentiek Java in Nagrak
Bijzonder: verblijf Kaliandra
Wit zandstrand rustig Gili Air
Indonesie-Sumatra-collega-melany
Melany
Indonesië gaat nooit vervelen! Geweldige natuur, de meest vriendelijke bevolking, het lekkerste eten en een prachtige onderwaterwereld.
Prijsindicatie vanaf € 1700,- per persoon
Reisduur: 19 dagen / 18 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Java, Bali en Gili

Java

Dag 1    Jakarta- Bogor

Dag 2    Nagrak

Dag 3    Nagrak

Dag 4    Bandung

Dag 5    Bandung

Dag 6    Borobudur

Dag 7    Jogyakarta

Dag 8    Jogyakarta

Dag 9    Kaliandra

Dag 10  Kaliandra

Dag 11  Bromo

Bali

Dag 12  Ubud

Dag 13  Ubud

 

Dag 14  Sidemen

Dag 15  Sidemen

Lombok

Dag 16  Gili Air

Dag 17  Gili Air

Dag 18  Gili Air

Dag 19  Vertrek Gili Air

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Jakarta - Bogor

Bogor met botanische tuin en paleis Buitenzorg

Indonesie.Java-Bogor-Buitenzorg.JPG_1_102435 Indonesie-Java-Bogor-Mount-Salak Bogor-Wayang-Golek-poppen-1

Welkom op Java! U wordt hartelijk welkom geheten door uw chauffeur die de komende dagen tot u beschikking staat. Samen rijdt u naar Bogor. Afhankelijk van uw aankomsttijd kunt u er ook voor kiezen om eerst de hoofdstad van Indonesië, Jakarta, te verkennen. Onderweg naar Bogor kunt u een stop maken in Taman Mini, waar u typische huizen uit alle regio's van Indonesië op ware grootte aantreft.

 

Het hoogtepunt van een bezoek aan Bogor is de prachtige botanische tuin en het paleis Buitenzorg. Duizenden soorten tropische planten en bomen groeien rondom bijzondere lotusvijvers. Na deze relaxte stop kunt u nog een bezoek brengen aan de poppenmaker Pak Endai. Mooi om te zien hoe deze prachtige wayang golek-poppen met de hand worden gemaakt. Een leuk souvenir voor thuis.

 

Overnachting in Bogor.

Inclusief privé-auto/busje met chauffeur

Dag 2 Bogor - Nagrak

Op weg naar een speciaal en onbekende plekje

Vanaf Bogor rijdt u zuidwaarts naar het authentieke Javaanse dorpje Nagrak. Nagrak ligt ten zuiden van Bogor waar nog maar weinig toeristen komen. Het dorp ligt verstopt in een landelijk gebied, dat omgeven wordt door talloze groene rijstvelden, kleine kampungs, groentetuinen en fruitbomen. Maak hier een wandeling naar verschillende dorpjes of dwars door de natuur. Het is een plek om tot rust te komen en te genieten van het landelijke, Javaanse leven.

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 3 Nagrak

Authentiek Java

Indonesie-Java-Nagrak-rijst Indonesie-Java-lachende-vrouw

Geniet van de schitterende omgeving. Ga in de ochtend, als het nog lekker koel is, op pad met de eigenaar van Kampung Padi of verken de omgeving van Nagrak met uw busje. Aan de voet van de vulkanen Pangrango en Gede is een waterval die u kunt bezoeken. Trek wel goede schoenen aan voor de wandeling hier naartoe. Bezoek vervolgens een hangbrug tussen de boomtoppen en geniet van een uitgestrekt uitzicht. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Pondok Halimun; een mooi natuurreservaat dat u met een 4x4 auto kunt verkennen. Natuurlijk kunt u vandaag ook uitrusten bij het zwembad of een kookcursus volgen bij het hotel, echt een aanrader!

 

Overnachting in Nagrak.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 4 Nagrak - Bandung

Via een vrij onbekende route rijdt u naar Bandung. Bandung staat bekend om zijn nog vele koloniale huizen en gebouwen. De stad was een geliefde verblijfsplaats van de Hollanders vanwege het wat koelere klimaat. U ziet villa's uit de Nederlandse tijd, velen ook met Nederlandse namen, zoals Apeldoorn. Ook bijzonder is het vroegere gouvernementshuis. De bijnaam is Gedung Sate: de piek op het gebouw lijkt op een satéprikker. De Jalan (= straat) Braga stond in vroegere tijden bekend om zijn chique kledingzaken en mooie restaurants. Tegenwoordig zijn hier vele kunstgalerieën gevestigd met de meest uiteenlopende schilderijen. In de avond kunt u hier genieten van een hapje en drankje in een van de gezellige restaurants en bars.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 5 Bandung

indonesie-java-bandung-sateprikker Locale bewonder ligt te slapen in zijn fietstaxi Indonesie-Java-Bandung-straat2

In de omgeving van Bandung is veel te zien en te beleven. Sta vroeg op en rijd met uw chauffeur naar de kraterrand van de actieve vulkaan de Tangkuban Perahu, ten noorden van Bandung. U zult de zwaveldampen zien opstijgen en de zwavelgeur ook zeker ruiken. Of bezoek vandaag de minder toeristische krater Kawah Putih, ook wel de witte krater genoemd. Door de hoge ligging is het hier lekker koel, dus neem een vestje mee. In de omgeving van Kawah Putih kunt u ook een bezoek brengen aan de hotsprings Kawah Renganis, waar u een heerlijk warm bad kunt nemen. Bezoek de Kawah Putih niet op zondag, dan is het hier erg druk. Zin in een kopje thee? Bezoek een van de theefabrieken in de omgeving van de kraters en schiet wat mooie plaatjes van de uitgestrekte theeplantages (op maandag zijn theefabrieken gesloten).

Of ga naar het stadsbos in Bandung en bezoek een Angklung-voorstelling.

 

Overnachting in Bandung.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 6 Bandung - Borobudur

Instappen aan boord van de trein voor een onvergetelijke treinrit

Indonesie-Java-Borobudur-34_1

U wordt bij uw hotel in Bandung opgehaald en naar het treinstation in Bandung gebracht. Stap in de trein, kijk om u heen en geniet! De mooiste treinreis van Indonesië staat op het programma vandaag: van Bandung naar Jogyakarta. U zit op het puntje van uw stoel, vooral de eerste helft van de rit, door het gebied de Preanger, waar uitgestrekte rijstvelden en hoge rijstterrassen, met hier en daar een dorpje, aan u voorbijglijden. We hebben uw stoel(en) gereserveerd in de ‘eksekutif-klasse’, met airconditioning. De treinrit duurt zo’n 6 uur. Eenmaal gearriveerd, staat uw chauffeur al op u te wachten. Per auto rijdt u vervolgens oostwaarts naar Borobudur, dit duurt ongeveer 1,5 uur.

 

Overnachting bij de Borobudur.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, privétransfer, trein

Dag 7 Borobudur - Jogyakarta

Vroeg op voor een zonsopgang bij de Borobudur

Eén van de hoogtepunten van deze reis: een bezoek aan de Borobudur. Dit grootste boeddhistische monument ter wereld is uitgeroepen tot Werelderfgoed. Hij bestaat uit 9 verdiepingen en maar liefst 1500 gebeeldhouwde reliefs. U blijft uw ogen uitkijken en geniet ook van de groene omgeving.

 

Na uw bezoek aan de Borobudur reist u, eventueel via de Prambanan-tempel en of de Merapi vulkaan, verder naar Jogyakarta. En wat dacht u van fietsen in het landelijke gebied rondom Jogyakarta? Fiets door de kleine kampungs en maak kennis met de lokale bevolking en lokale ambachten. Eén van onze favoriete excursies!

 

Jogyakarta is een gezellig stadje waar u nog veel becak's (fietstaxi's) en andongs (paard en wagen) zult zien. Een bezoek aan de batik- en zilverwijk met hun kleine straatjes is zeker een aanrader. De Jalan Malioboro is de winkelstraat van deze hofstad. Veel kraampjes en winkeltjes waar de hele dag door veel gebeurt.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Jogyakarta: Jeepsafari Merapi
Java

Jogyakarta: Jeepsafari Merapi

Uw chauffeur brengt u naar het meetingpoint waar de jeeps staan te wachten. Rond 8 uur gaat de jeepsafari van...

Dag 8 Jogyakarta

Rondwandelen door de sultansstad

indonesie-java-jogyakarta-fietstaxi Indonesie-Java-Jogyakarta-rijstveld_1_181570

Er is genoeg te doen in Jogyakarta en wij raden zeker aan om hier nog een dag te verblijven. Neem een kijkje op de kleurrijke markt aan het einde van de Jalan Malioboro of bezoek het waterpaleis Taman Sari. Het waterpaleis is een buitenverblijf van vroegere sultans en is omringd door een enorme tuin en verschillende baden. Jogya, zoals de stad ook wel genoemd wordt, heeft net als veel andere plaatsen op Java een Nederlands verleden. Ga eens kijken bij Fort Vredeburg. In het museum staat de onafhankelijkheid van Indonesië centraal en de rol die Jogyakarta hierin speelde. Verken op eigen gelegenheid de stad of kies voor een leuke excursie.

 

In de avond kunt u een Ramayana-voorstelling bijwonen. U geniet van een uitgebreid buffet en een bijzondere dansvoorstelling.

 

Overnachting in Jogyakarta.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Jogyakarta: Batikworkshop
Java

Jogyakarta: Batikworkshop

Jogyakarta is de stad van het batik. U kunt een batikfabriekje en –winkel bezoeken, maar het is veel leuker om...

Jogyakarta: Foodietour
Java

Jogyakarta: Foodietour

Eat your heart out! Proef tijdens deze foodietour diverse Javaanse snacks en traditioneel eten van Java. U...

Dag 9 Jogyakarta - Jombang - Landgoed Kaliandra

Treinreis naar een nieuwe verrassing

Per trein reist u van Jogyakarta naar Jombang. In 4 uur tijd geniet u van het Oost-Javaanse landschap met vooral tabaksplantages (met grote tabaksschuren), teakhout- en suikerrietplantages, afgewisseld met rijstvelden, groentetuinen en kampungs. In Jombang aangekomen staat uw chauffeur op u te wachten. Het is nog 2 uur rijden naar landgoed Kaliandra.

 

De majestueuze vulkaanberg de Arjuna beschermt en helpt de bewoners van de kampungs (dorpen) te voorzien in hun bestaan. U verblijft op het landgoed Kaliandra, dat aan de voet van de berg ligt en maar liefst 50 hectare groot is. Hier logeren is niet alleen een bijzondere beleving, maar u levert hiermee ook een bijdrage aan de mooie doelen van de stichting Kaliandra.

 

Overnachting in Kaliandra.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, privétransfer, trein

Dag 10 Landgoed Kaliandra

De initiatiefnemer van Kaliandra, de heer Atmadja, heeft zogenaamde 'green houses' gebouwd. Het zijn een soort kassen waar de groenten beschermd worden tegen schadelijke insecten, ook wel Organic Farming genoemd. De dorpsbewoners nabij het landgoed krijgen gratis een 'green house'. Inmiddels staan er tientallen van deze kassen en kunnen de bewoners leven van de verkoop van hun gewassen.

 

Eén van de Engelssprekende Kaliandra-medewerkers vertelt over de initiatieven van de stichting. U bekijkt de green houses maar gaat ook naar omliggende kampungs. De boeren vinden het prima als u een kijkje neemt in de kas, ze maken graag een praatje met u. Kaliandra heeft hier eveneens een school en een kleine kliniek gerealiseerd. U zult het meemaken: alleen al de wandelingen door de straatjes leveren de leukste contacten op. Meestal duurt dit uitstapje zo’n 2.5 a 3 uur.

 

Tip: pak de fiets en verken de stille natuur en de omliggende dorpen.

 

 

Overnachting in Kaliandra.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, excursie met lokale Engelssprekende gids

Dag 11 Kaliandra - Bromo

Uw chauffeur rijdt een stukje naar het noorden en gaat vervolgens de snelweg op tot de kustplaats Probolinggo. Het is dan nog een uur rijden landinwaarts tot u bij de Bromo aankomt. U bent vandaag ongeveer 3,5 uur onderweg.

 

Overnachting nabij de Bromo.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 12 Bromo - Surabaya - Denpasar - Ubud

Mooiste vulkaanlandschap ter wereld

De Bromo Vulkaan op Java Indonesie-Bali-Ubud-Pura Melanting indonesie-ubud-man-aan-het-werk

Middenin het Tengger-gebergte ligt een vulkaan uit de oertijd met een diameter van 10 kilometer. Uit de krater steken vier kleine toppen zo’n 330/400 meter omhoog. De vierde, de Bromo, is de bekendste: een smeulende hoop sintels en as, die om de paar jaar uitbarst en het omringende landschap met een vruchtbare laag bedekt. Vanuit uw hotel, vanwaar u rond 4 uur vertrekt (met jeep, dus niet met uw eigen busje, ter plaatse te betalen), rijdt in het duister naar een hooggelegen uitzichtpunt Penanjakan: in de diepte ziet u de enorme zandzee, met daarin de actieve vulkaan de Bromo. Met uw jeep weer bergafwaarts naar de plek waar paardjes staan te wachten om u in ongeveer 3 kwartier tot de Bromo te brengen (u kunt ook lopen). En dan de trappen op tot u aan de kraterrand staat. Terug naar uw hotel, waar u ontbijt.

 

En dan rijdt u in ruim 4,5 uur naar de luchthaven van Surabaya. Daar neemt u afscheid van uw chauffeur en stapt u in het vliegtuig naar Bali. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel in Ubud gebracht.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur, binnenlandse vlucht, privétransfer

Dag 13 Ubud

Kunstenaarsstadje Ubud en indrukwekkende rijstvelden

Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Er is hier voor ieder wat wils.

Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. Bezoek Monkey Forest. Een kookcursus kan voor lekkere blijvende herinneringen zorgen. 

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt

Ubud: Raften
Bali

Ubud: Raften

Raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Na...

Dag 14 Ubud - Sidemen

Hoogtepunten Oost-Bali verkennen

Schitterende rijstvelden in Sidemen

U heeft vandaag de hele dag de beschikking over een minibus met chauffeur. Doel is het dorpje Sidemen, gelegen in het oosten van Bali. Onderweg kunt u een stop maken in Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden. U rijdt eveneens naar de moedertempel, de prachtige Besakih, gebouwd op de helling van de heilige Gunung (berg) Agung. U maakt een slinger helemaal oostwaarts, naar het waterpaleis van Tirtagangga (betekent: water van de Ganges), een vijvercomplex. Een absoluut hoogtepunt vandaag zijn de rijstterrassen. Als u nog tijd heeft kunt u het Bali Aga-dorp bezoeken (oorspronkelijke bewoners van Bali).

 

In het dunbevolkte Sidemen heerst rust, het is er puur. Er komen weinig toeristen, de mensen zijn gastvrij en u bent verzekerd van een heerlijk verblijf.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur

Dag 15 Sidemen

Zo moet heel Bali er ooit uit hebben gezien. In Sidemen waant u zich in het oude Bali. Rijstterrassen lijken tegen de berghellingen geplakt en lopen door in valleien die doorkruist worden door snelstromende bergriviertjes. De heilige berg Gunung Agung torent boven alles uit.

Sidemen is centraal gelegen in oost-Bali en daardoor een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Er is van alles te doen! Als u gisteren niet alle bezienswaardigheden heeft bekeken, kunt u vandaag verder gaan. Liever iets actiever? Ga vanuit Sidemen raften op de Telaga Waja River. Of maak een wandeling door de rijstvelden naar de hooggelegen tempel Pura Bukit. Of doe het rustiger aan en volg een yogales of kookworkshop bij de accommodatie.

 

Overnachting in Sidemen.

Inclusief ontbijt

Midden Bali: Trekking Gunung Agung
Bali

Midden Bali: Trekking Gunung Agung

Een avontuurlijke hike naar de zonsopgang op de top van de Baturvulkaan! Onder leiding van een gids loopt u in...

Dag 16 Sidemen - Padangbai - Gili Air

Varen naar een tropisch paradijsje

U wordt naar de haven gebracht en vaart met een snelle catamaran naar Gili Air. De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben prachtige, hagelwitte zandstranden. De aankomende dagen staan in het teken van ontspanning en wellicht een duik om de kleurrijke onderwaterwereld te bewonderen.

 

Overnachting op Gili Air.

Inclusief ontbijt, transfer, bootovertocht

Dag 17 & 18 Gili Air

Zandstranden en snorkelen

indonesie-lombok-gili-air-zeeschildpad_1_387449 Schommels op het strand van Gili Air indonesie-sulawesi-bunaken-onderwaterwereld2_1_460802

Deze dagen zijn ter vrije besteding. Vergeet zeker uw snorkelset niet (of huur die ergens bij een strandtent), de onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is namelijk prachtig. U heeft zelfs de kans om zeeschildpadden te zien. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje schitterende duik- en snorkellocaties aandoen. Gili Air ligt het dichtst bij de kust en is het dichtst bevolkt. Maar het is een gezellig eiland; niet te rustig en niet te druk.

 

Overnachtingen op Gili Air.

Inclusief ontbijten

Dag 19 Gili Air - Bangsal - vertrek Praya luchthaven Lombok

Helaas is de reis alweer ten einde. U gaat per paard en wagen (cidomo) naar de haven van Gili Air. Vanaf hier vaart u terug naar het 'vasteland' van Lombok. Bij de haven wordt u opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

 

Inclusief ontbijt, bootovertocht, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen