terug naar het overzicht

Rondreis Bali en Lombok

Een reis over Bali en Lombok: twee kleine eilanden, maar met zoveel moois om te ontdekken! Deze rondreis begint op Bali. Nadat u van de vliegreis bijgekomen bent aan het strand, gaat u op ontdekking over het schitterende eiland. Veel reizigers staan verbaasd over wat Bali aan cultuur en natuurschoon te bieden heeft. Ubud heeft gezellige marktjes en galerietjes. Blayu is een vrij onbekend paradijsje tussen de rijstvelden, vervolgens dolfijnen zoeken voor de kust van Lovina en snorkelen of duiken in het Nationale Park Menjangan.

Bij Candi Dasa is het meest authentieke deel van het eiland. Weelderig groen, tempels en godenbeelden en, authentieke dorpjes domineren het landschap. Grote kans om een ceremonie te zien, als u hier gaat reizen! Eén van de mooiste plekken om de onderwaterwereld van Indonesië te ontdekken is bij de Gili eilanden. Het achterland van Lombok met al zijn dorpjes met huisvlijt industrie wordt ook niet overgeslagen tijdens deze reis en daarna genieten aan het strand van Sekotong.

Wat maakt deze reis bijzonder
Leuke combi: bekend en onbekend
Mooie stranden op Gili
Veel tijd op Lombok
Lara Maleisie
Lara
Indonesië vind ik zo divers, ik kan er blijven reizen. Ik duik graag en er staan nog aardig wat duikspots op mijn lijst die ik wil ontdekken!
Prijsindicatie: vanaf € 1350,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Bali en Lombok

Bali
Dag 1 Naar Sanur
Dag 2 Sanur
Dag 3 Sanur
Dag 4 Ubud
Dag 5 Ubud
Dag 6 Blayu

 

Dag 7 Pemuteran
Dag 8 Pemuteran
Dag 9 Lovina
Dag 10 Lovina
Dag 11 Candi Dasa
Dag 12 Candi Dasa

Lombok
Dag 13 Gili Air
Dag 14 Gili Air
Dag 15 Gili Air
Dag 16 Tetebatu
Dag 17 Tetebatu
Dag 18 Sekotong
Dag 19 Sekotong
Dag 20 Vertrek Sekotong

100% maat werk

Dag 1 Denpasar - Sanur

vakantie foto's bali +3 Nadia 144

Welkom op Bali! U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Sanur gebracht.

 

Op het brede zandkleurige strand van Sanur heeft u de ruimte. Voor de resorts staan strandbedjes, en verder deelt u het strand met kleurrijke vissersbootjes en locals die vaak 's ochtends vroeg of einde van de middag verfrissing zoeken in zee. De zeebodem loopt heel geleidelijk af, en er zijn geen hoge golven. Hoewel Sanur een ruime keuze heeft uit toeristische restaurants, bars en souvenirwinkels, heeft het plaatsje toch het Balinese karakter behouden. Op het strand zijn eenvoudige restaurantjes waar u op een plastic stoeltje met de voetjes in het zand een echt Balinese maaltijd kunt eten. De locals doen hun inkopen op de markt (pasar). Wij vinden het erg leuk om over de markt te struinen om zo het lokale leven van dichtbij te zien. 

 

Overnachting in Sanur.
Inclusief transfer.

Dag 2 & 3 Sanur

IMG_9089(8) Indonesie-Bali-Sanur-localeman(8) Indonesie-Bali-Sanur-kleurrijkestoffen(8)

U kunt deze dagen genieten van zon, zee, strand. Mocht u toch nog wat willen zien, dan kunt u een excursie maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de tempel Tanah Lot. Bezoek deze tempel, die op een rots in zee is gelegen, ca. 2 uur voor zonsondergang. 

U kunt dan mooie foto’s van de ondergaande zon nemen.

 

Een ander leuk uitstapje aan het einde van de middag is naar de Uluwatu-tempel, die op de zuidwestpunt van Bali is gelegen. Er zijn veel aapjes rondom de tempel en de zonsondergang is hier prachtig. Net na zonsondergang wordt de Kecakdans (apendans) opgevoerd bij de tempel. Voor een heerlijk visdiner raden wij een bezoek aan Jimbaran aan. Dit is een groot vissersdorp dat uit eenvoudige, aan het water gebouwde hutten bestaat. In de branding liggen de in felle kleuren beschilderde boten voor anker. Als de zon ondergaat varen de vissersschepen met brandende lampen in de schemering uit, een onvergetelijke aanblik. De restaurantjes aan het strand zijn eenvoudig. U loopt langs bakken met verse vis; de vis ligt tentoongesteld zoals bij ons op de markt. U maakt een keuze en de vis wordt gewogen. Terwijl u geniet van de zonsondergang wordt uw maaltijd bereid en aan tafeltjes op het strand geserveerd.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, transfer.

Dag 4 Sanur- Ubud

In een kleine twee uur wordt u naar Ubud gebracht. Ubud is bekend als kunstenaarsstadje, en dat is goed te zien. Wandelend door Ubud komt u langs talrijke galeries en winkels boordevol schilderijen, tekeningen, beelden en houtsnijwerk. En elke dag van de week is er wel ergens een tempelfestival of viering met Balinese dans en muziek. Echter, toeristen weten Ubud niet alleen vanwege de kunst te vinden. Omdat Ubud centraal gelegen is op Bali, tussen bergen met rijstterrassen en rivieren, is het een goede uitvalsbasis voor dagtochten. Ook het enorme aanbod aan restaurants, spa’s, winkels en accommodaties draagt bij aan de populariteit van Ubud. Er is hier voor ieder wat wils.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, transfer.

Dag 5 Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-locals2(8) Indonesie-Bali-Ubud-kijkendeaap(8) Indonesie-Bali-Ubud-raftenbijwaterval(8)

Houdt u van actie? Ga dan raften op een snelstromende rivier of mountainbiken in de bergen. U peddelt of trapt door gebieden die per auto niet te bereiken zijn. Een adrenalineshot gegarandeerd! Iets minder heftig kan ook. Trek uw wandelschoenen aan of ga fietsen (op een gewone fiets) over de vrij vlakke paden langs de sawa’s in de omgeving van Ubud. Erg leuk, al is het wel wat toeristisch, vonden wij Monkey Forest. In dit apenbos in Ubud leven drie groepen langstaartapen. Dus u ziet hier gegarandeerd apen van dichtbij. De apen zijn gewend aan mensen, en erg brutaal. Pas dus goed op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze. Houdt u ook zo van Indonesisch eten? Volg dan een kookworkshop om zelf de meest heerlijke gerechten te leren bereiden. En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt.

Dag 6 Ubud - Blayu

Ver van de drukte, midden tussen de rijstvelden, ligt het dorpje Blayu. Hier ervaart u het authentieke Bali. Het dagelijkse leven in Blayu kabbelt rustig voort. De locals hier ontmoeten niet veel toeristen, en behandelen u nog echt als gast. Ga wandelen of fietsen over de smalle paadjes tussen de rijstvelden, langs irrigatiekanalen, traditionele huizen en kleurrijke tempeltjes. Grote kans dat een local een praatje met u wil maken of u uitnodigt om een van de vele ceremonies bij te wonen

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt.

Dag 7 Blayu - Pemuteran

Pemuteran (10) Indonesie-Bali-Pemuteran-strand

De route naar Pemuteran voert via de prachtige westelijke (vrij stille) weg, die zich kenmerkt door de vele rijstterrassen. Zo is het rijstterrassengebied rond Blimbing maar liefst 15 km lang. Verder noordwaarts via Sanda en Pupuan naar Mayong. Bij het uitzichtpunt hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Bij Mayong gaat u naar het noorden tot aan Seririt; u rijdt het laatste stuk via de kust naar het westen, naar Pemuteran. Uw reistijd zal zo'n 5,5 uur bedragen.

 

Informatie Pemuteran:

Houdt u van snorkelen en duiken? Dan is Pemuteran de plaats voor u. De resorts liggen aan het smalle, zwarte lava-strand. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd, dat nog aan het groeien is. Hier kunt u oefenen met snorkelen voordat u naar Menjangan gaat. Dit eiland ligt schuin tegenover Pemuteran, en heeft volgens ons een van de mooiste onderwaterriffen bij Bali. Zeeschildpadden voelen zich hier ook thuis. Reef Seen Divers heeft een project opgezet om de zeeschildpadden te beschermen. Eieren worden van locals gekocht en in de kwekerij uitgebroed. Als er een nest is uitgekomen kunt u (tegen betaling) de koddige kleine schildpadjes uitzetten in zee.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 8 Pemuteran

Boek de dag van aankomst in Pemuteran een snorkel- of duiktrip naar Menjangan voor de volgende ochtend. Het rif bij Menjangan bestaat uit harde en wuivende koralen die de meest exotische vissen aantrekken. Ook zeeschildpadden zwemmen hier graag rond. Vanaf uw bootje plonst u het water in. U laat zich meevoeren met de zachte stroming boven het rif, en hoeft alleen maar om u heen te kijken. Rustig dobbert u naar de pier waar uw boot op u wacht. ’s Middags is er tijd het achterland te verkennen. Bezoek het dorp Pejarakan waar hindoes en islamieten gebroederlijk naast elkaar leven van mais- en druiventeelt, winning van zeezout en visvangst. In een pearl-farm ziet u hoe parels gekweekt en bewerkt worden. En natuurlijk kunt u ze hier ook kopen.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt.

Dag 9 Pemuteran - Lovina

Indonesie-Bali-Lovina-boeddhistischetempel7-shutterstock_156019733(13)

U kunt in de vroege ochtend nog snorkelen of duiken. U regelt zelf een taxi naar Lovina (is makkelijk: bij de receptie of gewoon langs de straat, de chauffeurs stoppen wel; waarschijnlijk is de laatste optie het goedkoopst). Natuurlijk kunnen wij ook de transfer voor u regelen, maar onze chauffeur moet helemaal uit Denpasar komen (en weer terug), dit is een dure optie voor u. Uw taxichauffeur rijdt in ongeveer anderhalf uur naar Lovina.

 

Informatie Lovina:

Hoofddoel van een bezoek aan Lovina zijn de dolfijnen die regelmatig gezien worden voor de kust. Ga voor zonsondergang met een bootje de zee op. Dan is de kans het grootst om deze majestueuze dieren te zien. Als u geluk heeft zwemmen de dolfijnen met uw bootje mee, en ziet u ze springen, spelen en blazen. Een erg leuke ervaring! Op de stranden van Lovina ligt donker zand en ze zijn daardoor niet zo aantrekkelijk. Er zijn wel wat bedjes met parasols, maar niet heel veel. In het levendige centrum van dit kustplaatsje kunt u kiezen bij welk restaurant u op het terras gaat zitten. Houdt u van snorkelen/duiken? Huur dan een bootje om naar de mooiere snorkellocatie te varen. Direct voor de kust is het koraal namelijk niet op zijn mooist.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt.

Dag 10 Lovina

Er is genoeg te doen in de omgeving van Lovina. Dompel je onder in de hotsprings bij Banjar, één van de meest bekende op Bali. De baden liggen verspreid over het terrein en gaan van heet naar warm. Even een relaxmomentje. Daarna kunt u een bezoek maken aan het boeddhistische klooster bij Banjar, in het achterland van Lovina. Het klooster is voor Bali heel bijzonder, want het is het enige boeddhistische klooster op het eiland. Het lijkt op de bekende Javaanse tempel Borobodur, maar dan in het klein. Daarna terug naar Lovina. Sluit de dag af met een duik in het zwembad bij uw hotel.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt.

Dag 11 Lovina - Candi Dasa

Lagenstructuur-rijstveden-Bali(8) Bali-Tirtagangga-roos(8) Bali-Tirtagangga-jonens bij vijvers(8)

Vandaag heeft u weer de beschikking over uw eigen chauffeur. Vanaf Lovina rijdt u oostwaarts tot aan Kubutambahan. Daar slaat u af, de bergen in. U rijdt naar het vulkanische en hooggelegen (en daardoor relatief koele) Baturmeer. Het meer is zo’n 7½ km. lang en op zijn breedste punt 2½ km. breed. Leuk om hier te lunchen, met uitzicht op de vulkaanberg en het meer. En dan naar de moedertempel, de prachtige Besakih, gebouwd op de helling van de heilige Gunung (berg) Agung. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oud-Balinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Het is een prachtige tempel!

 

Informatie Candi Dasa:

Van een rustig vissersdorp is Candi Dasa uitgebouwd tot toeristenplaatsje. De rust is gebleven. En dat is de aantrekkingskracht van Candi Dasa. Ziet u het al voor zich? Rustig schommelen in een hangmat, een verkoelend zeebriesje en een drankje in de hand. Omdat Candi Dasa vrijwel geen strand heeft, hebben de resorts langs de kust een creatieve oplossing bedacht. Ze hebben aan zee brede plankieren gemaakt en deze met zand bedekt. Hierop staan strandstoelen, waarop u lekker kunt loungen met zicht over zee. Neem ook een kijkje onder water. Al snorkelend ziet u kleurrijke koralen en een grote variatie aan vissen.

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 12 Candi Dasa

Candi Dasa betekent 'tien tempels' in het Indonesisch. Bijzonder is de grottempel Goa Lawang, met de bijnaam 'Bat Cave'. Het is een spektakel om de honderden vleermuizen in de schemering in een lange sliert te zien uitvliegen op jacht naar insecten. De Pura Besakih is de grootste en belangrijkste tempel van Bali. De ruim 200 bouwwerken van dit tempelcomplex zijn gebouwd tegen de helling van de Gunung Agung-vulkaan.

 

Even afkoelen kan in de baden van vijvercomplex Tirtagangga, gelegen tussen de beroemde rijstterrassen van Bali. Vroeger baadde de koning hier, en nu kunt u hier zwemmen. Bewonder de fonteinen, charmante beelden en absurde figuren die dit complex sieren. In Klungkung ziet u de plafondschilderingen in de historische rechtbank Kerta Gosa en de restanten van het paleis. Niet ver hier vandaan, in het ommuurde dorp Tenganan, lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan. Het enige geluid komt van kraaiende hanen, want gemotoriseerd vervoer mag het dorp niet in. De oorspronkelijke bewoners weven op de hand stoffen met ingewikkelde patronen. Een exclusief souvenir!

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 13 Candi Dasa - Padangbai - Gili Air

U wordt door de bootmaatschappij opgehaald en naar de haven gebracht (transfer). U vaart van Padangbai naar Gili Air. De overtocht kan nogal ruw zijn: bij wat hogere golfslag bonkt de boot tegen de golven (regels van de bootmaatschappijen: niet geschikt voor zwangere vrouwen en voor mensen met hart- en rugproblemen, niet voor kinderen jonger dan 7 jaar oud). De catamaran doet er ongeveer 2 uur over van Padangbai naar Gili Air. Aankomst in de haven van Gili Air. Per paard en wagen (cidomo) gaat u naar uw hotel op Gili Air, u regelt dit ter plekke.

 

Informatie Gili Air:

De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben mooie, witte zandstranden, de eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. Er is geen zoet water, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn veelal gevuld met zeewater, er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. De tuinen met bloeiende bloemen zijn het resultaat van (veel) sproeien.

 

De onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is mooi, er zijn zelfs zeeschildpadden die u (waarschijnlijk) ook tijdens het snorkelen kunt zien. Gili Air ligt het dichtst bij de kust, het is ook het dichtst bevolkt. Daarnaast ligt Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Trawangan is het eiland, waar de meeste hotels zijn. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje makkelijk naar prachtige duik- en snorkellocaties. Er loopt een smal weggetje rondom het hele eiland, langs het strand. Het oostelijke strand heeft al vrij veel kleinschalige hotels, ook dit eiland wordt ontdekt.

Het heeft een gemoedelijke sfeer, het is al wel redelijk druk met toeristen.

 

Overnachtingen in Gili Air.

Inclusief ontbijt.

Dag 14 - 15 Gili Air

Lombok Strand Gili Trawangan Indonesie-Lombok-Gili-schildpad-onderwater_1

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Gili Air.

Inclusief ontbijt.

Dag 16 Gili air - Tetebatu

U gaat per paard en wagen (cidomo) naar de haven van Gili Air, u regelt dit ter plekke. U vaart met een lokale boot naar het 'vasteland' van Lombok. Vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. U rijdt eerst naar het zuiden, richting de hoofdstad Mataram. Daar brengt u een bezoekje aan de Mandalika markt.

Tevens zijn het Mayura waterpaleis en de tuinen van het Narmada zomerpaleis met de nabij gelegen tempeltjes interessant.

 

Informatie Tetebatu:

De omgeving van Tetebatu is prachtig! Heel veel sawa's (rijstvelden), tabaksvelden en pure natuur. Tetebatu ligt aan de zuidkant van de vulkaan de Rinjani, redelijk centraal op het eiland. Tetebatu is in de wijde omgeving de enige plaats waar een redelijke accommodatie is.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, bootovertocht Gili-Lombok, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 17 Tetebatu

Indonesie-Lombok-wandelen-sawah Indonesie-Lombok-binnenland-sjouwen

U heeft de hele dag de tijd om de omgeving van Tetebatu te verkennen. U kunt hier heerlijk wandelen door de sawa’s en tabaksvelden, maar vooral ook door de pure natuur. U kunt een mooie wandeling maken naar een waterval.

Het is een flinke wandeling, maar voor een ieder met een goede conditie prima te doen. 

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt.

Dag 18 Tetebatu - Sekotong

Indonesie-Lombok-gili-nanggu(13)

U rijdt eerst naar de Pura Lingsar. Bij de ingang van de tempel liggen twee kleine bassins en direct onder het complex ligt een meer met heilige alen. Een paar kilometer verder ligt Narmada, een kunstmatig meer, in 1805 aangelegd door de raja van Mataram. Vervolgens naar Cakranegara, naar het Mayura Waterpaleis. Hier tegenover ligt een Balinese tempel, de grootste op Lombok: de Pura Meru.

U kunt een stop maken in Lembar, waar u een Nederlandse herdenkingsbrug kunt zien. Verder naar Sekotong.

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Informatie Sekotong:

Sekotong is een nog bijna onontdekt plaatsje voor toeristen, het is gelegen aan de zuidwestkust van Lombok. Deze plaats is ideaal wanneer u in een nog authentiek deel van Lombok wilt verblijven. De stranden in dit gebied zijn spectaculair en nog heel rustig.

Sekotong is tevens een uitstekend uitgangspunt om te gaan duiken of snorkelen. U maakt kennis met de grote variëteit van zeeleven die Indonesië te bieden heeft. Wij raden u aan een bootje te huren en een bezoek aan het nabij gelegen eilandje Gili Nanggu te brengen, ook wel ‘The Paradise Island’ genoemd. Het is een eilandje ter grootte van 12,5 ha, gelegen voor de kust ten zuidwesten van Lombok. U kunt hier heerlijk genieten van de serene kalmte en het mooie strand. Gili Nanggu is een ideale locatie om te snorkelen in het kristalheldere turquoise water. U ervaart een prachtige onderwaterwereld met talrijke soorten tropische vissen en met een beetje geluk ziet u zelfs een zeeschildpad!

 

Op het eiland is een klein hotelletje met restaurant. Op het strand zijn zgn. gazebo's (verhogingen om uw spullen neer te leggen en uit de zon te zitten). Snorkelbenodigdheden kunt u huren bij uw hotel in Sekotong, evenals duiken. Nog leuker: huur een bootje voor een dag: u vaart dan ook naar Gili Nanggu, maar ook naar andere eilandjes. Heerlijk het strand op en dan vanaf het strand het water in om te snorkelen. Een soort islandhoppen. Absoluut genieten! Kortom, een heel bijzonder uitstapje vanuit Sekotong.

Deze kosten zijn nog niet in de reissom opgenomen.

 

Overnachting in Sekotong.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 19 Sekotong

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Sekotong.

Inclusief ontbijt.

Dag 20 Sekotong - Praya

Na het ontbijt wordt u van uw hotel in Sekotong opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

Inclusief ontbijt, transfer.

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën