terug naar het overzicht

Rondreis Bali en Lombok

Een reis over Bali en Lombok: twee kleine eilanden, maar met zoveel moois om te ontdekken! Deze rondreis begint op Bali. Nadat u van de vliegreis bijgekomen bent aan het strand, gaat u op ontdekking over het schitterende eiland. Veel reizigers staan verbaasd over wat Bali aan cultuur en natuurschoon te bieden heeft. Ubud heeft gezellige marktjes en galerietjes. Blayu is een vrij onbekend paradijsje tussen de rijstvelden, vervolgens dolfijnen zoeken voor de kust van Lovina en snorkelen of duiken in het Nationale Park Menjangan.

Bij Candi Dasa is het meest authentieke deel van het eiland. Weelderig groen, tempels en godenbeelden en, authentieke dorpjes domineren het landschap. Grote kans om een ceremonie te zien, als u hier gaat reizen! Eén van de mooiste plekken om de onderwaterwereld van Indonesië te ontdekken is bij de Gili eilanden. Het achterland van Lombok met al zijn dorpjes met huisvlijt industrie wordt ook niet overgeslagen tijdens deze reis en daarna genieten aan het strand van Sekotong.

Wat maakt deze reis bijzonder
Leuke combi: bekend en onbekend
Mooie stranden op Gili
Veel tijd op Lombok
Chantal1
Chantal
Elk eiland van ‘mijn’ Indonesië is anders. Ik ben er al zo vaak geweest, het voelt als een tweede vaderland. Nieuwsgierig naar mijn belevenissen?
Prijsindicatie: vanaf € 1050,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Bali en Lombok

Bali
Dag 1 Naar Sanur
Dag 2 Sanur
Dag 3 Sanur
Dag 4 Ubud
Dag 5 Ubud
Dag 6 Blayu

 

Dag 7 Pemuteran
Dag 8 Pemuteran
Dag 9 Lovina
Dag 10 Lovina
Dag 11 Candi Dasa
Dag 12 Candi Dasa

Lombok
Dag 13 Gili Air
Dag 14 Gili Air
Dag 15 Gili Air
Dag 16 Tetebatu
Dag 17 Tetebatu
Dag 18 Sekotong
Dag 19 Sekotong
Dag 20 Vertrek Sekotong

100% maat werk

Dag 1 Denpasar - Sanur

vakantie foto's bali +3 Nadia 144

Aankomst Denpasar. U wordt van de luchthaven opgehaald en naar uw hotel in Sanur gebracht (transfer).

 

Informatie Sanur:

Sanur is een prettige en mooie strandbestemming aan de zuidoostkust met vaak een mooie zonsopgang (wel vroeg!). Sanur is kleiner, rustiger, mooier en beschutter dan bestemmingen als Kuta of Legian. Het plaatsje heeft zijn Balinese karakter behouden; dit blijkt vooral ’s morgens in alle vroegte, als alleen de plaatselijke bevolking op straat is te zien. Het zandstrand van Sanur (kleur zand als onze stranden) is op de meeste plaatsen rustig. De branding is ver weg, u springt niet zomaar vanaf het strand de hoge golven in; het water komt tot uw kuiten. U ziet hier ook nog veel Balinezen gebruik maken van het strand, de kampungs liggen direct achter de hotels. Sanur kent diverse uitstekende restaurants in typisch Balinese sfeer. Op diverse plaatsen zijn lokale bewoners eenvoudige restaurantjes begonnen op het strand in het zuiden: plastic stoeltjes, maaltijden voor ‘geen geld’, voeten in het zand. Genieten! In Sanur is ook een leuke pasar: markt.

 

Overnachting in Sanur.
Inclusief transfer.

Dag 2 Sanur

U kunt deze dagen genieten van zon, zee, strand. Mocht u toch nog wat willen zien, dan kunt u een excursie maken. Zo kunt u een bezoek brengen aan de tempel Tanah Lot. Bezoek deze tempel, die op een rots in zee is gelegen, ca. 2 uur voor zonsondergang.

U kunt dan mooie foto’s van de ondergaande zon nemen.

 

Een ander leuk uitstapje aan het einde van de middag is naar de Uluwatu tempel, die op de zuidwestpunt van Bali is gelegen.

Er zijn veel aapjes rondom de tempel en de zonsondergang is hier prachtig. Net na zonsondergang wordt de Kecakdans (apendans) opgevoerd bij de tempel. Voor een heerlijk visdiner raden wij een bezoek aan Jimbaran aan. Dit is een groot vissersdorp dat uit eenvoudige, aan het water gebouwde hutten bestaat. In de branding liggen de in felle kleuren beschilderde boten voor anker. Als de zon ondergaat varen de vissersschepen met brandende lampen in de schemering uit, een onvergetelijke aanblik. De restaurantjes aan het strand zijn eenvoudig. U loopt langs bakken met verse vis; de vis ligt tentoongesteld zoals bij ons op de markt. U maakt een keuze en de vis wordt gewogen. Terwijl u geniet van de zonsondergang wordt uw maaltijd bereid en aan tafeltjes op het strand geserveerd.

 

Als u wilt gaan shoppen dan is Kuta de plaats bij uitstek. U kunt de grote winkelcentra bezoeken waar vele bekende merken zich gevestigd hebben. Maar u kunt ook gewoon door de straatjes struinen, u komt dan veel verschillende soorten winkeltjes tegen, van souvenirtjes tot audio en kleding. Bent u even uitgekeken, gaat u dan even wat drinken of een hapje eten in een van de vele restaurantjes.

 

Bali Hai organiseert een leuke dagtocht naar Nusa Lembongan. Per grote catamaran (ook gedeeltelijk onder zeil) vaart u in ongeveer 1,5 a 2 uur naar Nusa Lembongan. Ter plaatse kunt u kiezen wat u wilt doen, zoals een eilandtocht, een boottocht mangrovebos plus fietstochtje, vaartochtje per glasbodemboot of snorkelen. U heeft de keus uit 4 mogelijkheden. Inclusief lunch en drankjes. U gaat overigens van boord, u verblijft in een soort restaurant bij het strand. Wilt u duiken: hiervoor betaalt u extra. De bekendste plek voor het spotten van dolfijnen is Lovina, maar u hoeft hiervoor niet naar het noorden van Bali te reizen. Vanuit Benoa worden ook boottochten georganiseerd om dolfijnen te spotten nabij de zuidkust. Hopelijk ziet u de mooie dieren in de zee.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt, transfer.

Dag 3 Sanur

IMG_9089(8) Indonesie-Bali-Sanur-localeman(8) Indonesie-Bali-Sanur-kleurrijkestoffen(8)

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Sanur.

Inclusief ontbijt.

Dag 4 Sanur- Ubud

U wordt bij uw hotel in Sanur opgehaald en in ongeveer 2 uur naar uw hotel in Ubud gebracht (transfer).

 

Informatie Ubud:

Ubud ligt in een vruchtbare streek in de bergen tussen rivieren en is vooral vanuit het verleden bekend als centrum van de kunst. Sinds de schilder Walter Spies hier kwam wonen in de eerste helft van de vorige eeuw is Ubud het Mekka geweest voor zowel inlandse als Europese kunstenaars. Op een oppervlak van tien vierkante km. in en rond het plaatsje wonen de beste dansers, musici, schilders en houtsnijders van Bali. Elke dag van de week is er wel ergens in de omgeving een tempelfestival, viering of tentoonstelling. U moet maar even door het decor van de talrijke winkeltjes met souvenirs heen kijken. Het grootste paleis in Ubud, Puri Saren, is zeker een bezoekje waard. In het museum Puri Lukisan Museum zijn de mooiste selecties schilderijen, tekeningen en beelden vanaf 1930 tot heden te bewonderen. De omgeving van Ubud is prachtig.

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt, transfer.

Dag 5 Ubud

Indonesie-Bali-Ubud-locals2(8) Indonesie-Bali-Ubud-kijkendeaap(8) Indonesie-Bali-Ubud-raftenbijwaterval(8)

Vanuit Ubud kunt u diverse excursies ondernemen. Erg leuk om te doen: Raften op één van de snelstromende rivieren! U komt dan door een gebied, dat u niet vanaf de weg kunt zien. Of u kunt fietsen huren en al dan niet onder begeleiding een prachtige tocht door de sawa’s in de omgeving van Ubud maken. Ook worden er diverse wandelingen georganiseerd in de omgeving van Ubud, vraagt u ons gerust om de mogelijkheden.

 

Toeristisch, maar aardig is het Monkey Forest. In dit apenbos, een beschermd gebied leven drie groepen langstaartapen. Pas op uw spullen, alles wat glanst grijpen ze (brillen, sieraden). En niet voederen! Bijzonder is ook het volgen van een kookcursus in Ubud. Een leuke kookles kunt u volgen bij The Paon Bali. Onder begeleiding van een kok gaat u aan de slag om Indonesische gerechten te bereiden.

En daarna volgt natuurlijk het proeven van de gerechten!

 

Overnachting in Ubud.

Inclusief ontbijt.

Dag 6 Ubud - Blayu

U wordt bij uw hotel in Ubud opgehaald en naar uw hotel in Blayu gebracht (transfer).

 

Informatie Blayu:

Het dorpje Blayu ligt midden tussen de rijstvelden in het zuiden van Bali op ca. 45 minuten rijden noordwaarts van de luchthaven. Blayu is nog ver verwijderd van het “massa- toerisme” en ademt nog een echte Balinese sfeer uit. De plaatselijke bevolking ziet de toerist nog echt als gast en ze maken daarom graag met u een praatje of nodigen u uit voor het bijwonen van een van de vele ceremonies, die een belangrijke plaats innemen in het dagelijkse leven van de Balinezen. De directe omgeving van Blayu leent zich uitstekend voor het maken van wandelingen of fietstochten. Het hotelpersoneel zal u er graag alles over vertellen. U wandelt zo het dorp in en geniet van het authentieke Bali.

 

Overnachting in Blayu.

Inclusief ontbijt.

Dag 7 Blayu - Pemuteran

Pemuteran (10) Indonesie-Bali-Pemuteran-strand

Vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. Het reizen met een busje met chauffeur is een uitstekende manier om kennis te maken met het prachtige eiland Bali. U bent flexibel, u bepaalt uw eigen tempo en route. U kunt stoppen waar en wanneer u maar wilt. U kiest zelf of u deze tocht wilt maken met een chauffeur of met een gids erbij. Een chauffeur in Indonesië is bedoeld als chauffeur. Hij weet de route, en brengt u op uw verzoek overal waar u heen wilt. De meeste chauffeurs spreken alleen Bahasa Indonesia. Een gids spreekt Nederlands of Engels en vertelt u tijdens de reis allerlei wetenswaardigheden.

Het verrijkt uw rondreis, u zult veel meer leren en te weten komen over het land.

 

De route naar Pemuteran voert via de prachtige westelijke (vrij stille) weg, die zich kenmerkt door de vele rijstterrassen.

Zo is het rijstterrassengebied rond Blimbing maar liefst 15 km lang. Verder noordwaarts via Sanda en Pupuan naar Mayong.

Bij het uitzichtpunt hier ontvouwen zich panoramische rijstvelden van links naar rechts. Bij Mayong gaat u naar het noorden tot aan Seririt; u rijdt het laatste stuk via de kust naar het westen, naar Pemuteran.

Uw reistijd zal zo'n 5,5 uur bedragen. Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Informatie Pemuteran:

Pemuteran ligt schuin tegenover het eiland Menjangan. De onderwaterwereld rondom dit eiland leent zich uitstekend voor snorkelen en duiken. Er is een prachtig onderwaterrif met harde en wuivende koralen, met de meest exotische vissen. Als u snorkelt: De stroom voert u boven het rif, u hoeft alleen maar te blijven drijven, zo prachtig! Uiteindelijk komt u uit bij de pier, waar de boot ondertussen naar toe gevaren is. Er gaat overigens altijd iemand van de bemanning mee het water in. Heerlijk nagenieten op het zandstrand hier. Boekt u de boot voor het snorkelen de dag van aankomst, zodat u de volgende ochtend in alle vroegte (na het ontbijt) naar het eiland kunt varen.

 

Het snorkelen is altijd vroeg, zo rond de lunch vaart u weer terug. Ook het duiken kunt u het beste regelen direct bij aankomst. De hotels liggen aan de kust van het ‘vasteland’ van Bali. Niet overal is strand, op sommige plekken wel, dan is het lava-strand. Voor de kust is een kunstmatig rif aangelegd dat nu nog aan het groeien is. Het is nog lang niet zo mooi als Menjangan, waar u met een bootje heen gaat, maar leuk om te oefenen en een uurtje rond te kijken.

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 8 Pemuteran

Vanuit Pemuteran kunt u uitstapjes maken. Zo kunt u het dorp Pejarakan bezoeken, waar Balinese hindoes en islamitische Madurezen gebroederlijk naast elkaar leven. De bevolking leeft van de maïs- en druiventeelt (Balinese wijn), winning van zeezout en de visvangst.

Het marktje hier, iedere ochtend tussen 5 en 9 uur, is leuk om te bezoeken. Ook kunt u op één van de pearl-farms zien hoe parels gekweekt en bewerkt worden, u kunt ze hier overigens ook kopen.

 

In Pemuteran is verder een project opgezet, waar men de toekomst van de groene zeeschildpad veilig stelt. De voornaamste activiteit is de voorlichting van de lokale bevolking zodat zij hun geld verdienen op een alternatieve, eco-vriendelijke wijze. Eieren worden van de locals gekocht en in de kwekerij uitgebroed. Tegen betaling kunt een jeugdige schildpad in de oceaan vrijlaten. Dit project is bij Reef Seen Divers bij Amertha Villas. Een andere heel leuke excursie: paardrijden langs de kust!

 

Overnachting in Pemuteran.

Inclusief ontbijt.

Dag 9 Pemuteran - Lovina

Indonesie-Bali-Lovina-boeddhistischetempel7-shutterstock_156019733(13)

U kunt in de vroege ochtend nog snorkelen of duiken. U regelt zelf een taxi naar Lovina (is makkelijk: bij de receptie of gewoon langs de straat, de chauffeurs stoppen wel; waarschijnlijk is de laatste optie het goedkoopst). Natuurlijk kunnen wij ook de transfer voor u regelen, maar onze chauffeur moet helemaal uit Denpasar komen (en weer terug), dit is een dure optie voor u.

Uw taxichauffeur rijdt in ongeveer anderhalf uur naar Lovina.

 

Informatie Lovina:

De stranden van Lovina zijn lavastranden (donker zand). Er zijn restaurantjes langs de weg. In Lovina kunt u genieten van een prachtige zonsondergang. U kunt snorkelen en duiken in rustig en glashelder water; de rustige zee en de ondiepe lagune maken deze kust ideaal voor beginnende snorkelaars en duikers (er zijn mooiere onderwaterplekken bij Bali). U kunt ter plaatse een boot huren om naar de mooiste snorkellocaties te varen, deze liggen meer ten oosten van Lovina.

 

Een aanrader: Bij, of zelfs vóór zonsopgang, per boot de zee op en op zoek naar de dolfijnen. De kans dat u deze dieren ziet is zo’n 80%. De boot wordt soms omringd door tientallen springende, spelende en blazende dolfijnen. Heel leuk en bijzonder. U dient al de dag of avond ervóór een boot te bespreken (bij de receptie van het hotel of, goedkoper, op het strand). De tocht duurt meestal ruim twee uur (en laat u niet na een uur al naar uw hotel terugbrengen).

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt.

Dag 10 Lovina

Vanaf Lovina zijn goede wandelpaden, tempels en warme zwavelbaden in de heuvels. Een interessant tochtje vanaf Lovina: naar het boeddhistische klooster. U gaat naar Banjar, ten westen van Lovina. Het is het enige boeddhistische klooster op Bali. Hier vlakbij zijn hotsprings, absoluut een hoogtepunt, mede ook door het vele groen rondom. Er zijn drie bronnen, van heet naar warm (u moet echt bijkomen). Neemt u hier een bad in alle drie de baden, u komt er verkwikt weer uit. En dan heerlijk lunchen hier, uw dag is weer goed.

 

Overnachting in Lovina.

Inclusief ontbijt.

Dag 11 Lovina - Candi Dasa

Lagenstructuur-rijstveden-Bali(8) Bali-Tirtagangga-roos(8) Bali-Tirtagangga-jonens bij vijvers(8)

Vanaf vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur op Bali. Vanaf Lovina rijdt uw chauffeur oostwaarts tot aan Kubutambahan. Daar slaat hij af, de bergen in. U rijdt naar het vulkanische en hooggelegen (en daardoor relatief koele) Baturmeer.

Het meer is zo’n 7½ km. lang en op zijn breedste punt 2½ km. breed. Leuk om hier te lunchen, met uitzicht op de vulkaanberg en het meer.

 

Dan naar de moedertempel, de prachtige Besakih, gebouwd op de helling van de heilige Gunung (berg) Agung. De kans is groot dat er offerfeesten zijn vanwege de vele goden, districten en Oud-Balinese clans, die hier vertegenwoordigd zijn. Het is een prachtige tempel, de lokale gidsen zijn helaas wel wat agressief. Door naar de kustplaats Candi Dasa. Deze dagtocht, als u alle suggesties volgt, duurt zo rond de 7 uur.

 

Informatie Candi Dasa:

Candi Dasa ligt aan de zuidoostkust, het is een leuke bestemming; Candi Dasa leent zich namelijk uitstekend voor het maken van uitstapjes in het oostelijk deel van Bali. Het strand van Candi Dasa is verdwenen een aantal jaren geleden; de hotels hebben een soort brede plankieren gemaakt, met zand bedekt, waarop de strandstoelen staan. Een creatieve oplossing.

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 12 Candi Dasa

Vanuit Candi Dasa kunt u allerlei leuke uitstapjes maken in het mooie oostelijke deel van Bali. Op vrij korte afstand van Candi Dasa ligt het dorp Tenganan, waar nog oorspronkelijke Balinezen, de Bali Aga, leven. Niet zo ver hier vandaan ligt Klungkung; hier staat de historische rechtbank Kerta Gosa, waar de plafondschilderingen de straffen uitbeelden.

 

Gaat u zeker de fantastisch mooie en beroemde rijstterrassen in het uiterste oosten bekijken; deze dienen zelfs als voorbeeld voor andere Aziatische landen. Blijft u niet in uw busje zitten, maar ga er uit: de stilte in, wandelend over de dijkjes van de rijstterrassen! U bent dan ook vlakbij Tirtagangga, één van de mooiste plaatsen op Bali. Tirtagangga (water van de Ganges) is een vijvercomplex, aangelegd op de plaats van een heilige bron, de plaats van een kleine watertempel. Het is het vroegere weekendverblijf van een Raja. Het heeft ondiepe poelen met aangenaam koel water. De befaamde waterbassins, fonteinen, bizarre beelden en figuurtjes van het openluchtpaleis op de helling van de Gunung Agung zijn toegankelijk voor het publiek. Ook kunt u een bootje huren en voor de kust gaan snorkelen of duiken.

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Overnachting in Candi Dasa.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 13 Candi Dasa - Padangbai - Gili Air

U wordt door de bootmaatschappij opgehaald en naar de haven gebracht (transfer). U vaart van Padangbai naar Gili Air. De overtocht kan nogal ruw zijn: bij wat hogere golfslag bonkt de boot tegen de golven (regels van de bootmaatschappijen: niet geschikt voor zwangere vrouwen en voor mensen met hart- en rugproblemen, niet voor kinderen jonger dan 7 jaar oud). De catamaran doet er ongeveer 2 uur over van Padangbai naar Gili Air. Aankomst in de haven van Gili Air. Per paard en wagen (cidomo) gaat u naar uw hotel op Gili Air, u regelt dit ter plekke.

 

Informatie Gili Air:

De drie noordelijke Gili-eilanden liggen voor de noordwestkust van Lombok: Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Alle drie de eilanden hebben mooie, witte zandstranden, de eilanden zijn droog, er is geen mooie, weelderige begroeiing. Er is geen zoet water, al het water wordt per schip aangevoerd. De zwembaden zijn veelal gevuld met zeewater, er zijn ook hotels die hiervoor het aangevoerde water gebruiken. De tuinen met bloeiende bloemen zijn het resultaat van (veel) sproeien.

 

De onderwaterwereld rondom de drie eilandjes is mooi, er zijn zelfs zeeschildpadden die u (waarschijnlijk) ook tijdens het snorkelen kunt zien. Gili Air ligt het dichtst bij de kust, het is ook het dichtst bevolkt. Daarnaast ligt Gili Meno, het kleinste eiland. Gili Trawangan is het eiland, waar de meeste hotels zijn. Vanaf alle eilanden kunt u per bootje makkelijk naar prachtige duik- en snorkellocaties. Er loopt een smal weggetje rondom het hele eiland, langs het strand. Het oostelijke strand heeft al vrij veel kleinschalige hotels, ook dit eiland wordt ontdekt.

Het heeft een gemoedelijke sfeer, het is al wel redelijk druk met toeristen.

 

Overnachtingen in Gili Air.

Inclusief ontbijt.

Dag 14 - 15 Gili Air

Lombok Strand Gili Trawangan Indonesie-Lombok-Gili-schildpad-onderwater_1

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen in Gili Air.

Inclusief ontbijt.

Dag 16 Gili air - Tetebatu

U gaat per paard en wagen (cidomo) naar de haven van Gili Air, u regelt dit ter plekke. U vaart met een lokale boot naar het 'vasteland' van Lombok. Vandaag heeft u de beschikking over een busje met chauffeur. U rijdt eerst naar het zuiden, richting de hoofdstad Mataram. Daar brengt u een bezoekje aan de Mandalika markt.

Tevens zijn het Mayura waterpaleis en de tuinen van het Narmada zomerpaleis met de nabij gelegen tempeltjes interessant.

 

Informatie Tetebatu:

De omgeving van Tetebatu is prachtig! Heel veel sawa's (rijstvelden), tabaksvelden en pure natuur. Tetebatu ligt aan de zuidkant van de vulkaan de Rinjani, redelijk centraal op het eiland. Tetebatu is in de wijde omgeving de enige plaats waar een redelijke accommodatie is.

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt, bootovertocht Gili-Lombok, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 17 Tetebatu

Indonesie-Lombok-wandelen-sawah Indonesie-Lombok-binnenland-sjouwen

U heeft de hele dag de tijd om de omgeving van Tetebatu te verkennen. U kunt hier heerlijk wandelen door de sawa’s en tabaksvelden, maar vooral ook door de pure natuur. U kunt een mooie wandeling maken naar een waterval.

Het is een flinke wandeling, maar voor een ieder met een goede conditie prima te doen. 

 

Overnachting in Tetebatu.

Inclusief ontbijt.

Dag 18 Tetebatu - Sekotong

Indonesie-Lombok-gili-nanggu(13)

U rijdt eerst naar de Pura Lingsar. Bij de ingang van de tempel liggen twee kleine bassins en direct onder het complex ligt een meer met heilige alen. Een paar kilometer verder ligt Narmada, een kunstmatig meer, in 1805 aangelegd door de raja van Mataram. Vervolgens naar Cakranegara, naar het Mayura Waterpaleis. Hier tegenover ligt een Balinese tempel, de grootste op Lombok: de Pura Meru.

U kunt een stop maken in Lembar, waar u een Nederlandse herdenkingsbrug kunt zien. Verder naar Sekotong.

Uw chauffeur neemt afscheid van u.

 

Informatie Sekotong:

Sekotong is een nog bijna onontdekt plaatsje voor toeristen, het is gelegen aan de zuidwestkust van Lombok. Deze plaats is ideaal wanneer u in een nog authentiek deel van Lombok wilt verblijven. De stranden in dit gebied zijn spectaculair en nog heel rustig.

Sekotong is tevens een uitstekend uitgangspunt om te gaan duiken of snorkelen. U maakt kennis met de grote variëteit van zeeleven die Indonesië te bieden heeft. Wij raden u aan een bootje te huren en een bezoek aan het nabij gelegen eilandje Gili Nanggu te brengen, ook wel ‘The Paradise Island’ genoemd. Het is een eilandje ter grootte van 12,5 ha, gelegen voor de kust ten zuidwesten van Lombok. U kunt hier heerlijk genieten van de serene kalmte en het mooie strand. Gili Nanggu is een ideale locatie om te snorkelen in het kristalheldere turquoise water. U ervaart een prachtige onderwaterwereld met talrijke soorten tropische vissen en met een beetje geluk ziet u zelfs een zeeschildpad!

 

Op het eiland is een klein hotelletje met restaurant. Op het strand zijn zgn. gazebo's (verhogingen om uw spullen neer te leggen en uit de zon te zitten). Snorkelbenodigdheden kunt u huren bij uw hotel in Sekotong, evenals duiken. Nog leuker: huur een bootje voor een dag: u vaart dan ook naar Gili Nanggu, maar ook naar andere eilandjes. Heerlijk het strand op en dan vanaf het strand het water in om te snorkelen. Een soort islandhoppen. Absoluut genieten! Kortom, een heel bijzonder uitstapje vanuit Sekotong.

Deze kosten zijn nog niet in de reissom opgenomen.

 

Overnachting in Sekotong.

Inclusief ontbijt, privé-auto/busje met chauffeur.

Dag 19 Sekotong

Deze dag is ter vrije besteding.

 

Overnachting in Sekotong.

Inclusief ontbijt.

Dag 20 Sekotong - Praya

Na het ontbijt wordt u van uw hotel in Sekotong opgehaald en naar de luchthaven gebracht (transfer).

Inclusief ontbijt, transfer.

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën