Cotopaxi, El Pedregal, Hacienda El Porvenir

Ecuador

Traditionele haciënda (oude boerderij) vlakbij de Cotopaxi-vulkaan. Hacienda El Porvernir is een typische boerderij uit de Andes-regio. Gebouwd met adobe blokken, rieten daken en rustiek ingericht. De accommodatie ligt vrij afgelegen en is te bereiken via een hobbelige weg. Verken de omgeving te paard of met een mountainbike en rust erna uit in de bijbehorende spa.

Locatie

De accommodatie ligt aan de noordkant van het Cotopaxi National Park, op ca. 11 km afstand van de ingang van het nationale park. Deze ingang wordt minder gebruikt dan de hoofdingang aan de zuidkant van het park. U bent vanaf hier sneller bij de voet van de vulkaan. Vertrekt u op tijd dan bent u er eerder dan de dag bezoekers vanuit Quito. Vanuit de hacienda worden verschillende activiteiten in de omgeving georganiseerd (tegen bijbetaling). Quito ligt op ca. 1,5 uur rijden vanaf El Pedregal.

Accommodatie

Hacienda El Porvenir heeft 3 verschillende kamertypes. De kleinste kamers zijn genaamd Machai Glamping. Zoals de naam doet vermoeden is dit type geïnspireerd op kamperen. Bij een verblijf in de ‘Machai’ kamers maakt u gebruik van een gedeelde badkamer. Wij bieden deze kamers niet aan. De volgende categorie is de ‘Hacienda Traditional’ kamer. Verspreid over de verschillende gebouwen die bij de hacienda horen. Wilt u liever een ruimere kamer? Verblijf dan in één van de suites. Vanuit deze kamers heeft u het beste uitzicht. Als u geluk heeft ziet u de Cotopaxi vulkaan in de verte liggen. De hacienda kamers en de suites beschikken allemaal over een verwarming (of open haard), badkamer en minibar. De suites hebben een apart zitje / woonkamer. Elke suite is anders ingedeeld. Sommige hebben een trap, andere bevinden zich op de begane grond.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Wifi
  • Paardrijden
  • Mountainbiken

  • Kookworkshop
  • Touwen-parcours
  • Spa en jacuzzi
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën