terug naar het overzicht

Rondreis Hoogtepunten van Ecuador en de Galapagos

Een reis naar Ecuador en de Galapagoseilanden met alle hoogtepunten. Ontdek de steden Quito en Cuenca, het nevelwoud bij Mindo, de kleurrijke markt in Otavalo en de bekende Cotopaxi-vulkaan. Actief bezig zijn kan goed in Baños. De rondreis eindigt met de Galapagoseilanden als hoogtepunt. Bezoek twee eilanden en ontdek de unieke flora en fauna die hier voorkomt. Een perfecte eerste kennismaking met Ecuador.

Wat maakt deze reis bijzonder
Alle hoogtepunten in 1 reis
Eilandhoppen op de Galapagos
Reizen met privéchauffeur/ gids
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Prijsindicatie vanaf € ,- per persoon
Reisduur: 20 dagen / 19 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoogtepunten Ecuador en de Galapagos

Dag 1   Aankomst Quito
Dag 2   Quito
Dag 3   Mindo
Dag 4   Mindo
Dag 5   Otavalo
Dag 6   Otavalo
Dag 7   Cotopaxi National Park

Dag 8   Cotopaxi National Park
Dag 9   Baños de Agua Santa
Dag 10  Baños de Agua Santa
Dag 11  Cuenca
Dag 12  Cuenca
Dag 13  Guayaquil

Toevoeging Galapagoseilanden

Dag 14  Galapagos, Santa Cruz

Dag 15  Galapagos, Santa Cruz
Dag 16  Galapagos, Santa Cruz
Dag 17  Galapagos, Isabela
Dag 18  Galapagos, Isabela
Dag 19  Guayaquil
Dag 20  Vertrek Guayaquil

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Quito

Welkom in Ecuador!

Quito is de hoofdstad van Ecuador en het is de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. Omringende besneeuwde vulkanen maken de ligging van de stad nog spectaculairder. Het oude centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Dwaal door de straatjes die met hobbelige keien geplaveid zijn langs de karakteristieke huizen. Natuurlijk zijn er diverse pleinen verspreid over de stad met een kerk, een kathedraal of een klooster. Kunstenaars strijken neer en proberen hun kleurrijke schilderijen te verkopen. Twee pleinen die u absoluut niet over mag slaan zijn de Plaza Grande met palmbomen en historische gebouwen en de Plaza San Francisco.

Overnachting in Quito.
Inclusief transfer

Dag 2 Quito

Excursie: maak kennis met Quito tijdens een stadstour

Ecuador-Quito_Plaza-Grande-1 Neem de Teleférico omhoog voor een weids uitzicht op Quito Wandel door de culturele, historische straten van Quito

Samen met een Engelssprekende gids gaat u in de ochtend het historische deel van Quito verkennen. Eerst naar de Basilica kerk, een prachtig staaltje van neogotische architectuur. Verder naar het grote plein, ook wel het plein van de onafhankelijkheid genoemd. De volgende stop is de San Francisco kerk, de grootste van heel Zuid-Amerika! U wandelt door de levendige straten waar de locals hun spullen aan de man brengen en elkaar ontmoeten. In de stad ligt de Panecillo Hill. U klimt 200 meter naar boven en wordt beloond met een uitzicht over de stad.

 

De middag is ter vrije besteding.
Wilt u het uitzicht van nog grotere hoogte bekijken, dan neemt u de kabelbaan de vulkaan Pichincha op. Vanaf bijna 4000 meter kunt u bij helder weer ontzettend ver kijken. Niet alleen de stad maar ook de vallei en vulkanen ziet u vanaf hier. En er zijn gezellige terrasjes en winkeltjes om even rond te struinen.

 

Overnachting in Quito.
Inclusief ontbijt, stadstour met gids

Dag 3 Quito - Mindo

Vandaag reist u van Quito naar Mindo. Onderweg kunt u stoppen bij Mitad del Mundo, het middelpunt van de aarde. Ecuador heeft er de naam van het land aan te danken: de ligging op de equator, oftewel de evenaar. Niet alleen de evenaar loopt hier, maar ook de nulmeridiaan. De lijnen kruisen elkaar bij een punt dat maar een half uurtje buiten het centrum van Quito ligt. Er is een onderzoeksinstituut, een monument en een museum. Na deze informatieve stop rijdt u door naar Mindo.

 

De belangrijkste plaats in het nevelwoud van Ecuador én een vogelparadijs. Het dorp zelf wordt omringd door bergen met bos en door de hoge ligging hangt er vaak een mysterieuze nevel. Het is een ideaal gebied om te wandelen en vogels te spotten. Ook aan orchideeën geen gebrek. Een must is een ritje met de Tarabita, een soort open kabelbaantje waarbij u boven de rivier zweeft en een fantastisch uitzicht over het bos en diverse watervalletjes heeft.

Overnachting in Mindo.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 4 Mindo

Ecuador-Mindo-Eva Vlieg boven het bos in Mindo

Een vrije dag in het nevelwoud. Zin in avontuur? Kies dan voor ziplinen. Er is een ziplineparcours uitgezet. U zoeft via kabels door de jungle heen. En vindt u alleen een hike naar watervallen niet voldoende, dan is er de mogelijkheid om canyoning te doen. Hiken, klimmen, zwemmen en abseilen; dit biedt alles in één. In de vlindertuin bij Mindo ziet u tal van kleurrijke exemplaren die hier ook in het wild voorkomen of boek een wandeling door de jungle in het donker en ga op zoek naar kikkertjes. En ja, een tarantula kan ook zomaar verschijnen in het licht van uw zaklantaarn.

 

Overnachting in Mindo.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 5 Mindo – Otavalo

Op naar de volgende bestemming, Otavalo!

Otavalo is een stad met indígenas (de oorspronkelijke bevolking) en staat bekend om de markt. Iedere dag zijn er kramen waar de locals in hun kleurrijke traditionele kleding hun waren aan de man brengen. Op zaterdag is de markt het grootst, de hele Plaza de Ponchos (het centrale plein) staat dan vol. Een ideaal punt om souvenirs in te slaan! Je blijft ook fotograferen: de vrouwen dragen witte blouses met gekleurd borduursel en dikke lange rokken. De mannen dragen hoeden en blauwe poncho’s. De haren zijn traditioneel gevlochten.

 

Overnachting in Otavalo.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 6 Otavalo

Het prachtige Cuicocha meer nabij Otavalo, Ecuador

Het Cuicocha meer nabij Otavalo

Een vrije dag in Otavalo kan op verschillende manieren ingevuld worden. Is het vandaag zaterdag? Breng dan, in de ochtend, een bezoek aan de markt. In de omgeving van de stad is ook van alles te doen. Bijzonder is het Parque Condor. Voorheen zag u overal in de lucht de enorme condor zweven in dit gebied, maar nu wordt het voortbestaan van deze roofvogel bedreigd. In het Parque Condor worden zieke vogels en dieren die bijvoorbeeld als huisdier gehouden werden opgevangen. Door uw bezoek ondersteunt u het project. Bezoek ook een aantal kleine dorpen in de omgeving van Otavalo. Ze zijn nog heel authentiek en de locals dragen hun traditionele kleding nog. Iets verder ligt het Cuicocha meer, waar u langs diverse uitkijkpunten kunt wandelen. De wandeling duurt circa vijf of zes uur en is best zwaar. Ook het bijzondere El Ángel National Park kan vanuit Otavalo bezocht worden.

 

Overnachting in Otavalo.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 7 Otavalo - Cotopaxi

Vandaag rijdt u, via Quito, naar Cotopaxi National Park. Het kan niet missen: de Cotopaxi-vulkaan steekt met zijn 5897 meter opvallend boven het landschap uit. Het is één van de hoogste werkende vulkanen ter wereld. De met sneeuw bedekte top en de perfecte conische vorm maken het echt een vulkaan, zoals een kind deze zich voorstelt. Klimmers staan rond middernacht te popelen om de zware trekking naar boven te beginnen. Wandelaars genieten van het uitzicht op de glooiende hellingen die met gras bedekt zijn. Een gletsjer glimt in de verte. Rondom de vulkaan ligt het National Park Cotopaxi. Vogels van kolibries tot valken en condors hebben hier hun leefgebied. Herten, vossen, lama’s en wilde paarden worden regelmatig gespot. Bos en weides en meren wisselen elkaar af. Behalve wandelen, zijn fietsen en paardrijden ook aanraders in dit gebied. Doe vandaag rustig aan, want Cotopaxi is hooggelegen.

 

Overnachting nabij Cotopaxi National Park
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 8 Cotopaxi National Park

Ga hiken aan de voet van de vulkaan of stap op een fiets in Cotopaxi, Ecuador

Maak een hike aan de voet van de vulkaan, Cotopaxi Mountainbiken in de omgeving van Cotopaxi Actieve vulkaan in Cotopaxi

Nog een dag om te hiken door het National Park. Of maak een fietstocht. Maar behalve overweldigende natuur is een bezoek aan het precolumbiaanse Inca fort Pucará del Salitre ook een bezoekje waard. Suis voor wat meer actie over het bos, hangend aan een kabel van de tokkelbaan. Het leukste souvenir om mee te nemen uit Cotopaxi is een geweven tas met borduurwerk erop.

 

Overnachting nabij Cotopaxi National Park.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 9 Cotopaxi National Park – Baños de Agua Santa

Vanaf uw accommodatie nabij Cotopaxi National Park rijdt u naar de volgende bestemming, Baños.

 

Baños de Agua Santa wordt vaak afgekort tot Baños. Dit betekent “baden” en een bezoek aan vulkanische warmwaterbronnen is dan ook een must als u hier verblijft. Het stadje ligt ingeklemd tussen groene bergen en watervallen storten langs de bergwand naar beneden. Het was een slaperig stadje, maar nu komen er in groten getale toeristen. Maar dat heeft voor veel gezellige restaurants en bars gezorgd; er hangt een leuke sfeer in het centrum.
Behalve lekker badderen, zijn er veel outdoor-activiteiten rond Baños. Denk aan hiken, mountainbiken, raften, tokkelen, canyoning, paardrijden en klimmen en abseilen.

 

Overnachting in Baños de Agua Santa.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 10 Baños de Agua Santa

Baden in warmwaterbronnen en schommelen op grote hoogte

Schommelen op het randje van de afgrond bij Baños

Vanaf Baños ziet u de zwarte reus: de grootste vulkaan van Ecuador die officieel Tungurahua heet. Met een hoogte van meer dan 5000 meter is een beklimming misschien iets teveel van het goede, maar wandelingen op de hellingen waar lieflijke dorpjes en akkers liggen, zijn prima te doen. Of maak een fietstocht langs zeven watervallen. Of zoef de berg af naar het dorp Puyo. U komt door de schitterende kloof waar de Río Pastaza doorheen stroomt. Watervallen storten spectaculair van de berg af. Om volledig te ontspannen, ondergaat u een behandeling in één van de spa’s in het stadje. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van het thermale water.

 

Overnachting in Baños de Agua Santa.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Canopy
Baños

Canopy

Baños is een paradijs voor outdoorsporten in Ecuador. U kunt hier raften of mountainbiken, maar nog veel...

Dag 11 Baños de Agua Santa – Cuenca

Een lange dag in de auto vandaag op weg naar Cuenca. Voor ons de mooiste stad van Ecuador. Er hangt echt zo’n Latijns-Amerikaans sfeertje: hobbelige straten met keien geplaveid, lommerrijke binnenplaatsen vol bloemen, kleurrijke huizen, barokke kerken, pleinen waar oude mannetjes op een bankje het nieuws met elkaar uitwisselen, houten gebouwen met gietijzeren balkons. Met bijna 350.000 inwoners is het bovendien de op twee na grootste stad van het land. In Cuenca kunt u goed shoppen. Van aardewerk tot hoeden, van sieraden tot manden en natuurlijk de kleding, handgeweven en veelal in vrolijke kleurtjes.

Overnachting in Cuenca.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 12 Cuenca

Tijd om de stad te gaan verkennen!

De mooiste stad van Ecuador, Cuenca Panama-hoeden als souvenirs uit Cuenca Een lokale markt in Cuenca

Maak een stadstour of trek er een dag op uit en ga naar de ruïnes van Ingapirca of het Cajas National Park. Hier zijn wandelroutes uitgezet om twee tot acht uur te lopen. Slenter nog eens door de charmante stad. Vier riviertjes doorkruisen Cuenca. Langs de Tomebamba-rivier loopt een wandelpad. Wat meer inspanning kost het om de circa 400 traptreden naar het uitzichtpunt Turi te beklimmen. Hiervandaan krijgt u het beste overzicht van de stad. Karakteristiek voor Cuenca zijn de Panamahoeden. Maar noem ze niet zo hier; dat is een belediging! Oorspronkelijk kwamen deze hoeden namelijk uit deze streek. Ze werden echter via Panama bekend bij de Europeanen en daaraan danken ze hun naam. Hier koopt u echter het origineel van palmbladeren. Er zijn ook werkplaatsen waar u ziet hoe ze gemaakt worden.

 

Overnachting in Cuenca.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Stadstour
Cuenca

Stadstour

Een citytour door de mooiste stad van Ecuador: Cuenca. Samen met een gids gaat u op pad. Het koloniale centrum...

Dag 13 Cuenca - Guayaquil

Op weg naar Guayaquil kunt u ervoor kiezen om in Las Cajas National Park te stoppen. U rijdt er toch doorheen. Dit is een enorm natuurgebied met diverse ecosystemen. Van dichtbegroeid nevelwoud tot rotsachtige maanlandschappen ziet u hier. Het park ligt grotendeels op een hoogte boven de 3000 meter en het hoogste punt bereikt zelfs 4400 meter. Kleedt u warm aan en draag laagjes, want de temperatuur kan alle kanten opschieten.

Overnachting in Guayaquil.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 14 Guayaquil - Santa Cruz

Op naar de Galapagoseilanden, een droom die uitkomt!

Grote varanen op Santa Cruz, Galapagos

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven gebracht. U vliegt van Guayaquil naar Baltra, de luchthaven op de Galapagos. De Galapagoseilanden, een droom voor velen en u staat er nu. Santa Cruz is het op één na grootste eiland van de Galapagoseilanden. Het eiland is makkelijk te bereiken vanaf de luchthaven op Baltra met een veerboot. De meeste toeristen die naar de Galapagoseilanden gaan bezoeken Santa Cruz. De belangrijkste plaats van de hele archipel is ook hier te vinden. Dit is Puerto Ayora met gezellige restaurants.

 

Na aankomst gaat u gelijk op pad met een gids die u het eiland Santa Cruz laat zien tijdens een eilandtour. Een uitgebreide tour over het eiland Santa Cruz waarbij u de hooglanden, de tweelingkraters en het Charles Darwin onderzoeksstation bezoekt. De eerste stop is bij Los Gemelos: de tweeling. Dit zijn twee grote kraters, die ingestort zijn. Vervolgens naar de boerderij van de familie Moreno. Op deze Rancho Primicias ziet u reuzeschildpadden. U loopt een ondergrondse lavatunnel in, een bijzonder geologisch fenomeen. Dan door naar het Charles Darwin onderzoekscentrum. Hier wordt ecologisch en natuurwetenschappelijk onderzoek gedaan; heel belangrijk voor het behoud van het unieke ecosysteem van de Galapagos eilanden.

Overnachting op Santa Cruz, Galapagos.
Inclusief ontbijt, transfers, vlucht, boot, eilandtour met gids

Dag 15 & 16 Santa Cruz

Twee vrije dagen om het eiland Santa Cruz en de omgeving verder te verkennen. Wandel naar Tortuga Bay met een mooi wit strand met kraakhelder turkoois water. Vanaf het centrum van Puerto Ayora loopt u er in ongeveer 30 minuten naartoe. Het laatste stuk loopt u over het Brava strand, waar tientallen zwarte zeeleguanen aan het relaxen zijn. Geen zin om te lopen? Neem dan vanaf de haven in Puerto Ayora een watertaxi naar Tortuga Bay. Snorkelen of duiken is ook een aanrader. U zwemt zomaar oog in oog met een witpuntrifhaai. Als u wat actiever bezig wilt zijn, kunt u hiken, mountainbiken of kanovaren.

 

Overnachting op Santa Cruz, Galapagos.
Inclusief ontbijt

Per boot naar Bartolomé
Galapagos, Santa Cruz

Per boot naar Bartolomé

Vroeg op voor een mooie dagexcursie naar het eiland Bartolomé. Rond 6 uur stapt u al in de bus naar het...

Mountainbiken
Galapagos, Santa Cruz

Mountainbiken

Een avontuurlijk dag heeft u voor de boeg! U gaat mountainbiken op Santa Cruz. Geniet van de diverse...

Dag 17 Santa Cruz - Isabela

Op naar het volgende eiland, Isabela!

Medewerkster Eva op Isabela Island, Galapagos Haaien zwemmen in het rond nabij Isabela Island, Galapagos

U vaart in ongeveer 2 uur met een speedboot van Santa Cruz naar Isabela. Isabela is het grootste eiland van de Galapagos archipel. Toch zeker niet het drukste, een groot deel is beschermd natuurgebied en mag niet bezocht worden. Puerto Villamil is de grootste plaats op Isabela, maar telt nauwelijks 2000 inwoners. Er hangt een laid-back sfeer in dit vissersdorp. Er zijn nog maar een paar restaurantjes, de meeste met seafood en vis als specialiteit.

 

Er staat in de middag een eilandtour op het programma. U zet koers naar de wetlands, een moerassig gebied aan de zuidkust van Isabela. Dit is één van de weinige plekken waar u mangrove kunt zien op de Galapagoseilanden. U ziet hier vogelsoorten als flamingo’s, steltlopers, regenwulpen, pintail eenden en bijzondere waterhoentjes. Heel wat anders is de muur van de tranen. Een stukje tastbare geschiedenis. Isabela was ooit een strafkamp en gevangenen werden tussen 1946 en 1959 gedwongen om een grote muur van lavastenen te bouwen. Prachtige reuzenschildpadden komt u in dit gebied zomaar tegen. Nog meer schildpadden ziet u bij de laatste stop van vandaag: het Arnaldo Tupiza Tortoise Breeding Center. Als schildpadden aan land komen om eieren te leggen, worden de eieren later opgegraven en veilig gesteld. Een goed initiatief ter bescherming van deze unieke dieren.

Overnachting op Isabela, Galapagos.
Inclusief ontbijt, boot, eilandtour met gids

Dag 18 Isabela

Een vrije dag op het eiland. Opvallend in het landschap van Isabela zijn de zes vulkanen. De Sierra Negra en de Chico vulkaan kunnen bezocht worden. Misschien heeft u nog nooit van deze namen gehoord, maar de Sierra Negra heeft één van de grootste kraters ter wereld. Beide vulkanen zijn nog actief. Ga ook de onderwaterwereld rond Isabela verkennen. Snorkel tussen de witpuntrifhaaien, speelse zeeleeuwen en Galapagos. Ontdek de Cabo Rosa lavatunnels met een uniek ecosysteem.

 

Overnachting op Isabela, Galapagos.

Inclusief ontbijt

Dag 19 Isabela - Guayaquil

De grootste stad van Ecuador, Guayaquil

U vaart, met een speedboot, van Isabela terug naar Santa Cruz. In de haven wordt u opgehaald en naar de luchthaven op Baltra gebracht. U vliegt van Baltra naar Guayaquil. Bij aankomst wordt u opgehaald en naar uw hotel gebracht.

 

Overnachting in Guayaquil.
Inclusief ontbijt, boot, vlucht, transfer

Dag 20 Vertrek Guayaquil

Uw wordt van uw hotel in Guayaquil naar de luchthaven gebracht. Het einde van een prachtige reis. Bent u na het lezen van de reis nieuwsgierig geworden, maar wilt u hier en daar wat aanpassen? Geen probleem. Neem contact op met onze specialist!

 

Inclusief ontbijt, transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen