terug naar het overzicht

Rondreis Ecuador Compleet

Ecuador is een hele veelzijdige bestemming. Van de warme en groene jungle in de Amazone, tot de hooglanden rondom Otavalo. Karakteristieke steden als Quito en Cuenca en kleurrijke vogels en vlinders rondom het nevelwoud van Mindo. Ook een aantal vulkanen die Ecuador rijk is bezoekt u. Cotopaxi, het Quilotoa-meer en Baños zorgen voor het actieve gedeelte van de reis. Het toetje tijdens deze reis zijn de bijzondere Galapagoseilanden. Niet met een meerdaagse cruise, maar eilandhoppen! Dat maakt deze rondreis helemaal compleet.

Wat maakt deze reis bijzonder
Eilandhoppen in de Galapagos
Bezoek de Amazone
Incl. binnenlandse vluchten
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Prijsindicatie vanaf € 7700,- per persoon
Reisduur: 27 dagen / 26 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Ecuador Compleet

Dag 1   Aankomst Quito
Dag 2   Amazone, Coca
Dag 3   Amazone, Coca
Dag 4   Amazone, Coca
Dag 5   Quito
Dag 6   Quito
Dag 7   Mindo
Dag 8   Mindo
Dag 9   Otavalo

Dag 10  Otavalo
Dag 11  Cotopaxi National Park
Dag 12  Cotopaxi National Park
Dag 13  Isinlivi
Dag 14  Isinlivi
Dag 15  Baños de Agua Santa
Dag 16  Baños de Agua Santa
Dag 17  Cuenca
Dag 18  Cuenca

Dag 19  Guayaquil
Dag 20  Galapagos, San Cristobal
Dag 21  Galapagos, San Cristobal
Dag 22  Galapagos, Santa Cruz
Dag 23  Galapagos, Santa Cruz
Dag 24  Galapagos, Isabela
Dag 25  Galapagos, Isabela
Dag 26  Guayaquil
Dag 27  Vertrek Guayaquil

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Quito

Op de luchthaven wordt u verwelkomd door uw chauffeur en naar uw hotel gebracht. U verblijf de eerste nacht in Quito, de hoofdstad van Ecuador. Het is de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. Omringende besneeuwde vulkanen maken de ligging van de stad nog spectaculairder.

 

Overnachting in Quito.
Inclusief transfer

Dag 2 Quito - Amazone

Aankomst bij Sacha Lodge in Coca

Op de luchthaven van Coca wordt u welkom geheten. U krijgt een korte briefing en een lekkere lunch en dan bent u helemaal klaar voor het jungle-avontuur. La Selva wordt hier de jungle van de Amazone genoemd. Met een gemotoriseerde kano zet u koers naar de lodge waar u de komende nachten verblijft. Het laatste stukje wordt peddelend met een kano afgelegd. Na uw kamer even bekeken te hebben is er nog even tijd om rond te lopen. Zie een otter op zijn rug drijven, een brutaal aapje kan tot vlak bij uw balkon komen, een luiaard hangt in de boomtakken. Het wordt donker en dan ziet de jungle er heel anders uit. Andere dieren komen tevoorschijn. Onder begeleiding van een gids gaat u op stap om insecten en slangen te spotten. Als alternatief maakt u een boottocht en gaat u op zoek naar kaaimannen. Hun ogen lichten op in het schijnsel van een zaklamp. Wat u ook gaat doen: een grote kans om dieren te spotten.

 

Overnachting Lower Amazon, Coca.
Inclusief ontbijt, transfer, vlucht, boottocht, Engelssprekende gids, picknicklunch, diner

Dag 3 Amazone

Lopen op grote hoogte tussen de boomtoppen

Vandaag gaat u naar de Canopy-brug. Uniek bij deze lodge. 275 meter loopt u tussen de boomtoppen door. De brug is 36 meter hoog. Magisch om het oerwoud vanuit dit oogpunt te zien! U staat oog in oog met vogels; apen springen van boomtak naar boomtak. Terug naar de lodge en daarna een wandeling door het regenwoud. U loopt door het Terra Firma en Igapo bos. Een gids wandelt met mee en vertelt u over de tradities en het medicinale gebruik van planten hier. Lunchen met uitzicht over het meer en daarna kiezen wat voor wandeling u deze middag gaat doen. De eerste optie is een eenvoudige hike langs de Napo rivier. De tweede optie is wat zwaarder: de Leoncilla Trail. Maar hierbij maakt u wel kans om de bijzondere grijze springaap te spotten. Dit zijn kleine aapjes, ook wel titi genoemd.

 

Overnachting in Lower Amazon, Coca.
Inclusief ontbijt, vervoer, lunch, diner, Engelssprekende gids, excursie canopy-brug, begeleide wandeling

Dag 4 Amazone

Wandelen door de ongerepte jungle en piranha vissen

De Qichwa Añangu gemeenschap in de Amazone de canopy-brug in de Amazone Rode brulapen in de Amazone

Vandaag loopt u de Lagartococha Trail. Behalve genieten van de prachtige natuur, hoort u tijdens de wandeling van alles over de cultuur van de stammen die hier leven. Zo is het sterke geloof dat de geesten van hun voorouders in bepaalde bomen voortleven. Mysterieus! Uw doel om naar toe te lopen is het Lagartococha-meer.

 

Daar aangekomen liggen er kano’s klaar. U peddelt over het donkere water en gaat om zoek naar kaaimannen en anaconda’s. Aan de oevers scharrelen capibara’s rond. Aan de overkant van het meer legt u weer aan en wandelt u verder. Grote kans om hier kapucijnapen en doodshoofdaapjes te zien. Tot de lunch even wat vrije tijd. In de middag gaat u zelf op jacht. Op piranha’s wel te verstaan. Vanaf de steiger bij de lodge heeft u al goede kans om er één aan de haak te slaan. Met een gids peddelt u door smalle beekjes naar een moeras. Goed opletten, want dieren kunnen zomaar op een tak zitten of wegduiken tussen het gras. Bij het moeras meert u aan bij een indrukwekkende oud kapokboom. Er is een houten uitkijktoren gebouwd en hier geniet u van de zonsondergang. Lekkere trek gekregen? Terug naar de knusse lodge voor het diner.

 

Overnachting in Lower Amazon, Coca.
Inclusief ontbijt, vervoer, lunch, diner, Engelssprekende gids, vis-excursie, begeleide wandeling

Dag 5 Amazone - Quito

Helaas is dit jungle-avontuur alweer voorbij. U maakt een korte wandeling naar de boot die u terug brengt naar Coca. Vanaf Coca vertrekt uw vlucht terug naar Quito. Na aankomst wordt u naar uw accommodatie in de stad gebracht.

 

Welkom in Quito! Het oude centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Twee pleinen in de stad die u absoluut niet over mag slaan zijn de Plaza Grande met palmbomen en historische gebouwen en de Plaza San Francisco. Hier vindt u één van dé mooiste kerken in heel Latijns-Amerika. Dan naar het kleurrijke en pittoreske La Ronda, zondermeer het meest fotogenieke straatje in de stad. Ook liefhebbers van musea komen in Quito aan hun trekken. Fundacion Guayasamin en La Capilla del Hombre is onze favoriet. Het museum staat in het teken van de bijzondere kunstwerken verzameld door Oswaldo Guayasamin. Maar ook zijn eigen werken worden tentoongesteld. De locatie van het museum beschikt over indrukwekkend uitzicht over de stad.

 

Overnachting in Quito.
Inclusief ontbijt, boottocht, vlucht, vervoer

Dag 6 Quito

Maak kennis met de hoofdstad van Ecuador

Neem de Teleférico omhoog voor een weids uitzicht op Quito het museum Fundacion de Guayasamin in Quito

Wilt u het uitzicht over de stad vanaf grote hoogte bekijken, dan neemt u de kabelbaan de vulkaan Pichincha op. Vanaf bijna 4000 meter kunt u bij helder weer ontzettend ver kijken. Niet alleen de stad maar ook de vallei en vulkanen ziet u vanaf hier. Veel mensen weten twee kenmerken van Quito te noemen: de hoge ligging en de ligging nabij de evenaar. Natuurlijk mag u daarom het monument van de evenaar niet overslaan. Probeer even door het toeristische circus heen te kijken, want eens in u leven moet u toch óp de evenaar staan. In het bijbehorende museum worden mythes rond deze denkbeeldige lijnen bevestigd of juist teniet gedaan. Als u ’s avonds nog energie over heeft, is de wijk Mariscal een aanrader. Restaurants met keukens uit de hele wereld zijn hier vertegenwoordigd en na afloop van een diner, zijn er genoeg bars om er een gezellige avond van te maken.

 

Overnachting in Quito.
Inclusief ontbijt

Stadstour
Quito

Stadstour

Samen met een Engelssprekende gids gaat u het historische deel van Quito, de hoofdstad van Ecuador verkennen...

Fietstour door de stad
Quito

Fietstour door de stad

Vanaf uw hotel wordt u opgehaald en naar het meetingpoint gebracht. Pas de helm, de fietsen worden goed...

Dag 7 Quito - Mindo

De reis wordt vervolgd naar het nevelwoud van Mindo, een waar vogelparadijs. Door de hoge ligging hangt er vaak een mysterieuze nevel. Meer dan 450 verschillende soorten vogels leven hier en vooral de kolibries zijn goed vertegenwoordigd. De rode rotshaan is écht heel rood en doet het goed op de foto. Ook aan orchideeën geen gebrek. Zoogdieren zoals apen, eekhoorns, agoeti’s en zelfs de zeldzame Andes brilbeer en de poema leven ook hier. Plons in het heldere water onder één van de vele watervalletjes. Een echte stoeltjeslift is er ook bij Mindo. Huur een mountainbike, neem deze in de stoeltjeslift mee naar boven en suis de berg af op uw fiets. U verblijft in het gezellige dorp zelf of in één van de lodges in de jungle.

 

Overnachting in Mindo.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 8 Mindo

Vliegen tussen de boomtoppen en fladderende vlinders

Ecuador-Mindo-Eva Vlieg tussen de boomtoppen in de Tarabita in Mindo Tarabita en Mindo

Kies vandaag uit één van de vele activiteiten die in Mindo worden aangeboden. Ga voor ziplinen, hiken of canyoning. Een must is een ritje met de Tarabita, een soort open kabelbaantje waarbij u boven de rivier zweeft en een fantastisch uitzicht heeft over het bos. Aan de overkant is een wandeling uitgezet naar een aantal spectaculaire watervallen. Iets minder avontuurlijk maar ook een bezoekje waard is de Mariposario, de vlindertuin, bij Mindo. Wat spannender is een avondwandeling door het bos. Samen met een gids gaat u, in het donker, op zoek naar kikkertjes, tarantulas en andere kruipers die vooral ’s avonds actief zijn. Sluit de dag af met een lekker stuk chocolade bij één van de kleine chocoladefabriekjes in de omgeving. Breng een bezoek aan een cacaoplantage en zie hoe de cacaobonen groeien en verwerkt worden tot die heerlijke reep chocolade.

 

Overnachting in Mindo.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 9 Mindo - Otavalo

Op naar de volgende bestemming, het kleurrijke Otavalo. Otavalo staat bekend om de markt. Iedere dag zijn er kramen waar de locals in hun kleurrijke traditionele kleding hun waren aan de man brengen. Op zaterdag is de markt het grootst, de hele Plaza de Ponchos (het centrale plein) staat dan vol. Je blijft ook fotograferen: de vrouwen dragen witte blouses met gekleurd borduursel en dikke lange rokken. De mannen dragen hoeden en blauwe poncho’s. De haren zijn traditioneel gevlochten.

 

Overnachting in Otavalo.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 10 Otavalo

Een vulkaan, een waterval en de kleurrijkste souvenirs

Het Cuicocha meer nabij Otavalo souvenirs van de markt in Otavalo

Net buiten de stad valt het water van de Peguche-waterval achttien meter naar beneden. Bezoek ook het San Pablo meer en maak een kajaktocht op het water. Aan de overkant van het meer ziet u de top van de Imbabura-vulkaan imposant omhoog steken. Breng ook een bezoek een aantal kleine dorpen in de omgeving van Otavalo. Ze zijn nog heel authentiek en de locals dragen hun traditionele kleding nog. Het Cuicocha-meer, op een half uurtje rijden, is zeker de moeite waard om te bezoeken. Wandel in ongeveer vijf á zes uur langs het meer en diverse uitkijkpunten. Ook het bijzondere en unieke El Ángel National Park kan vanuit Otavalo bezocht worden.

 

Overnachting in Otavalo.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 11 Otavalo - Cotopaxi

Sla nog wat laatste souvenirs in op de markt voordat de reis naar de imposante Cotopaxi-vulkaan begint.

 

De Cotopaxi is één van de hoogste werkende vulkanen ter wereld en maakt deel uit van de Avenue van de Vulkanen. Een prachtige route van de ene naar de andere vulkaan. De met sneeuw bedekte top en de perfecte conische vorm maken het echt een vulkaan, zoals een kind deze zich voorstelt. Wandelaars genieten van het uitzicht op de glooiende hellingen die met gras bedekt zijn. Een gletsjer glimt in de verte. Rondom de vulkaan ligt het National Park Cotopaxi. Herten, vossen, lama’s en wilde paarden worden regelmatig gespot. Doe vandaag rustig aan, want Cotopaxi is hooggelegen.

 

Overnachting nabij Cotopaxi.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 12 Cotopaxi National Park

Wordt u wakker met een vrij zicht op de vulkaan?

Actieve vulkaan in Cotopaxi

Een vrije dag om te hiken door het National Park. Bos en weides en meren wisselen elkaar af. Behalve wandelen, zijn fietsen en paardrijden ook aanraders in dit gebied. Maar behalve overweldigende natuur is een bezoek aan het precolumbiaanse Inca fort Pucará del Salitre ook een bezoekje waard. Suis voor wat meer actie over het bos, hangend aan een kabel van de tokkelbaan.

 

Overnachting nabij Cotopaxi.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 13 Cotopaxi - Isinlivi

Met nog een laatste blik op de Cotopaxi rijdt u verder naar het kleine dorp Isinlivi. Vanuit hier kunt u de Quilotoa Loop te voet volgen. Of kies ervoor om met de auto in ongeveer 1,5 uur naar het kratermeer te rijden. Vanuit het dorp Quilotoa maakt u dan een minder intensieve wandeling naar beneden en weer naar boven. Hou er rekening mee dat het fris kan zijn, omdat u op zo’n grote hoogte bent.

 

Overnachting in Isinlivi.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 14 Isinlivi

Blauwer dan blauw

Het intens blauwe kratermeer Quilotoa Wandel naar beneden voor een kanotochtje over het meer Quilotoa

Zo blauw dat het bijna pijn doet aan je ogen als de zon op het meer van Quilotoa schijnt. Het meer ligt in een vulkaankrater op een hoogte van 3850 meter. Af en toe even flink naar adem happen als u hier gaat wandelen. Maar een deel van de Quilotoa loop is een aanrader. Afzien als u hoogtevrees heeft, want de onverharde paden zijn smal en de afgronden vlak ernaast diep, maar de uitzichten zijn zo mooi! Minder intensief maar ook prachtig is de wandeling naar beneden, de krater in. Eenmaal beneden kunt u een kanotochtje maken op het meer van Quilotoa. Niet omslaan, want de locals hebben allemaal spannende verhalen over dit meer; het zou bodemloos zijn. In het dorp Quilotoa zijn veel kleine galeries waar schilderijen van lokale kunstenaars verkocht worden.

 

Overnachting in Isinlivi.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 15 Isinlivi - Baños de Agua Santa

Van de hooglanden door naar de warmwaterbronnen in Baños. Het stadje ligt ingeklemd tussen groene bergen en watervallen storten langs de bergwand naar beneden. Het was een slaperig stadje, maar nu komen er in groten getale toeristen. Maar dat heeft voor veel gezellige restaurants en bars gezorgd; er hangt een leuke sfeer in het centrum. Naast lekker badderen in de warmwaterbronnen, zijn er veel outdoor-activiteiten rond Baños. Denk aan hiken, mountainbiken, raften, klimmen en abseilen. Maar het allerleukst vinden wij toch wel de Casa de Arbol. Een boomhut met een schommel eraan. Op de schommel zwaait u heen en weer over een enorm diep ravijn.

 

Overnachting in Baños de Agua Santa.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 16 Baños de Agua Santa

Actief bezig zijn of relaxen in een hotspring

Het gezellige plaatsje Baños de Agua Santa

Vanaf Baños ziet u de zwarte reus: de grootste vulkaan van Ecuador die officieel Tungurahua heet. Met een hoogte van meer dan 5000 meter is een beklimming misschien iets teveel van het goede, maar wandelingen op de hellingen waar lieflijke dorpjes en akkers liggen, zijn prima te doen. Of maak een fietstocht langs zeven watervallen. Om volledig te ontspannen, ondergaat u een behandeling in één van de spa’s in het stadje. Natuurlijk wordt er gebruik gemaakt van het thermale water.
Werp nog even een blik naar buiten voordat u gaat slapen. De Tungurahua vulkaan is nog flink actief en in het donker ziet u soms de gloeiende lava.

 

Overnachting in Baños de Agua Santa.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Canyoning
Baños

Canyoning

Misschien wel de meest uitdagende outdoor activiteit: canyoning. In Ecuador kan dit in de omgeving van Baños...

Dag 17 Baños de Agua Santa - Cuenca

Het is tijd geworden om de vulkanen achter u te laten en af te reizen naar de mooiste stad van Ecuador, Cuenca.

 

De koloniale stad Cuenca staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er zijn veel koloniale gebouwen bewaard gebleven. Er hangt echt zo’n Latijns-Amerikaans sfeertje: hobbelige straten met keien geplaveid, lommerrijke binnenplaatsen vol bloemen, kleurrijke huizen, barokke kerken, pleinen waar oude mannetjes op een bankje het nieuws met elkaar uitwisselen, houten gebouwen met gietijzeren balkons. Maar het eerste dat opvalt in de stad zijn de blauwe koepels van de nieuwe kathedraal. In de dorpen in de omgeving zijn veel vakwerklieden aan het werk en in Cuenca kunt u goed shoppen. Van aardewerk tot hoeden, van sieraden tot manden en natuurlijk de kleding, handgeweven en veelal in vrolijke kleurtjes.

 

Overnachting in Cuenca.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 18 Cuenca

Panama-hoeden en roze drankjes

Glaasje roze Horchata drinken in Cuenca Plein in Cuenca originele Panama-hoed, gemaakt van riet in Cuenca

Maak een stadstour of trek er een dag op uit en ga naar de ruïnes van Ingapirca of het Cajas National Park. Hier zijn wandelroutes uitgezet om twee tot acht uur te lopen. Als u op een donderdag of zaterdag in de stad bent, loop dan even over de lokale markt. Mensen uit omliggende dorpen komen in traditionele kleding hun waren aan de man brengen. Slenter nog eens door de charmante stad en strijk neer op een terras met een glaasje Horchata, een roze gekleurd kruidendrankje. Voor wat inspanning loopt u de circa 400 traptreden omhoog naar het uitzichtpunt Turi. Hiervandaan krijgt u het beste overzicht van de stad. Karakteristiek voor Cuenca zijn de Panamahoeden. Er zijn ook werkplaatsen waar u ziet hoe ze gemaakt worden.

 

Overnachting in Cuenca.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 19 Cuenca - Guayaquil

Het laatste gedeelte van uw reis over land zit er bijna op. Vanuit Cuenca reist u, via Cajas National Park, naar de stad Guayaquil. De grootste stad en belangrijkste haven van Ecuador. Het is nou niet meteen de meest boeiende stad voor toeristen. Vaak komt u er echter voor of na een binnenlandse of intercontinentale vlucht. Het leukste park in de stad is Parque Bolívar. Hier leven tientallen vrij tamme leguanen. Ze lopen over het gras en klimmen in de bomen. Sommige zijn wel meer dan een meter lang! Wandel over de 2,5 kilometer lange boulevard de Malecón langs de Guayasrivier. Er zijn veel gezellige bars en restaurants.

 

Overnachting in Guayaquil.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 20 Guayaquil – San Cristóbal

Een plekje op uw bucketlist die afgevinkt kan worden; de Galapagoseilanden

Schildpad op San Cristobal op de Galapagoseilanden de blauwe voetjes van de jan van genten op San Cristobal

Vandaag is het dan eindelijk zover, u gaat naar de Galapagoseilanden. Een unieke plek op de wereld!
U wordt naar de luchthaven gebracht en vliegt van Guayaquil naar San Cristóbal. Het meest oostelijke eiland in de Galapagos-archipel. Na aankomst op de luchthaven wordt u opgehaald en naar uw accommodatie gebracht.

 

Het eiland San Cristóbal is bekend om zijn witte stranden en rijke fauna zoals zeeleeuwen, schildpadden en vogels. De grootste plaats op het eiland San Cristóbal is Puerto Baquerizo Moreno, dat zo’n 7000 inwoners telt. Een leuk strandje op loopafstand van de stad is Playa Mann. Zeeleeuwen liggen hier te zonnebaden. Niet alleen in het zand, maar een bankje ligt ook heel lekker. Vroeger was San Cristóbal belangrijk vanwege de suiker en koffie die er verbouwd werd. Nu is er nog een ruïne te bezoeken van een oude suikerraffinaderij. Een vulkaan en een zoetwatermeertje zijn in het binnenland van San Cristóbal te bekijken.

 

Overnachting op San Cristóbal, Galapagos.
Inclusief ontbijt, binnenlandse vlucht, privétransfers met Engelssprekende chauffeur

Dag 21 San Cristóbal

Excursie - Eilandtour op San Cristóbal

Vandaag gaat u de hoogtepunten van het eiland bekijken. De eerste bestemming is El Progreso. Een slaperig dorp in het binnenland. Uw gids vertelt u verhalen over de historie en het ecosysteem van het eiland. Door naar de lagune van El Junco. Dit meertje ligt in de hooglanden van San Cristóbal en het water is niet zout. Vogels vinden dit daarom een heerlijk plekje om te komen drinken. Bij La Galapaguera bezoekt u een opvang- en fokcentrum voor reuzeschildpadden. De tijd vliegt en het is tijd voor een lekkere lunch. Na deze welverdiende lunch maakt u een wandeling bij La Loberia. Een pad van zand en rotsen voert u langs zeeleeuwen en leguanen. U loopt naar een strandje waar veel zeeschildpadden komen. Snorkelmateriaal is meegenomen en ons advies is dan ook, ga de onderwaterwereld ontdekken!

 

Overnachting op San Cristóbal, Galapagos.
Inclusief: ontbijt, excursie met transport, Engelssprekende gids, lunch, snorkelmateriaal

Dag 22 San Cristóbal - Santa Cruz

Excursie - Eilandtour op Santa Cruz

Zwarte zeeleguanen op Santa Cruz

Het volgende eiland van de Galapagos-archipel staat op het programma. U wordt naar de haven gebracht en vaart met een speedboat in ongeveer 2 uur naar Santa Cruz.

In de middag maakt u kennis met het eiland tijdens een uitgebreide tour. U bezoekt de hooglanden, de tweelingkraters en het Charles Darwin onderzoeksstation. De tweelingkraters, Los Gemelos, zijn twee grote kraters die ingestort zijn. Onder andere de Darwinvink kunt u hier spotten. Dan door naar de boerderij van de familie Moreno. Hier ziet u reuzeschildpadden. U loopt een ondergrondse lavatunnel in, en geniet van een lunch in de buitenlucht. Met een goed gevulde maag naar het Charles Darwin onderzoekscentrum. Hier wordt ecologisch en natuurwetenschappelijk onderzoek gedaan; heel belangrijk voor het behoud van het unieke ecosysteem van de Galapagos eilanden.

 

Overnachting op Santa Cruz, Galapagos.
Inclusief: ontbijt, privétransfer, ferryovertocht, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden, lunch.

Dag 23 Santa Cruz

Zeeleeuwen in de haven en leguanen relaxen op straat

Santa Cruz is het op één na grootste eiland van de Galapagoseilanden. De belangrijkste plaats van de hele archipel is ook hier te vinden. Dit is Puerto Ayora met gezellige restaurants. Het is een vulkanisch eiland. U hoeft niet eens een boottocht te maken om al het typische beeld van de Galapagos te krijgen. Santa Cruz heeft al zoveel karakteristieke bezienswaardigheden. Zo ziet u hier schildpadden en zeeleeuwen. Rode krabbetjes schieten weg over de rotsen. In de lucht zweven vogels. Een pelikaan wacht geduldig tot hij een visje kan verschalken. Wandel naar Tortuga Bay met een mooi strand, snorkelen is een aanrader. Vanuit Santa Cruz worden verschillende dagexcursies aangeboden. Bezoek één van de andere eilanden of ga duiken en ontdek de unieke onderwaterwereld. Als u graag actief bezig wilt zijn, kunt u gaan hiken, mountainbiken of kanovaren.

 

Overnachting op Santa Cruz, Galapagos.
Inclusief ontbijt

Bijzonder Santa Fe
Galapagos, Santa Cruz

Bijzonder Santa Fe

U vaart naar een eiland ten zuidoosten van Santa Cruz. Vier miljoen jaar oud is het eiland Santa Fe. Het...

Duikexcursie
Galapagos, Santa Cruz

Duikexcursie

Vandaag gaat u de onderwaterwereld van de Galapagoseilanden op twee fantastische duikplekken verkennen.

Iedere...

Dag 24 Santa Cruz - Isabela

Vanaf de haven vertrekt de boot die u naar het volgende eiland brengt, Isabela. Het grootste eiland van de Galapagos-archipel.

 

U maakt kennis met Isabela tijdens een tour over het eiland. Als eerste bezoekt u de wetlands, een moerassig gebied aan de zuidkust van het eiland. Het is één van de weinige plekken waar u mangrove kunt zien op de Galapagoseilanden. Door deze unieke vegetatie leven hier weer andere dieren dan op de rest van de eilanden. Zo ziet u hier vogelsoorten als flamingo’s, steltlopers, regenwulpen, pintail eenden en bijzondere waterhoentjes. De volgende stop is de muur van de tranen, “El muro de las lágrimas”. Een stukje tastbare geschiedenis op het eiland. Isabela was ooit een strafkamp en gevangenen werden gedwongen om een grote muur van lavastenen te bouwen. De muur heeft geen enkele functie, want de gevangenen konden toch al niet ontsnappen van het afgelegen eiland. Ook op Isabela ziet u waarschijnlijk reuzenschildpadden voorbij lopen.

In het Arnaldo Tupiza Tortoise Breeding Center worden eieren van deze schildpadden begraven en veilig gesteld. Een goed initiatief ter bescherming van deze unieke dieren.

 

Overnachting op Isabela, Galapagos.
Inclusief ontbijt, privétransfer, bootovertocht, privétransfer, excursie met transport, Engelssprekende gids, entreegelden

Dag 25 Isabela

Vulkanen, flamingo’s, haaien en pinguins

Galapagos-Isabela-zeeleeuwen Flamingo’s in de mangrove op Isabela galapagos-isabela-vogel_2_525146

Kenmerkend in het landschap van Isabela zijn de zes vulkanen. De Sierra Negra en de Chico vulkaan kunnen bezocht en beklommen worden. Misschien heeft u nog nooit van deze namen gehoord, maar de Sierra Negra heeft één van de grootste kraters ter wereld. Beide vulkanen zijn nog actief. Het landschap gaat van droge lavastenen naar tropische begroeiing. Verken ook de onderwaterwereld rond Isabela verkennen. Snorkel tussen de witpuntrifhaaien en de speelse zeeleeuwen. Grappige Galapagos pinguïns laten zich fotograferen op de lavarotsen evenals de blauwvoet jan-van-genten. Ontdek de Cabo Rosa lavatunnels met een uniek ecosysteem.

 

Overnachting op Isabela, Galapagos.
Inclusief ontbijt

Dag 26 Isabela - Guayaquil

Het einde van uw verblijf op de Galapagoseilanden is aangebroken. Vanaf de haven in Isabela vaart u terug naar Santa Cruz. U wordt naar de luchthaven op Baltra gebracht voor uw vlucht terug naar Guayaquil. Vanuit het vliegtuig werpt u nog een laatste blik op de bijzondere eilanden en haar unieke flora en fauna. Bij aankomt op de luchthaven van Guayaquil wordt u opgewacht en naar uw accommodatie gebracht. In de middag kunt u bijkomen van alle indrukken die u de afgelopen weken heeft opgedaan. Of maak een wandeling over de 2,5 kilometer lange boulevard de Malecón langs de Guayasrivier. Er zijn veel gezellige bars en restaurants.

 

Overnachting in Guayaquil.
Inclusief privétransfer, bootovertocht, vlucht, privétransfer

Dag 27 Vertrek Guayaquil

een laatste blik op de eilanden verlaat u de Galapagos

Hopelijk heeft u genoten van deze uitgebreide rondreis door Ecuador en de Galapagoseilanden. Vandaag reist u terug naar de luchthaven.

 

Liever de reis wat aanpassen? Geen probleem, onze specialist helpt u graag.

 

Inclusief ontbijt, privétransfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen