terug naar het overzicht

Rondreis Familiereis Ecuador

Ecuador is een ideale bestemming voor gezinnen met kinderen. Deze reis is een perfecte eerste kennismaking met dit prachtige land. Van schommelen boven de stad Quito naar dieren zoeken in de jungle. Een bekertje yucca thee drinken bij de Kichwa’s en door naar het warme water in Baños de Agua Santa. Verblijf nabij één van de bekendste vulkanen van het land, de Cotopaxi-vulkaan en bewonder de kleurrijke vlinders, kikkers en vogels in Mindo.

Wat maakt deze reis bijzonder
Perfect voor schoolvakanties
Het noorden van Ecuador
Incl. een verblijf in de jungle
Vulkaan-Poas-Costa-Rica-Tamara_5_622548
Tamara
Naast de Galápagos eilanden heeft Ecuador zoveel moois te bieden! Jungle, vulkanen, koloniale steden, nevelwoud en authentieke markten
Prijsindicatie vanaf € 3250,- per persoon
Reisduur: 13 dagen / 12 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Familiereis Ecuador

Dag 1   Aankomst Quito
Dag 2   Quito
Dag 3   Amazone, Tena
Dag 4   Amazone, Tena
Dag 5   Amazone, Tena
Dag 6   Baños de Agua Santa
Dag 7   Baños de Agua Santa

Dag 8    Cotopaxi National Park
Dag 9    Cotopaxi National Park
Dag 10  Mindo
Dag 11  Mindo
Dag 12  Quito
Dag 13  Vertrek Quito

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Quito

Kleurrijke straatjes in de wijk La Ronda in Quito Ecuador-Quito-schommelen_2_533694

Welkom in Ecuador! Uw transfer staat al klaar om u naar het centrum van Quito te brengen.

 

Quito is de hoogstgelegen hoofdstad ter wereld. Omringende besneeuwde vulkanen maken de ligging van de stad nog spectaculairder. Dwaal door de straatjes die met hobbelige keien geplaveid zijn langs de karakteristieke huizen. Breng een bezoek aan de pittoreske wijk La Ronda, zondermeer het meest fotogenieke straatje in de stad. Ook liefhebbers van musea komen in Quito aan hun trekken. Het Nationaal Museum met onder andere beelden en vondsten uit de tijd voordat de Spanjaarden kwamen is onze favoriet.

 

Overnachting in Quito.
Inclusief transfer

Dag 2 Quito

Excursie - Stadstour & kabelbaan in Quito

Samen met een gids gaat u het historische deel van Quito, de hoofdstad van Ecuador verkennen. Eerst naar de Basilica kerk en het grote plein, ook wel het plein van de onafhankelijkheid genoemd. Hier staan de mooiste gebouwen: herenhuizen, het presidentieel paleis, de kathedraal en het paleis van de aartsbisschop. Vervolgens door de gezellige straatjes naar de San Francisco kerk. In de stad ligt de Panecillo Hill. U klimt 200 meter naar boven en wordt beloond met een uitzicht over de stad. Maar u gaat door naar een nog spectaculairder uitzicht. Met de kabelbaan gaat u naar een hoogte van 4050 meter en op een heldere dag ziet u hiervandaan niet alleen de stad maar ook diverse vulkanen. Zwier even heen en weer op de schommel die hier staat, terwijl de stad aan uw voeten ligt.

 

Overnachting in Quito.
Inclusief ontbijt, excursie onder begeleiding van een Engelssprekende chauffeur/gids, vervoer

Fietstour door de stad
Quito

Fietstour door de stad

Vanaf uw hotel wordt u opgehaald en naar het meetingpoint gebracht. Pas de helm, de fietsen worden goed...

Dag 3 Quito - Amazone, Tena

Stap in de boot en vaar naar de accommodatie in de Upper Amazone

Op naar de jungle! Door berglandschappen voert de weg richting Tena. Langzaam wordt het landschap steeds uitbundiger en weelderiger. De rit eindigt in Punta Ahuano, een klein dorp aan de noordelijke oever van de Napo rivier. Gemotoriseerde kano’s liggen al klaar en u vaart ongeveer een kwartier stroomafwaarts naar uw lodge. Moeilijk kiezen: blijft u bij de accommodatie vanmiddag of trekt u de omgeving in. Een dorpje ligt op loopafstand. Het is al laat, dus geniet vandaag van een welkomstcocktail aan de rand van het zwembad bij zonsondergang. Uitzicht op de jungle terwijl de geluiden van cicaden aanzwellen. U dineert in de lodge.

 

Overnachting in Upper Amazone, Tena.
Inclusief ontbijt, privétransfer met Engelssprekende chauffeur/gids, diner

Dag 4 Amazone

Ontdek de jungle te voet en vanaf het water

Na een lekker ontbijt, bent u klaar voor een actieve dag. Tijdens uw verblijf gaat u een aantal keer op pad met een gids om de omgeving te verkennen. Ga wandelen, varen, tuben, kajakken of raften. Maar een verblijf in Casa del Suizo staat bovenal in het teken van de natuur. Uw gids laat u de beste plekken zien voor het spotten van dieren zoals apen, kaaimannen, vlinders, vogels en nog veel meer. Vandaag start u met een kanotocht over de Napo-rivier. In ongeveer 20 minuten vaart u naar Cosano. Daar maakt u een wandeling door het regenwoud. U loopt ongeveer twee uur. De gids vertelt u allerlei wetenswaardigheden over de flora en de fauna. Trek gekregen? U bent op tijd weer terug voor de lunch.

 

Ook bezoekt u vandaag AmaZOOnico. Dit is een opvangcentrum waar gewonde en illegaal verhandelde dieren worden opgevangen en zo mogelijk worden teruggeplaatst in het regenwoud. U krijgt uitleg over het werk van de stichting die het opvangcentrum runt, maar bovenal is het prachtig om de dieren te zien. Vaak zijn er apen, katachtigen, vogels en zelfs anaconda’s te zien.

 

Overnachting in Upper Amazone, Tena.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 5 Amazone

Kom in contact met de lokale bevolking en leer blaaspijp schieten

Schiet jij raak met deze blaaspijp van de lokale bevolking in de Amazone mooiste kunstwerken van palmblad in de Amazone

Met alleen maar het geluid van de dieren in de jungle, en af en toe de motor van een bootje, heeft u ongetwijfeld heerlijk geslapen. Na het ontbijt vertrekt u naar een Amazonedorp om de lokale manier van leven te ervaren. Vrouwen in het dorp laten zien welke gewassen ze verbouwen. Cassave, koffiebonen, tropisch fruit en cacao doen het goed hier. Daarnaast zijn de vrouwen gespecialiseerd in potten bakken; dit gebeurt nog op traditionele wijze. Proef de Chicha de yuca een lokaal drankje gemaakt van de yucca plant. Al eeuwenlang speelt dit een belangrijke rol bij de rituelen van de Kichwa bevolking. Terug naar het hotel voor een welverdiende lunch. ’s Middags weer een wandeling door de jungle. Samen met een gids dwaalt u rond langs de rivieroever en door het oerwoud. Hopelijk spot u wat dieren. En dan wederom voldoende tijd om te ontspannen en even te zwemmen voor het diner. Of even wegdromen, al schommelend in een hangmat.

 

Overnachting in Upper Amazone, Tena.
Inclusief ontbijt, lunch, diner, excursies

Dag 6 Amazone, Tena - Baños de Agua Santa

Nog één keer rustig wakker worden met alleen maar fluitende vogels op de achtergrond. Het is helaas alweer tijd om het Amazoneregenwoud te verlaten. U reist door het mooie landschap verder naar uw volgende bestemming.

 

Baños de Agua Santa wordt vaak afgekort tot Baños. Dit betekent “baden” en een bezoek aan vulkanische warmwaterbronnen is dan ook een must als u hier verblijft. Het stadje ligt ingeklemd tussen groene bergen en watervallen storten langs de bergwand naar beneden. Het was een slaperig stadje, maar nu komen er in groten getale toeristen. Maar dat heeft voor veel gezellige restaurants en bars gezorgd; er hangt een leuke sfeer in het centrum.

 

Behalve lekker badderen, zijn er veel outdoor-activiteiten rond Baños. Denk aan hiken, mountainbiken, raften, tokkelen, canyoning, paardrijden en klimmen en abseilen. Maar het allerleukst vinden wij toch wel de Casa de Arbol. Een boomhut met een schommel eraan. Op de schommel zwaait u heen en weer over een enorm diep ravijn. Echt zo’n once-in-a-lifetime ervaring die u vaak op Instagram foto’s voorbij ziet komen.

 

Overnachting in Baños de Agua Santa.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 7 Baños de Agua Santa

Excursie - Mountainbiken langs watervallen

Schommelen op het randje van de afgrond bij Baños Prachtig uitzicht op Banos de Agua Santa Een actieve vulkaan op Banos

Een avontuurlijke tocht per mountainbike staat vandaag op het programma. Uw fiets wordt afgesteld en u bent klaar voor de afdaling van Baños naar de Pailon del Diablo waterval. Dit staat bekend als één van de mooiste fietsroutes in Ecuador en omdat u afdaalt is het niet al te zwaar ook. Onderweg zijn er al diverse watervallen te zien. Neem zeker wat foto’s bij de Agoyan en de Manto de la Novia. Maar het einddoel is de Pailon del Diablo. Vertaald naar het Nederlands is dit de Duivelskeel en nadat het water 80 meter naar beneden stort, kolkt het onderaan de rotswand. Er loopt een trap een heel stuk naar beneden en vanaf een wiebelige hangbrug heeft u een goed totaaloverzicht. Kijk rustig rond. U hoeft niet terug te fietsen, de berg op: transport terug is geregeld.

 

Overnachting in Baños de Agua Santa.
Inclusief ontbijt, mountainbike excursie onder begeleiding van een Engelssprekende gids, vervoer

Paardrijden
Baños

Paardrijden

Optimaal van het natuurschoon rond Baños genieten vanaf de rug van een paard. U wordt naar een manege gebracht...

Canopy
Baños

Canopy

Baños is een paradijs voor outdoorsporten in Ecuador. U kunt hier raften of mountainbiken, maar nog veel...

Dag 8 Baños de Agua Santa naar Cotopaxi

Het kan niet missen: de Cotopaxi-vulkaan steekt met zijn 5897 meter opvallend boven het landschap uit. Het is één van de hoogste werkende vulkanen ter wereld. Cotopaxi maakt onderdeel uit van de Avenue van de Vulkanen, een prachtige route van de ene naar de andere vulkaan. De met sneeuw bedekte top en de perfecte conische vorm maken het echt een vulkaan, zoals een kind deze zich voorstelt. Klimmers staan rond middernacht te popelen om de zware trekking naar boven te beginnen. Wandelaars genieten van het uitzicht op de glooiende hellingen die met gras bedekt zijn. Een gletsjer glimt in de verte. Rondom de vulkaan ligt het National Park Cotopaxi. Vogels van kolibries tot valken en condors hebben hier hun leefgebied. Herten, vossen, lama’s en wilde paarden worden regelmatig gespot. Zelfs de zeldzame brilbeer komt nog voor in het nationale park. Bos en weides en meren wisselen elkaar af. Er zijn prachtige hacienda’s waar u kunt verblijven. Behalve wandelen, zijn fietsen en paardrijden ook aanraders in dit gebied. Doe vandaag rustig aan, want Cotopaxi is hooggelegen.

 

Overnachting nabij Cotopaxi.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 9 Cotopaxi

De Cotopaxi-vulkaan

Nog een dag om te hiken door het National Park. Maar er staat ook een activiteit op het programma: paardrijden. Stap op uw paard en volg de gids die u meeneemt door het nationale park. Geniet van de uitgestrekte landschappen en (met een beetje geluk) het uitzicht op de indrukwekkende Cotopaxi vulkaan. Na deze actieve start komt u heerlijk tot rust in de spa van de accommodatie. U bezoekt vandaag ook het meer Limpiopungo midden in het nationale park. Een schitterende lagune waar de top van de vulkaan met zonnig weer wordt weerspiegeld in het heldere water. Het levert prachtige plaatjes op.

 

Overnachting nabij Cotopaxi.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids, paardrij-excursie

Dag 10 Cotopaxi - Mindo

Door naar Mindo, de belangrijkste plaats in het nevelwoud van Ecuador én een vogelparadijs. Het dorp zelf wordt omringd door bergen met bos en door de hoge ligging hangt er vaak een mysterieuze nevel. Het is een ideaal gebied om te wandelen en vogels te spotten. Meer dan 450 verschillende soorten leven hier en vooral de kolibries zijn goed vertegenwoordigd. De rode rotshaan is écht heel rood en doet het goed op de foto. Ook aan orchideeën geen gebrek. Zoogdieren zoals apen, eekhoorns, agoeti’s en zelfs de zeldzame Andes brilbeer en de poema leven ook hier. Plons in het heldere water onder één van de vele watervalletjes. Huur een mountainbike, neem deze in de stoeltjeslift mee naar boven en suis de berg af op uw fiets. U verblijft in het gezellige dorp zelf of in één van de lodges in de jungle.

 

Overnachting in Mindo.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 11 Mindo

Vlinders fladderen in het rond en kleine kruipers gaan in de avond op ontdekking

Blue Morpho vlinder in Mindo Kleurrijke streetart in het dorpscentrum van Mindo met de Tarabita en zoef boven de boomtoppen in Mindo

In Mindo en omgeving is van alles te zien en te beleven. Bijvoorbeeld een avontuurlijke zipline. U zoeft via kabels door de jungle heen. In de vlindertuin bij Mindo ziet u tal van kleurrijke exemplaren die hier ook in het wild voorkomen of boek een wandeling door de jungle in het donker en ga op zoek naar kikkertjes. En ja, een tarantula kan ook zomaar verschijnen in het licht van uw zaklantaarn. Een must is een ritje met de Tarabita, een soort open kabelbaantje waarbij u boven de rivier zweeft en een fantastisch uitzicht over het bos en diverse watervalletjes heeft. Actief bezig geweest in het nevelwoud? Dan verdient u een stuk lekkere chocolade. Rond Mindo zijn enkele kleine chocoladefabriekjes. U kunt een cacaoplantage bezoeken en zien hoe de cacaobonen groeien en verwerkt worden. Het eindresultaat proeven hoort er natuurlijk ook bij.

 

Overnachting in Mindo.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids

Dag 12 Mindo - Quito

Excursie - Mitad del Mundo

Terug naar hoofdstad. Onderweg stopt u op een wel heel bijzondere plek, Mitad del Mundo.
Ecuador heeft er de naam van het land aan te danken: de ligging op de equator, oftewel de evenaar. Maar eigenlijk spreken de Ecuadorianen liever over El Mitad del Mundo: het middelpunt van de wereld. Want niet alleen de evenaar loopt hier, maar ook de nulmeridiaan. De lijnen kruisen elkaar bij een punt dat maar een half uurtje buiten het centrum van Quito ligt. Er is een onderzoeksinstituut, een monument en een museum. In het museum zijn grappige feiten te horen over de verschillen tussen de hemisferen. Het is een interactief museum en zelf kunt u ook een beetje spelen met de zwaartekracht.

 

Tijdens een tweede verblijf in Quito is het leuk om in één van de buitenwijken te verblijven. Dicht bij de stad en de luchthaven, maar heel landelijk. Kom helemaal tot rust met een verblijf op een oude hacienda, waaromheen allerlei wandelroutes zijn uitgezet. U heeft dan totaal niet het gevoel dat u op slechts 30 kilometer afstand van de hoofdstad verblijft. Iets levendiger is een verblijf in het dorp Puembo met gezellige restaurantjes. Kortom: zo rustig als u maar wilt, maar in ieder geval buiten de stad.

 

Overnachting in Quito.
Inclusief ontbijt, privé-auto met chauffeur/gids, excursie

Dag 13 Vertrek Quito

Hopelijk heeft u genoten van het noorden van Ecuador. Vandaag reist u terug naar de luchthaven.

 

Toch nog niet genoeg gezien? Verleng uw rondreis door Ecuador of vlieg naar de Galapagoseilanden voor een bijzonder einde van de reis. Neem eens een kijkje bij ons bouwsteenoverzicht of neem contact op.

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën

Per boeking beschermen wij 100 m2 tropisch regenwoud

Lees meer op onze pagina over duurzaam reizen