Quito

Quito, de hoofdstad van Ecuador

Quito is de hoofdstad van Ecuador en vaak het beginpunt van uw rondreis Ecuador. De stad ligt op 2.850 meter boven zeeniveau en is daarmee de op een na hoogste hoofdstad van de wereld. Alleen Sucre in Bolivia ligt hoger, op 2.900 meter. Neem hier rustig de tijd om te wennen aan de hoogte. Er is genoeg te zien en te doen in deze sfeervolle stad.

 

Geschiedenis van Quito

Quito heeft zijn naam te danken aan de Quitos, een inheemse stam die in het gebied rondom Quito leefde. In 1533 verwoestte Inca-generaal Rumiñahui de stad, uit angst dat Quito in handen zou vallen van de oprukkende Spanjaarden. Maar de Inca’s werden alsnog verslagen en in 1534 herbouwden de Spanjaarden de stad boven op de overgebleven ruïnes. Hierdoor heeft de stad een aantal mooie, historische plekken die een bezoek waard zijn.

 

Kaart van Quito

Quito kan opgedeeld worden in tweeën, het oude deel en het nieuwe gedeelte in het noorden. Beide gedeelten van de stad moet u gaan ontdekken. De oude binnenstad is grotendeels nog hetzelfde als aan het einde van de koloniale periode en is opgenomen op de werelderfgoedlijst. In het nieuwe deel zijn drukke winkelcentra en grote kantoorgebouwen gevestigd. De wijk Mariscal is dé uitgaanswijk van de stad. Hier vindt u diverse terrassen, restaurants, discotheken en bars. Ideaal voor een drankje en hapje.

 

Weer in Quito

Door de ligging op 2.800 meter hoogte is het klimaat in Quito het gehele jaar door vrij zacht. De temperaturen in de stad schommelen rond de 20 graden Celsius, maar kunnen in de avond flink zakken. De droogste maanden zijn de maanden juni tot en met september. Buiten deze periode kan het flink regenen, maar deze regenbuien duren nooit erg lang. Meer weten over het klimaat in Ecuador en wat de beste reistijd is? Lees meer op onze klimaatpagina van Ecuador.

Leuke bezienswaardigheden in Quito

1. Historisch centrum

Quito heeft een van de best bewaarde historische centra van Latijns-Amerika. Het staat er vol met verborgen kerken, kloosters en musea. Dwaal door de tegen de berg oplopende, smalle straatjes en laat u verrassen door het uitzicht. Struin rond over een van de drukke straatmarkten en neem de cultuur en het Spaanse erfgoed van Quito in u op!

 

2. Basílica del Voto Nacional

Ongeveer 3,5 kilometer ten noordoosten van Plaza de Indepencia ligt de neogotische Basílica del Voto Nacional. De kerk is dankzij haar ligging tegen de berg vanuit de hele stad te bewonderen. De torens van deze kerk zijn wel 115 meter hoog en daarmee is dit de hoogste kerk van Ecuador. Er wordt voortdurend aan gebouwd, want de legende gaat dat de wereld vergaat zodra de bouw is voltooid.

 

    

3. Plaza de la Independencia (Placa Grande)

Het Plaza de la Independencia is het hart van het oude Quito. Het plein wordt omringd door historische gebouwen. Midden op het plein staat een standbeeld dat daar is geplaatst ter ere van 100 jaar onafhankelijkheid van Ecuador. Ga lekker zitten en geniet van de levendigheid van het plein. Oude mannetjes zitten op de vele bankjes van het park, de schoenenpoetsers zijn op zoek naar nieuwe klanten, de muzikanten zorgen voor een leuke sfeer en spelende kinderen rennen voorbij. Overal ziet u stalletjes waar eten en drinken wordt verkocht.

 

4. El Panecillo en Virgen del Quito

Bovenop de heuvel in het zuiden van de stad staat het iconische beeld van La Vírgen del Panecillo. Het beeld is vanaf bijna elk punt in stad te zien. Deze engel is het symbool van Quito en waakt vanaf deze plek over de stad. Neem de taxi omhoog om aan haar zijde te genieten van het weidse uitzicht.

 

Fietstour

Fietstour

Mitad del Mundo

Mitad del Mundo

Papallacta baden

Papallacta baden

Leuk om te doen in Quito

1. Citytour

De beste manier om de Quito goed te leren kennen is met een stadstour onder leiding van een deskundige gids. U leert zo alles over de architectuur, cultuur en geschiedenis van de stad. U ontdekt verscholen patio’s en pleinen, geniet van lokale specialiteiten en komt op plekken die u anders nooit had gezien. Lees hier meer over onze stadstour. Deze is ook in de avond te boeken.

 

2. Teleférico Quito

De teleférico Quito is een van de hoogste kabelbanen ter wereld en brengt u naar de top van de Pichincha-vulkaan, op 4.100 meter. Vanuit zowel de kabelbaan als vanaf de top heeft u een geweldig uitzicht. Boven is er een pretpark en zijn er diverse cafés te vinden. Bij heldere dagen kunt u wel kilometers ver kijken! Vanwege de hoogte is het af te raden om deze activiteit op uw eerste dag in Quito te doen.

 

   

3. Fundacion Guayasamin en Capilla del Hombre

Fundacion Guayasamin is een museum opgericht door Oswaldo Guayasamin, een van de bekendste kunstenaars van Ecuador. Zowel zijn verzameling van beelden en schilderijen als zijn eigen werk kunt u er bewonderen. Guayasamin’s eigen schilderijen laten goed zijn ideeën over mens en maatschappij terugzien, met name de onderdrukking van de inheemse bevolking van Latijns-Amerika. Naast werk op doek maakte hij ook muurschilderingen. Ook voor niet-kunstliefhebber raden wij dit museum ten zeerste aan!

 

4. La Mitad del Mundo

Vanuit Quito kunt u een dagtocht maken naar La Mitad del Mundo, het midden van de aarde, oftewel de Evenaar. Er heerst een gezellige drukte. Er zijn eetstalletjes waar onder anderen cavia (cuy) verkocht wordt en er is een museum waar u leert over de Evenaar, de geschiedenis en de verschillende bevolkingsgroepen die Ecuador rijk is. Ook kunt u er deelnemen aan experimenten die het effect van de Evenaar laten zien. Sowieso leuk om te doen, maar aan u om te bepalen of dit wetenschappelijke experimenten zijn of slechts toeristisch vermaak. In werkelijkheid ligt de Evenaar overigens bij het museum, 200-300 meter verder dan waar het aangegeven is.

Hotels in Quito

In Quito zijn hotels te vinden in alle categorieën. Van budget naar middenklasse naar luxe. Vaak zijn de hotels gevestigd in een koloniaal en karakteristiek pand. Dit bepaalt gelijk de sfeer in een hotel. Kies voor een verblijf in het oude centrum voor uw eerste verblijf in de stad. Als u voor de tweede keer tijdens uw reis in Quito verblijft dan kunt u ook kiezen voor een accommodatie in één van de buitenwijken. Wij bieden accommodaties aan in de wijken Puembo en El Pifo. Ook perfect als u op zoek bent naar wat meer rust in plaats van de drukte van een stad. Onderstaand onze drie favorieten, maar voor een compleet overzicht verwijzen wij u graag naar ons hoteloverzicht.

Patio Andaluz

Patio Andaluz

Casa Gangotena

Casa Gangotena

Casa Hacienda la Jimenita

Casa Hacienda la Jimenita

Tijdens deze rondreizen reist u naar Quito
In een dorp nabij Otavalo, Ecuador
Voorbeeldreis Ecuador

Rondreis Ecuador: Hoogtepunten van Ecuador en de Galapagos

Ecuador: Quito > Mindo > Otavalo > Cotopaxi > Baños > Cuenca > Guayaquil > Galapagos: Santa Cruz > Isabela

 

Landarrangement Ecuador: € 2.500,-

Landarrangement Ecuador + Galapagos: € 4.100,-

 

Prijsindicatie per persoon

Excl. intercontinentale vlucht

Overnachting Ecuador Mashpi Lodge in stijl
Voorbeeldreis Ecuador

Rondreis Ecuador: Ecuador in stijl

Quito, oud stadscentrum > Amazone, dieren spotten > Mashpi, nevelwoud > Otavalo, lokale markt > Cayambe, slapen op een hacienda > Galapagos: Cruise langs verschillende eilanden