Uvita, Yaba Chigui Lodge

Costa Rica

Zeer kleinschalige lodge in moderne, minimalistische stijl. Met zwembad; midden in de natuur gelegen.

Locatie

Yaba Chigui Lodge ligt in de jungle. De omgeving is heel rustig. Er zijn geen restaurants en winkels in de wijde omtrek. Hier komt u om van de natuur te genieten. Er is geen lichtvervuiling, dus aanschouw ’s nachts de heldere sterrenhemel terwijl u de geluiden uit de jungle hoort. ’s Morgens wordt u weer gewekt door het geluid van de brulapen. De plaats Uvita zelf ligt op zeventien kilometer afstand. Uvita ligt aan de zuidwestkust van Costa Rica. De dichtstbijzijnde luchthavens liggen in Palmar Sur en Quepos, de bekendste  is die van San José op  vier uur rijafstand. Met een huurauto bereikt u de Yaba Chigui Lodge het makkelijkst. De weg is goed. Stranden liggen op minder dan een half uur rijden.

Accommodatie

De accommodatie is hip en modern. Maar ook kleinschalig (er zijn slechts vier bungalows) en samenwerken met de locals staat voorop voor de eigenaars.  De kamers zijn stuk voor stuk gevestigd in vrijstaande bungalows. Het restaurant met de verschillende golfplatendaken lijkt wel een modern kunstwerk. De kamers zijn licht en minimalistisch ingericht. Er is een bed dat naar buiten gericht staat. Vanuit uw bed kunt u ’s morgens al genieten van het groen en de vogels om u heen. Er is een terras bij de kamers met een bankje en tafel.

 

Binnen staan nog twee krukken en een bank.

 

Kamertypes:

  • Bungalow Brunka, met een kingsize tweepersoonsbed en een douche buiten. Deze bungalow is toegankelijk voor mensen met een lichamelijke beperking. Er kunnen maximaal twee volwassenen en één kind tot tien jaar slapen in Bungalow Brunka. Er is een ventilator.
  • Bungalow Cabecar. In Cabecar staat een groot tweepersoonsbed, een sofa. Er is een ventilator. Er kunnen maximaal twee volwassenen en één kind tot tien jaar slapen. In de halfopen badkamer is een douche.
  • Bungalow Maleku. De inrichting van Bungalow Maleku is gelijk aan de Cabecar.
  • Bungalow Teribe. Dit is de grootste bungalow. Er is een kingsize tweepersoonsbed plus een soort bedbed met een uitschuifbaar deel. Daardoor is deze bungalow geschikt voor maximaal twee volwassenen en twee kinderen tot twaalf jaar. Ook hier is een ventilator in de kamer. De douche is gewoon in een badkamer binnen.
Voorzieningen
  • Ontbijtrestaurant
  • Zwembad
  • Wifi
  • Massages
  • Spelletjeskamer
Rondreizen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën