Quirpon Island, Quirpon Island Lighthouse Inn

Canada

Een uniek verblijf in het uiterste noorden van Newfoundland. Aan het einde van de wereld, op de rotsen op het puntje van het eiland ligt de vuurtoren. Het eiland is alleen te bereiken per boot. Het is geen luxe verblijf, maar de perfecte plek om stil te staan, bij de drukte die de moderne levensstijl met zich meebrengt.

Locatie

Op het noordelijkste puntje van de landtong van Newfoundland ligt het eiland Quirpon (spreek uit als: karpun). Op dit eiland is niets, behalve de vuurtoren en het bijgebouw met de overige accommodaties. Het is enkel te bereiken per boot. Die vertrekt van het vasteland om 16.00 uur en vaart weer terug om 10.00 uur. Bij hoge uitzondering als het weer echt te slecht is, moet u rekening ermee houden dat u mogelijk een deel te voet moet afleggen. Dat varieert van 1 tot 6 kilometer. Afhankelijk waar de boot kan afmeren. U wordt dan uiteraard geholpen met uw bagage.

Accommodatie

Deze accommodatie heeft 1 hoofdgebouw met daarin de meeste kamers. In de naastgelegen vuurtoren zijn ook nog 2 kamers te vinden. U kunt dus in of naast de vuurtoren slapen. De omgeving en locatie van dit hotel is al heel erg uniek.

Er is geen grote luxe, het is vooral een plek waar u even stilstaat. Er is geen Wifi of televisie. Er is buiten genoeg om naar te kijken. Er zijn meerdere wandelpaden richting diverse aanlegplaatsen voor de boot. Zo kunt u het eiland te voet verkennen.

De kamers zijn eenvoudig en hebben eigen badkamer.

 

Kamertypes
Mainbuilding: De kamers hebben een 1 of 2 Queensize bedden of een Kingsize bed. U kunt bij boeking uw voorkeur aangeven.

Vuurtoren kamers: Er zijn 2 kamers in de vuurtoren en die hebben 2 double beds. 

Voorzieningen
  • Restaurant        
  • Excursiemogelijkheden              
  • Uitkijkplatform (binnen en buiten)
  • Géén Wifi
  • Het hotel accepteert geen creditcards
  • Er is geen zwembad.
Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën