Bouwsteen Het einde van de wereld op Newfoundland

Het dagelijks gehaaste leven kunt u hier helemaal loslaten. In het Gross Morne National Park voelt u zich immens klein als u vaart tussen de fjorden. Daarna door naar St. Antony, waar u de walvissen ontmoet op zee. Met als hoogtepunt van de reis, Quirpon Island. Geen Wifi, geen massatoerisme, alleen één vuurtoren en wat bijgebouwen op dit eiland. Zie de ijsschotsen voorbij komen, spot walvissen en dolfijnen en geniet met een boek of drankje van een geweldig uitzicht.  

Van de gebaande paden
Beste plek ijsbergen spotten
Overnacht bij de vuurtoren
Noord-Amerika-zuidwest-Arches-National-Park_2_608006
Janine
Canada zit vol verrassingen, met zijn prachtige landschappen, spiegelende gletsjermeren, fjorden, watervallen, bruisende steden en wildlife.
Canada-Niagara-Falls-Anne_1_622458
Anne
Canada heeft mijn hart gestolen door de ruige natuur, vriendelijke inwoners, het noorderlicht dat ik heb kunnen aanschouwen en de grizzlyberen.
Canada-Toronto-Sign-Lisanne_1_582057
Lisanne
Canada is een fantastische bestemming om te verkennen, vanwege de natuurlijke schoonheid en diverse steden.

Reis van dag tot dag: Einde van de wereld op Newfoundland

Dag 1   Aankomst Gros Morne National Park

Dag 2   Gros Morne National Park

Dag 3   St. Antony

Dag 4   St. Antony

Dag 5   Quirpon Island

Dag 6   Quirpon Island

Dag 7   Vertrek Quirpon Island

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Gros Morne National Park

Canada-Gros-Morne-National-Park-1 Wildlife-by-Night-in-Gros-Morne-NP Canada-Gros-Morne-Fjorden

Vanuit de haven van Port-Aux-Basques rijdt u in circa 4 uur naar het Gros Morne National Park. Het is één van de mooiste natuurparken van Newfoundland. Het heeft zijn naam te danken aan de berg, Gros Morne. Het nationale park staat op de Unesco Werelderfgoedlijst. Fjorden, kliffen, watervallen en zandstranden zijn kenmerkend voor dit nationale park. Spot vinvissen en ijsvogels of bezoek het Bonne Bay Marine Station om te zien welke (zee)dieren hier nog meer leven. Of ga op zoek naar zwarte beren, elanden, vossen en diverse vogelsoorten.

Via twee hoofdwegen is het park per auto te doorkruisen. De route 430 gaat langs de kustlijn. De Route 431 brengt u naar Bonne Bay. Maar te voet ziet u natuurlijk de mooiste plekjes. In Rocky Harbour (route 430) ligt het bezoekerscentrum. Een bezoek is het meer dan waard om te bepalen wat u de komende dagen allemaal kunt gaan doen.

 

Overnachting in Gros Morne National Park.

Inclusief huurauto

Dag 2 Gros Morne National Park

Zelf op pad vandaag? Trek de wandelschoenen aan. Een eenvoudige tocht, maar met fantastisch uitzicht op diepe kloven is de Western Brook Pond Trail. U legt deze wandeling ook af als u per boot op pad gaat. Voor een bezoek aan zeegrotten en watervallen zijn er eveneens uitdagende wandelingen te maken, zoals de tocht naar de Green Gardens en de Old Man Cove. Een niet te zware tocht maar wel mooie uitzichten? Volg dan de Lookout Hills Trail. In het bezoekerscentrum vertellen ze u meer over de zwaarte en afstanden. Of ga op pad met een gids om de omgeving te verkennen. We kunnen diverse (boot-)excursies voor u bijboeken of wandeltochten met gids.

 

Overnachting in Gros Morne National Park.

Inclusief huurauto

Dag 3 Gros Morne National Park - St. Antony

Canada-St-Antony-Viking

U rijdt via de westkant van de landtong van het Newfoundland. U passeert de ruige kustlijn, verlaten baaien en houdt uw ogen open voor mooie stops onderweg.

 

St. Antony is een plaats in het uiterste noorden van de landtong van Newfoundland. In deze omgeving is er een hoop te zien en te doen. We hebben een authentieke accommodatie in het centrum van st. Antony, maar ook een accommodatie op zo’n 80 kilometer buiten St. Antony. Hier verblijft u echt midden in de natuur. Voor ieder wat wils. Voor historie dient u in St. Antony te zijn. Bij Grenfell Historic Site is bijzonder om te zien hoe deze stad weer een toekomst heeft gekregen. Met aansluitend een mooie trail om te wandelen.

 

Overnachting in St. Antony.

Inclusief huurauto

Dag 4 St. Antony

In dit gebied zijn de eerste Vikingen aan land gekomen. Deze plek waar de eerste nederzetting is ontstaan ligt in L’Anse aux Meadows. Hier zijn in de jaren 60 overblijfselen gevonden. Tegenwoordig staat het zelfs op de Unesco werelderfgoedlijst. Ook hier is een mooie trail te wandelen. Het is op zo’n 35 autominuten rijden vanaf St. Antony.

 

Overnachting in St. Antony.

Inclusief huurauto

Ontdek de Iceberg Valley
St. Antony

Ontdek de Iceberg Valley

St. Antony ligt aan de Iceberg Valley. Deze zeeroute staat bekend om de ijsschotsen die hier jaarlijks voorbij...

Dag 5 St. Antony - Quirpon Island

Ca. 40 km / 1 uur

Canada-Quirpon-Vos Canada-Quirpon-Island-IJsschotsen Canada-Quirpon-Elandgewei

De ochtend en middag heeft u ter vrije besteding. Een bezoek aan het l'Anse aux Meadows is ook vandaag te doen, het ligt namelijk vlakbij de haven waar u om 15.45 uur dient te zijn voor de oversteek naar Quirpon Island.

 

U komt vandaag aan het einde van de middag aan op Quirpon Island (spreek uit als Karpun Island). Langs de ruige kustlijn van het eiland vaart u naar de aanlegsteiger. Op het noordelijkste puntje van het eiland ligt uw accommodatie. De vuurtoren is nog steeds actief, dus verdwalen kan nooit. Het eiland leent zich perfect voor het spotten van walvissen en grote ijsschotsen die voorbij komen. Hier is geen Wifi, geen wegen, maar vooral veel natuurschoon. U bent aangewezen op de accommodatie en alles wat er in de omgeving te vinden is.

 

Overnachting in Quirpon Island.

Inclusief diner en huurauto

Dag 6 Quirpon Island

Een volle dag op het eiland. En dat is geen straf. Al is het afkicken van de Wifi soms nog wat onwennig. Maak een tour met de zodiac op zee om langs de ijsschotsen te varen en op zoek te gaan naar walvissen. Geniet in de middag van het uitzicht met een boek, of maak een wandeling over het eiland. Er is veel bijzondere flora en fauna tevinden. Of ga naar het uitzichtpunt bij de rotsen. Neem een verrekijker mee en tuur over zee. Ziet u de walvissen in zee? Of ander zeeleven?

 

Overnachting in Quirpon Island.

Inclusief ontbijt, diner huurauto

Beste plek voor ijsbergen
Quirpon Island

Beste plek voor ijsbergen

Alhoewel u vanaf de kustlijn wellicht de ijsschotsen voorbij ziet komen en de walvissen ziet zwemmen, is het...

Dag 7 Vertrek Quirpon Island

Er is een einde gekomen aan uw reis over het meest noordelijke deel van Newfoundland. Reis terug naar de bewoonde wereld. Houdt u meer van luxe, maar wilt u ook een bijzondere ervaring zoals deze bouwsteen? Kijk dan eens naar de bouwsteen over Fogo Island.  

 

Inclusief ontbijt, huurauto

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën