Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

Ga met uw huurauto naar Brier Island, een mooie route over de landtong vanaf Digby. U bent circa 90 minuten onderweg. Het is aan te raden om op de heenweg door te rijden, omdat u onderweg twee keer een pontje over moet. Deze sluiten qua tijden op elkaar aan, mits u geen extra stops maakt onderweg.

 

Aangekomen op Brier Island start uw boottocht per zodiac, een supersnelle boot. Voordeel: u kunt snel de plekken bereiken waar de walvissen zijn. Dan wordt de motor uitgezet. Camera en verrekijker erbij en genieten maar van uw uitzicht. De motor wordt weer gestart en zo kunt u een stukje mee varen met de enorme dieren. De bootsman legt u uit waar u op moet letten voor het spotten van de walvissen. Na 2-3 uur is het tijd om weer terug te keren.

 

Maak op de terugweg een stop bij de Balancing Rock. Daarna steekt u het tweede pontje over en kunt u nog een stop maken bij bijvoorbeeld Sandy Cove Beach. Zo kunt u van een halve dagtocht, ook een dagvullend programma maken.  

 

Belangrijk: Indien u rugklachten heeft of zwanger bent, raden wij het niet aan om deze tocht per snelle boot te doen. U kunt dan ook met een gewone boot de walvissen spotten.

                                              

De excursie is samen met andere reizigers op de boot.

Inclusief: Engelssprekende gids, bootticket.