Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Halve dag

Montréal is een stad waar u zich dagen kunt vermaken. Het is een sfeervolle stad met gezellige wijken. Vandaag ontdekt u het beste van de oost- en westkant van het oude centrum van Montréal, ook wel Vieux-Montréal genoemd.

 

Vandaag mag het bekendste plein van Oud-Montréal niet ontbreken: Place d’Armes. U wandelt naar winkelstraten, zoals St-Jacques Street, McGill Street en St-Paulstraat. Er is geen tijd om te shoppen, maar misschien kunt u later op de dag nog eens teruglopen. U bewondert het stadhuis dat een groot karakteristiek gebouw is, bezoekt pleinen als Place d’Youville en Place Royale, Champ de mars, Cours le Royer en Bonsecours. Bonsecours Market heeft veel weg van het Witte Huis in Washington in de Verenigde Staten en de kapel is te bezoeken.

 

Een belangrijke bezienswaardigheid die vandaag niet bezocht wordt, is Basilique du Notre Dame. Ondanks dat u hier in de buurt bent, is de basiliek niet in 10 minuten te bezoeken. Er zijn zoveel prachtige details te bewonderen, kleuren die op de voorgrond treden, hier wilt u de tijd voor nemen.

 

De wandeltocht duurt in totaal 4 uur, waarvan één uur pauze. Zoek een leuk lunchplekje of koffiebar op en geniet van kunstenaars en straatmuzikanten die u veelal ziet in de stad.

 

De excursie is samen met andere reizigers.

Inclusief: Engelssprekende gids.