Amboró National Park, Refugio los Volcanes

Bolivia

Acht kamers in een vallei op een paradijselijk plekje. Helemaal verscholen tussen de rotsachtige bergen. Ideaal om te wandelen en vogels te spotten. Het is ongelooflijk hoeveel bontgekleurde ara’s over de accommodatie heen vliegen. Koppeltjes of met zijn vieren. Ook blauwgele oropendula’s zijn er in overvloed bij de lodge. De lodge beschikt over een groot stuk grond. Ideaal om te wandelen (met of zonder gids). Maar er wordt ook koffie verbouwd. De staff komt uit omliggende dorpen en er wordt veel eigen groente verbouwd. Een zwembad is er niet, maar u kunt opfrissen onder één van de watervallen die bij de lodge liggen.

Locatie

Ideaal voor rustzoekers. U zit ver van de bewoonde wereld. U hoort niets behalve krijsende papegaaien en andere vogels. Midden in de natuur. U verblijft hier op basis van volpension want er zijn geen restaurants of winkels in de wijde omtrek. Met een taxi rijdt u in ongeveer twee uur van Santa Cruz richting Samaipata. Het laatste deel is een beetje een uitdaging. U slaat af een onverharde weg op. Het is dan nog ongeveer acht kilometer rijden. Een beter woord is hobbelen. U rijdt echt de bergen in. Als de taxi niet meer verder kan staat een jeep van het resort te wachten. U gaat het privéland van de Refugio op. De jeep duikt de diepte in. In korte tijd daalt u 400 meter. In een groene krateromgeven door rode rotspartijen ligt de Refugio. Het is overigens geen echte krater, het heeft alleen de vorm ervan, maar dit is nooit een vulkaan geweest.

Accommodatie

Er zijn slechts acht kamers. Zes zijn er in één gebouw en twee nieuwere kamers zijn een klein stukje verderop gebouwd. De kamers zijn heel eenvoudig ingericht. Er staan drie eenpersoonsbedden en een nachtkastje en er is een open kast waar u uw spullen kwijt kunt. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een douche met warm water, een wasbak en een toilet. Voor de huisjes is een veranda. Hierop staan stoelen, ligstoelen en er zijn hangmatten.

Voorzieningen
  • Restaurant. U verblijft hier op basis van volpension.
  • Lounge met boeken over Amboró
  • Hikingtracks
  • De accommodatie heeft twee jeeps
  • Er zijn Spaanstalige gidsen die u kunnen begeleiden bij de hikes, u kunt ook op eigen gelegenheid wandelen. De gidsen kennen enkele woorden Engels. Als ze een dier spotten , weten ze vaak de Engelse naam, zodat u weet waar u naar moet kijken.

Er is GEEN Wifi, u heeft geen telefoonverbinding, het is lastig om elektronische apparaten op te laden. Fijn toch? Even helemaal weg van de drukte waar we altijd in leven.

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën