Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Eén van de hoogtepunten van de reis is een tour over de zoutvlaktes van Uyuni. De 4x4 jeep staat klaar. U deelt de jeep met anderen, er passen maximaal zes personen plus de chauffeur in. Trek warme kleding, maar in laagjes aan. Neem zonnebrand, lippenbalsem, een zonnebril en water mee.

 

U rijdt Uyuni uit en gaat eerst naar het treinenkerkhof. Hier staan allemaal oude treinen te verroesten. Vervolgens rijdt u naar Colchani. Hier worden veel souvenirs verkocht die gemaakt zijn van zout en het zout zelf natuurlijk. Daarna rijdt u daadwerkelijk de zoutvlakte op. Soms lijkt het alsof er water ligt. Een fata morgana. Soms lijkt het alsof u door een landschap van sneeuw en ijs rijdt. Ook als u uitstapt uit de jeep, is het net alsof u op het ijs stapt. Het zout is hard. Op sommige plekken is het twee meter op andere plekken wel twintig meter dik. De chauffeur zoekt een mooie, rustige plek om foto’s te nemen. Hier kunt u zich uitleven. Ga op uw buik op het zout liggen en stel vlak voor de lens een kleine speelgoeddinosaurus of een speelgoedbeertje op. Ga zelf een stuk erachter staan en u creëert de leukste effecten alsof u aangevallen wordt. Maar de zoutvlakte zelf is ook zo imposant. In totaal is de vlakte ongeveer 10.000 km2. Op de achtergrond ziet u bergen.

De volgende stop is bij het eiland Incawasi. Maak hier een wandeling van 45 minuten (met alle fotostops een uur). Op het eiland groeien gigantische cactussen. Ter plekke dient u nog 30 Bolivianos entree te betalen. Terug over de oneindige vlakte van zout. U wordt naar uw hotel in Uyuni teruggebracht.  

 

Samen met andere reizigers.

Inclusief: vervoer per 4x4 jeep, Spaanstalige chauffeur

 

Deze excursie kunt u ook uitbreiden naar 2 dagen/1 nacht of nog langer, vraagt u gerust naar de mogelijkheden.