terug naar het overzicht

Rondreis Kleurrijk Peru

Een korte reis naar Peru, waarbij u veel hoogtepunten ziet. U vliegt naar de hoofdstad Lima. Daar acclimatiseert u één dagje en dan vliegt u door naar grotere hoogte, naar de stad Arequipa. Dit wordt wel de witte stad genoemd. Er zijn talloze prachtig gerestaureerde koloniale gebouwen. Dwaal door de stad of boek een actieve excursie. Over de kale hoogvlaktes van Peru reist u verder naar Chivay, bij de Colca Canyon. Lama’s en alpaca’s ziet u aan de kant van de weg. Imposante toppen van vulkanen rijzen op. Bij de Colca Canyon maakt u een excursie naar Cruz del Condor, een uitzichtpunt waar u grote condors ziet vliegen. Een volgend hoogtepunt is het Titicacameer. Oogverblindend blauw water, drijvende eilanden van riet en de lokale bevolking kleedt zich traditioneel in felle kleuren. Een mooie rit brengt u naar Cuzco. Tot slot het absolute hoogtepunt van uw reis aan Peru: een bezoek aan de Machu Picchu, de bekendste Incastad.

Wat maakt deze reis bijzonder
Bezoek aan Incastad Machu Picchu
Excursie Titicacameer
Excursie Colca Canyon
Eva-profielfoto
Eva Drenth
Ik heb al diverse landen in Latijns-Amerika bezocht en de landen fascineren mij enorm. Mijn ervaringen deel ik graag met u!
Prijsindicatie: vanaf € 1595,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 14 dagen / 13 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Kleurrijk Peru

Dag 1   Aankomst Lima

Dag 2   Lima

Dag 3   Vlucht naar Arequipa

Dag 4   Arequipa

Dag 5   Bus naar Colca Canyon

Dag 6   Cruz del Condor- Puno

Dag 7   Puno: Titicacameer

Dag 8   Bus naar Cuzco

Dag 9   Heilige Vallei

Dag 10 trein naar Aguas Calientes

Dag 11 Machu Picchu- Cuzco

Dag 12 Cuzco

Dag 13 Vlucht naar Lima

Dag 14 Vertrek vanaf Lima

100% maat werk

Dag 1 Aankomst Lima

U wordt bij de luchthaven in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Lima gebracht. Lima is een grote stad met negen miljoen inwoners. De stad is opgedeeld in verschillende districten. Als u van de ene kant van de stad naar de andere kant moet rijden, kan dat zomaar twee uur tijd kosten. Lang niet alle wijken zijn leuk en interessant. Gezellig zijn de wijken Miraflores en Barranco. Hier liggen veel hotels. Beide wijken grenzen aan zee. Vaak hangt er mist boven Lima. De zeewind blaast koude lucht het land op zodat Lima, ondanks dat het bijna op de evenaar ligt, een koel klimaat heeft. Er is een lange boulevard. Veel pleinen, parken en restaurants zijn in deze stadswijken te vinden. Het is hier gezellig. Steeds meer worden oud koloniale gebouwen, uit de tijd van de Spaanse overheersing, in oude glorie hersteld. Misschien zou u het niet zeggen, maar Lima (en Peru) staan ook hoog genoteerd op de culinaire wereldkaart. Er zijn veel goede restaurants. Er is vis, zeevruchten, vlees, aardappelgerechten maar ook een mix met internationale keukens zoals de Japanse, Chinese en Creoolse zijn in trek. Bekende gerechten zijn lomo saltado (rundvleesreepjes met ui, paprika, aardappels, tomaat etc) en causa (een voorgerecht met aardappels) en ají de gallina (kip in een romige gele saus). Wilt u straks thuis uw vrienden verrassen met een typisch Peruaans diner? Boek dan één van onze kookcursussen. Hoewel u meestal niet in het oude stadcentrum verblijft, is een stadstour de moeite waard. Op het Centrale Plein stichtte Francisco Pizarro de stad in 1535. Er staat nog een aantal oude gebouwen zoals de kathedraal, het gemeentehuis en het aartsbisschoppelijk paleis. Breng een bezoek aan het Larco Museum, één van de boeiendste musea van Lima. Er zijn precolumbiaanse kunstschatten te zien. Niet alleen scherven, maar schitterende complete sieraden, gewaden, beelden en keramiek.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief transfer

Dag 2 Lima

Huaca-Pucllana-archeological-complex-and-Miraflores-district-in-Lima(12) Standbeeld-op-Plaza-San-Martin-Lima(3)

Lima is een stad met historie, maar ook een moderne stad. En daarbij horen bijvoorbeeld grote shoppingmalls. Larcomar in de wijk Miraflores is de bekendste. Wandel door het historische hart van Lima en bezoek enkele van de vele kerken, maar bekijk ook de hippe wijken zoals San Isidro en Barranco. Ten zuiden van het oude centrum ligt het Parque de la Reserva. Van woensdag tot en met zondag is hier een spectaculaire fonteinshow met water en gekleurde lampen. Dit heet the Magic Water Circuit. Wij kunnen kaartjes en vervoer voor u regelen. Vanuit de wijk Callao vertrekken boten naar de Palomino Eilanden. Als u niet naar Paracas en de Islas Ballestas gaat, is dit een leuk alternatief. Tijdens de boottocht ziet u veel watervogels en misschien zelfs zeeleeuwen. Als u wat actiever wilt zijn om de stad te ontdekken, boeken we graag de mountainbiketour voor u. 

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt

Marktbezoek en kookles
Lima

Marktbezoek en kookles

U wordt opgehaald en naar de lokale markt gebracht. Op de markt koopt u de ingrediënten voor de gerechten die...

Stadswandeling
Lima

Stadswandeling

U wordt opgehaald bij uw hotel en naar het beginpunt van de wandeling gebracht. Lima is een complexe stad met...

Fietstour in Barranco
Lima

Fietstour in Barranco

Vandaag stapt u op de fiets en gaat de kunstenaarswijk Barranco en omgeving ontdekken. De gids die meefietst...

Dag 3 Lima - Arequipa

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Lima gebracht. Met een binnenlandse vlucht vliegt u van Lima naar Arequipa. U wordt bij de luchthaven in Arequipa opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Arequipa gebracht.

 

Arequipa heeft een interessant en compact historisch centrum. De stad zelf is enorm groot en heeft meer dan 1,5 miljoen inwoners. In de buitenwijken komen toeristen meestal niet. De omgeving is spectaculair. Enorme besneeuwde bergtoppen rijzen achter de stad op. U ziet bijvoorbeeld de Misti van 5822 meter hoog. Arequipa, de witte stad, ligt op een hoogte van ongeveer 2300 meter. Ga vandaag rustig zelf op stap om het oude centrum rond de Plaza de Armas te verkennen, zo kunt u aan de hoogte wennen. Vindt u het te vermoeiend om te lopen, neem dan de vier uur durende bustour vanaf de Calle Real naast het klooster (vertrek om 09.00 uur en 14.00 uur). Veel gebouwen en kerken in de stad zijn opgetrokken uit sillar, een witte vulkanische steen. Wat u zeker niet mag overslaan is het Santa Catalina klooster. Dit klooster is een stad op zich, het is 20.000 m2 groot en er woonden 450 nonnen in complete afzondering. Trek er dus even de tijd voor uit om hier rond te dwalen. De dieprode en blauwe kleuren die gebruikt zijn op de muren steken prachtig af bij de blauwe lucht. De kathedraal van Arequipa staat op de Plaza de Armas. Maar er zijn zeer veel kerken met rijkbewerkte portalen en er zijn meerdere kloosters. Bijzonder is het museum Santuarios Andinos. Hier is de mummie Juanita te zien. Dit Inca-meisje werd geofferd aan een vulkaan om de goden gunstig te stemmen. De mummie is zeer goed bewaard gebleven omdat zij jarenlang bevroren onder een ijskap van een vulkaan bedekt met eeuwige sneeuw, heeft gelegen en zij is wereldberoemd. Arequipa is meer dan alleen cultuur. Het staat bekend om de vele en goede restaurants. Typische gerechten van Arequipa zijn alpaca-steak (een soort lama) en rocoto relleno (met vlees gevulde milde peper) en cuy. Cuy is cavia. Tja, eigenlijk zou u het een keer moeten proeven; het is typisch Peruaans.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Dag 4 Arequipa

Patio-van-het-oude-blauwe-gebouw(10) Details-in-de-gevels-van-de-oude-gebouwen(10) Roodkleurig-gebouw-in-Arequipa(10)

Genoten van het eten gisteren? Doe dan mee met een kookcursus en leer zelf hoe u die heerlijke Peruaanse gerechten bereidt. Of is het tijd voor wat actie? Er is een leuke mountainbiketocht bergafwaarts, u kunt gaan raften of hiken in een landelijke buitenwijk van Arequipa. Speciaal is ook de “local reality tour”. Alle mooie dingen van Arequipa ziet u in het historische centrum. Maar als u het interessant vindt om te zien hoe de locals leven, armere buurten te bezoeken, een lokale markt te zien en de steengroeve waar de beroemde stenen van Arequipa uitgehouwen worden? Doe dan de deze tour. U leert een totaal andere kant van Arequipa kennen. Er zijn nog diverse andere musea in Arequipa, buiten de meest bekende die we al genoemd hebben. En let op de mooie herenhuizen: de casa’s. Er is een markt en er zijn kleine markten met souvenirs. Als u naar één van de leukste restaurants wilt, ga dan naar Zig Zag. Alpaca en ander vlees worden hier op een hete steen bereid en geserveerd. Het mooiste uitzicht heeft u vanuit het restaurant Katari op het dakterras van hotel Katari aan de Plaza de Armas. Maar er zijn honderden keuzemogelijkheden in alle soorten en maten met leuke binnenplaatsen en terrassen.

 

Overnachting in Arequipa.

Inclusief ontbijt

Local Reality tour
Arequipa

Local Reality tour

U wordt bij uw hotel opgehaald door uw gids en chauffeur. Samen met hen gaat u de voor vele toeristen...

Rafting
Arequipa

Rafting

Raften op de rivier Rio Chile, die ook door het centrum van Arequipa stroomt. U gaat een stuk stroomafwaarts...

Stadswandeling
Arequipa

Stadswandeling

Als u meer achtergrondinformatie wilt over Arequipa is het leuk om een stadswandeling van ongeveer drie uur te...

Dag 5 Arequipa - Chivay

U wordt opgehaald bij uw hotel door uw chauffeur en gids. Samen met andere reizigers reist u per minibus van Arequipa naar Chivay. U zou ook per lijnbus kunnen gaan, maar er zijn zoveel mooie fotomomenten onderweg, wij raden echt een tour aan. U rijdt eerst Arequipa uit. De stad is enorm groot, het fenomeen “files” kent men hier ook al, dus dat duurt meestal drie kwartier tot een uur. Maar de gids vertelt zoveel over het programma de komende dag, dingen die u om u heen ziet; u verveelt zich geen moment. Vervolgens rijdt u in ongeveer drie kwartier tussen de hoge bergen naar het Canahuas Nationale Reservaat. Daarna stopt de bus vaak op de altiplano, de hoogvlakte. Er zijn vicuña’s, lama’s, alpaca’s en soms guanaco’s te zien. Alle vier de soorten behoren tot de Zuid-Amerikaanse kameelsoort.  Vaak staan ze aan de kant van de weg. Of steken ze met ware doodsverachting vlak voor een vrachtwagen de weg over. De vicuña’s zijn wild. Ze lopen meestal iets verder in de vlaktes. Ze zijn elegant en een mooie lichtbruine met witte vacht. Hun wol brengt veel geld op. De lama’s en alpaca’s zijn vaak bezit van lokalen, van herders. Ze hebben daarom soms een lintje door hun oor en ze zijn wat minder schuw. Speur de hoogvlaktes goed af, maar kijk ook naar de imposante vulkanen. U ziet er tientallen. Sommige toppen zijn met sneeuw bedekt, er is één vulkaan waar vaak rook uitkomt. De bekendste is waarschijnlijk de Misti. Veel van de vulkanen zijn meer dan 5000 meter hoog. Tijd ook voor u om u voor te bereiden op de grote hoogte. U rijdt naar een café waar cocathee wordt geserveerd. De Peruanen zweren erbij dat het helpt tegen hoogteziekte. Wilt u zich helemaal goed voorbereiden, koop er dan wat cocakoekjes en cocasnoepjes bij. Leuk om te proberen (en nog lekker ook). U stopt om vogels te kijken bij kleine lagunes aan de kant van de weg. Hier leven veel soorten zoals ibissen, reigers en soms zijn er zelfs flamingo’s te zien. De lama’s, vicuña’s en alpaca’s blijft u zien. Iets verderop op een berghelling zijn vaak een soort konijnen te zien. Ze hebben lange staarten, een beetje een mix van een konijn en een chinchilla.

 

U stopt op het hoogste punt van de route op 4910 meter. Het is meestal  koud, dus neem én een vest én in jas mee vandaag. Het uitzicht loont echter de moeite om u toch in de kou te begeven. U wordt omringd door vulkanen, sommige meer dan 6000 meter hoog. Vrouwen in kleurrijke kleding verkopen spullen die gemaakt zijn van de wol van lama’s en alpaca’s. De weg kronkelt naar beneden, het dal in. De lunch is in Chivay, de belangrijkste plaats in deze regio. Veel restaurants hebben een lunch in buffet-stijl. Loop nog even door het dorp en breng een bezoek aan de lokale markt (niet iedere dag is er markt). De dorpelingen lopen in hun kleurrijke oorspronkelijke kleding rond.

 

Als u wilt, maakt u een hike van ongeveer twee uur naar een oude begraafplaats en u ziet de terrassenbouw van de Inca’s. De aanleg van de terrassen was noodzakelijk, het was de enige manier om bijv. mais te verbouwen op de steile hellingen. Het is niet ver lopen, maar omdat het omhoog gaat en omdat u al zo hoog bent, kunt u snel buiten adem raken. Rustig aan. In de middag als u de hike niet doet of aan het einde van de middag als u de hike wel maakt, kunt u opwarmen in heetwaterbaden. Er zijn er verschillende in en rond Chivay. Sommige hotels beschikken over hun eigen heetwaterbad. ’s Avonds kunt u een traditionele dansshow, een peña bezoeken in Chivay.

 

Een dorp dat leeft van mijnbouw, landbouw en toerisme. Het is een perfect uitgangspunt om naar de Colca Canyon te gaan. Een paar keer per week is er een lokale markt. Heel kleurrijk zowel qua producten als de mensen. Er zijn een paar honderd soorten aardappels in Peru, en zoveel verschillende soorten mais. Op de markt ziet u veel verschillende soorten van beide. En ook geneeskrachtige kruiden, chicha morada (een non-alcoholisch maisdrankje), stapels met cocabladeren, vruchten die wij in Nederland niet kennen. U kijkt uw ogen uit! Er zijn heetwaterbronnen en ’s avonds zijn er vaak dansvoorstellingen.

 

Overnachting in Chivay.

Inclusief ontbijt, auto met chauffeur en gids

Dag 6 Chivay - Puno

Kleurige-locals-lopen-hier-rond-met-alpacas(10) De-pluizige-alpacas-vind-je-overal(10) Spot-de-enorme-roofvogels-in-de-Colca-Canyon(10)

Vroeg op! U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar het dorp Yanque. Iedere ochtend op het dorpsplein zijn dansende meisjes te zien. Ze dragen hun kleurrijke, traditionele kleding. Werp ook even een blik in de oude kerk. Vervolgens stopt u bij een uitzichtpunt om de Inca- en pre-Inca terrassen te bewonderen. Een ingenieus landbouwsysteem en de enige manier om op de steile hellingen bijvoorbeeld mais te verbouwen. Dan het hoogtepunt: Cruz del Condor. U kunt er met uw minibus naar toe, maar het is ook leuk om het laatste stukje te lopen (ongeveer 45 minuten, inclusief uitleg onderweg). Bij Cruz del Condor aangekomen, begint het wachten. Wie ziet de eerste condor? De kans is zeer groot dat u ze ziet. Soms een paar, soms velen. De grote vogels kunt u niet over het hoofd zien: ze hebben een spanwijdte tot wel drie meter! De imposante vogels zweven op de luchtstromen boven de kloof. Soms onder u, dan weer boven u. De jonkies zijn bruin, de volwassenen zijn zwart met een witte ring om hun nek. De kloof is een kilometer diep. Op de terugweg stopt u nog diverse keren. Maak een foto bij het uitzichtpunt van Choqetico van de landbouwterrassen. Proef cactusvrucht bij een kleine kraam aan de kant van de weg. Het is wel een beetje zuur! Lekkerder zijn misschien de colca sour, een soort pisco sour maar dan met cactusvrucht of het pure cactusvruchtsap. Tot slot bezoekt u Maca, een typisch Andesdorp met een kerk met een gouden altaar. Vroeger werd in dit gebied goud gewonnen. Net voor het middaguur bent u weer terug in Chivay. Deze excursie is samen met andere reizigers.

 

U wordt naar het busstation van Chivay gebracht. Een rit van zes uur over altiplano. Onderweg ziet u lama’s, alpaca’s en vicuña’s. Kijk bij de meertjes goed of u flamingo’s ziet. De bus vertrekt onder andere ’s middags zodat u in de ochtend de excursie naar de Colca Canyon nog kunt doen. U komt vroeg in de avond in Puno aan. Neem nog een lichte maaltijd.

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, transport en gids tijdens excursie, bus, transfer

Exclusief entreegeld tot de Colca Canyon (ca. 70 Sol)

Colca Canyon
Chivay

Colca Canyon

Vroeg op! U wordt opgehaald bij uw hotel en rijdt naar het dorp Yanque. Iedere ochtend op het dorpsplein zijn...

Dag 7 Puno

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de aanlegsteiger in Puno gebracht. Vandaag maakt u een boottocht over het hoogste bevaarbare meer ter wereld: op 3810 meter gelegen! De watertemperatuur is niet echt aangenaam om te gaan zwemmen, de gemiddelde temperatuur is 7 graden. Best koud dus. Op het enorme meer dat deel van Bolivia en deels van Peru is, zijn veel eilanden. Sommige zijn kunstmatig, ze zijn van riet gemaakt en sommige zijn natuurlijk. De eilanden zijn wel toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen. Het is overigens niet zo erg met het toerisme dat ze snel hun traditionele kleding aantrekken als de toeristenboten komen, ook in Puno op de markt en in de straten ziet u vaak de mensen van de eilanden in hun klederdracht lopen. U vaart eerst naar de drijvende eilanden, dat duurt ongeveer een half uur. De bewoners maken deze van totora-riet. Een dikke laag en zo gaat een eiland lang mee. Daarop worden huizen van riet gebouwd. Evenals een uitkijktoren van riet. Hun traditionele boten zijn ook van riet. U gaat aan wal bij één van de Uros-eilanden en voelt de grond onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur. Vervolgens vaart u in ongeveer anderhalf uur naar Taquile, één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland. Hier maakt u een hike van ongeveer 50 minuten. Niet lang, maar toch even hijgen en puffen. U bent al op grote hoogte en dan moet u nog een helling op ook! Onderweg ziet u vast de mannen die breien. Let goed op hun hoofddeksels, de gids leert u wie vrijgezel is! Wilt u niet wandelen, dan vaart de boot om het eiland heen en brengt u naar het restaurant. De wandeling eindigt ook in het restaurant. Daar krijgt u een regionale lunch (nog niet inbegrepen). Na de lunch vaart u in ongeveer anderhalf uur terug naar Puno. Rond 15.00 uur arriveert u weer bij de aanlegsteiger. Deze excursie is samen met andere reizigers

 

Overnachting in Puno.

Inclusief ontbijt, boot, entreegelden, gids

Exclusief lunch

Titicacameer boot- en wandeltocht
Puno

Titicacameer boot- en wandeltocht

Na het ontbijt wordt u opgehaald en naar de aanlegsteiger in Puno gebracht. Vandaag maakt u een boottocht over...

Kanotocht op het Titicacameer
Puno

Kanotocht op het Titicacameer

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald bij uw hotel en naar de baai van Isla Esteves gebracht. Van uw gids...

Dag 8 Puno - Cuzco

Local-langs-de-weg-met-haar-dieren-aan-haar-zijde(11)

U wordt bij uw hotel in Puno opgehaald door een vertegenwoordiger en naar het busstation in Puno gebracht.

 

De leukste manier om van Puno naar Cuzco te reizen is met de Wonderbus. De rit is lang: iets meer dan tien uur. Maar dat komt deels doordat de bus onderweg vijf stops maakt. U vertrekt om 07.00 uur van de busterminal in Puno. Als u de stad uitrijdt, heeft u nog een laatste uitzicht over het Titicacameer. Door de stad Juliaca heen, af en toe over niet geasfalteerde stukken. Na zo’n twee uur rijden is de eerste stop bij de opgravingen van Pucara. De meeste mensen kennen alleen de Machu Picchu in Peru, maar er zijn talloze archeologische vindplaatsen. Bij Pucara is een Pre-Inca opgraving van een tempel uit de tijd van het begin van onze jaartelling. Meer van deze tijd is de lekkerste koffie van Peru die u kunt proeven als u naar het dorp komt. De koffiebonen worden hier in de omgeving geproduceerd. Wist u dat ze hier ook koffie luwak maken? De koffiebonen worden door civetkatten opgegeten en uitgepoept en daardoor wordt de smaak extra lekker. U rijdt over de altiplano, een hoogvlakte. Hoge bergen rijzen op in het landschap. U ziet veel herders met schapen. De tweede stop is bij het uitzichtpunt van de Raya pas. Dit is het hoogste punt van de route op 4300 meter. U bent hier rond 11.30 uur. Er lopen veel alpaca’s hier. Geen zorgen als u trek begint te krijgen. Rond 13.00 uur is de volgende stop en is het tijd voor een lunchbuffet. Na de lunch daalt de weg. Veel aardappels, mais en quinoa verbouwt men hier. Vlak na de lunch is de mooiste stop bij het ruïnecomplex van Raqchi. U wandelt langs grote ronde opslagruimtes van de Inca’s. Door de restanten van een dorp en naar een enorme tempel voor Viracocha, de oppergod. Anderhalf uur later bent u in Andahuaylillas, waar u een koloniale kerk bezoekt met een bijzonder gouden altaar. Op het dorpsplein voor de kerk zijn veel winkels waar zilver wordt verkocht. Een dag waarin u een flinke afstand aflegt. Letterlijk, maar ook u reist eveneens door diverse tijdperken heen: pre-Inca, Inca en koloniaal verleden. Rond 17.30 uur arriveert u in het drukke stadscentrum van Cuzco.

U wordt bij het busstation in Cuzco opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

 

Cuzco was de hoofdstad van het Inca-rijk. Cuzco heette in de tijd van de Inca’s Cosco en dat betekent centrum of “de navel van de wereld”. Nu is het een bruisende stad met veel cafés, pleinen, bars, winkels, galeries, restaurants en bezienswaardigheden. Een gezellige plek waar u echt enkele dagen wilt blijven, ook omdat er zoveel te doen is in de omgeving.  Op het belangrijkste plein midden in de stad, staat een kathedraal die een bezoek waard is. Het houten altaar is een kunstwerk. De Korikancha, de tempel van de Zon, was ooit het centrum van de stad. De tempel is er niet meer, maar de kerk en het klooster van Santo Domingo zijn hiervoor in de plaats gekomen. Net buiten het centrum liggen de Inca ruïnes van Sacsayhuaman. Hier staat de grootste Incatempel die ooit gebouwd is en de grootste Incastenen zijn hiervoor gebruikt. Natuurlijk gaat u vanuit Cuzco naar de Machu Picchu. In Cuzco is een aantal musea. De meeste zijn gericht op archeologie en kunst, maar de lekkerste is het chocolademuseum.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, transfers, Wonderbus met stops van Puno naar Cuzco

Dag 9 Cuzco - Ollantaytambo

Laat uw grote bagage achter in Cuzco en neem alleen mee wat u de komende dagen nodig heeft. Nadat uw minibus de stad uit is gereden, rijdt u al snel door een groene omgeving met veel bomen. U stopt bij een boerderij waar lama’s, alpaca’s, guanaco’s en vicuna’s op weides staan. De guanaco’s komen niet veel voor in Peru, dus bijzonder om ze te zien. En vicuna’s zijn beschermde dieren, die niet zomaar mogen worden gehouden. Tevens ziet u hier hoe de lokale bevolking de wol van de dieren verft met natuurlijke verf. Ze mengen water met bloemen, wortels, kruiden, bladeren, rollen er stenen over of wat dan ook. Maar er komt geen chemische stof aan te pas. Voeg wat citroen aan de kleur toe en het wordt ineens totaal anders. U rijdt verder naar een mooi uitzichtpunt over de Heilige Vallei. De Urubamba rivier stroomt in het dal. Eén van de hoogtepunten van deze excursie is het bezoek aan de archeologische vindplaats van Pisac. Een hele stad stond hier. Met landbouwterrassen, huizen, graven. De gids vertelt u er van alles over. Daarna naar de huidige plaats Pisac, die uit de Spaans koloniale tijd komt. U bezoekt een zilverwerkplaats. Het zilver dat hier gevonden en bewerkt wordt is van zeer goede kwaliteit. Naast de zilverwerkplaats moet u even de empanada’s van quinoa proeven. Ze zijn heerlijk! Er zijn diverse vullingen. Doe net als ons, begin met één empanada, maar proef dan toch nog een andere, en nog één….. Er zijn hartige vullingen en fruitvullingen. Als u nog geen chicha morada geproefd heeft, kan dat ook. Chicha morada is in tegenstelling tot chicha een niet-alcoholisch drankje. Wandel even over de souvenirmarkt: kleurrijk en verleidelijk. De route die volgt, voert door vele dorpen. Ieder dorp heeft wel iets: een ruïne, een waterval, cavia’s aan het spit, witte mais en chicha. U stopt echter niet. Eventueel wel in Urabamba om te lunchen. Maar dan weer verder door de vallei naar de allermooiste ruïne die u vandaag bezoekt: in Ollantaytambo. Het dorp zelf is toeristisch maar gezellig. De opgraving ligt tegen de berghelling. Het is best steil, maar u bevindt zich "slechts" op 2700 meter hoogte, dus klim in uw eigen tempo naar boven. Langs de landbouwterrassen, naar ingenieus gemaakt muren en de tempel van de zon. Van bovenaf kijkt u over het huidige dorp heen en op een tegenoverliggende berg ziet u ook allerlei opgravingen. Dwaal rond en stel u voor hoe het in de Inca-tijd moet zijn geweest. De excursie naar de Heilige Vallei is samen met andere reizigers.

 

Ollantaytambo is een gezellig dorp in de Heilige Vallei. Het is bijna een levende Inca-stad, nergens anders heeft u het gevoel dat u jaren terug in de tijd bent beland. Er zijn winkels, terrassen en restaurants. Door het dorp lopen de oude Inca kanalen. De stenen die voor de huizen zijn gebruikt zijn lichtgeel. Op de achtergrond van het dorp ziet u altijd het enorme Inca-complex.

 

Overnachting in Ollantaytambo.

Inclusief ontbijt, vervoer, Engelssprekende gids

Exclusie entreegelden, lunch

Heilige vallei
Cuzco

Heilige vallei

Nadat uw minibus de stad uit is gereden, rijdt u al snel door een groene omgeving met veel bomen. U stopt bij...

Dag 10 Ollantaytambo - Aguas Calientes

Pak-de-trein-naar-Aguas-Calientes(11)

U loopt van het hotel naar het treinstation. U reist per trein van Ollantaytambo naar Aguas Calientes. De rit duurt ongeveer 2,5 uur. U bent zonder koffer naar Aguas Calientes gereisd. Uw grote bagage heeft u achtergelaten in Cuzco. In de trein mag u maar beperkt bagage meenemen en het is sowieso warmer in Aguas Calientes dan in Cuzco. Neem wat dunnere kleding mee. Neem ook een poncho en muggenmelk mee. Omdat u slechts met een dagrugzak of een kleine tas reist, is het eenvoudig om vanaf het station van Aguas Calientes naar het hotel te lopen. Bij aankomst van de trein stuurt ieder hotel een vertegenwoordiger naar het station. Deze vertegenwoordiger heeft het naambord van het hotel bij zich. Het is altijd een beetje rommelig, want alles en iedereen komt per trein aan. Er is geen vervoer over de weg naar Aguas Calientes. Samen met de vertegenwoordiger van het hotel loopt u naar de accommodatie toe. Er is geen verkeer. Het is slechts enkele honderden meters. U draagt uw eigen bagage.

 

Overnachting in Aguas Calientes.

Inclusief ontbijt, vervoer, Engelssprekende gids

Dag 11 Aguas Calientes - Machu Picchu - terug naar Cuzco

Neem de bus van uw hotel in Aguas Calientes naar de Machu Picchu. Hét hoogtepunt van uw reis door Peru is een bezoek aan de Machu Picchu. Jaarlijks komen er honderdduizenden bezoekers. Machu Picchu is een Incastad uit de vijftiende eeuw. De stad ligt goed verborgen. De Spanjaarden die Peru veroverden hebben de stad nooit ontdekt. Slechts een aantal boeren in de Urubambavallei wisten van het bestaan af. Daardoor is de stad enorm goed bewaard gebleven. Pas in 1911 vond de Amerikaan Hiram Bingham het complex. Nu staat het op de Unesco Werelderfgoedlijst. Er staan heel veel ruïnes, zowel van huizen als van tempels. Maar ook de landbouwterrassen en aquaducten zijn indrukwekkend. U bereikt de Machu Picchu door met de trein naar Aguas Calientes te gaan en daar de bus te nemen. De weg kronkelt via veel bochten omhoog en stopt op een parkeerplaats. Lopen vanaf Aguas Calientes naar de ingang kan ook. Na de ingang staat u op een landbouwterras en aan alle kanten ziet u gebouwen liggen. In de verte rijst de top van de Huayna Picchu op. Als u naar links loopt ziet u de koninklijke verblijven en de belangrijkste tempel! Ook de Zonnepoort ziet u in de verte liggen. Wandel over trappen en terrassen naar boven. Een belangrijke tempel is de Tempel van de Zon. U kunt niet naar binnen, maar als u iets hoger klimt, heeft u goed zicht van bovenaf en ziet u ook het altaar. Vanaf de Tempel van de Zon loopt u langs een flink aantal baden en fonteinen naar het Heilige Plein. Ook hier meerdere tempels, zoals de Hoofdtempel en de Tempel met de drie ramen. Verder ziet u woonhuizen, maar ook bijvoorbeeld een gevangenis. Wij vinden het heel leuk om eerst circa twee uur met een gids de Machu Picchu te verkennen, zodat u wat meer weet over de stad. Deze tour is in een kleine internationale groep. Daarna op eigen gelegenheid ronddwalen. Zoeken naar de plekjes om de mooiste foto’s te nemen en gewoon even ergens gaan zitten om de grootsheid van de Machu Picchu op u in te laten werken. Het staat bij bijna iedere reiziger op de bucketlist en u bent hier nu daadwerkelijk! U dient van tevoren een ticket voor de Machu Picchu te kopen (wij regelen dat graag voor u); er worden namelijk maar 2500 bezoekers per dag toegelaten. U koopt een kaart voor de ochtend of voor de middag. Neem ruim de tijd voor uw bezoek; er is zoveel te zien! Bij de Machu Picchu is ook de Huayna Picchu. De bergtop die aan de noordkant boven de stad uitsteekt. Er is een steil pad naar boven. Het uitzicht vanaf de Huayna Picchu is adembenemend mooi! Ook hiervoor wordt slechts een beperkt aantal vergunningen afgegeven, dus regel dit ook van tevoren.

 

U neemt de bus terug van de Machu Picchu naar het treinstation van Aguas Calientes. U reist per trein van Aguas Calientes naar Poroy. De rit duurt ongeveer 2,5 uur. U wordt bij het treinstation in Poroy opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Cuzco gebracht.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt, entree, 2 uur rondleiding door gids (in kleine groep), bus Aguas Calientes- Machu Picchu en v.v., trein, transfer

Machu Picchu
Aguas Calientes

Machu Picchu

Hét hoogtepunt van uw reis door Peru is een bezoek aan de Machu Picchu. Jaarlijks komen er honderdduizenden...

Dag 12 Cuzco

Verschillende-kleuren-voor-het-weven-van-kleding(10) Local-bereidt-het-eten(10) Parade-in-Cuzco-c3116d37(10)

Cuzco ligt op 3360 meter hoogte, het is prettig om al aan de hoogte gewend te zijn als u naar Cuzco gaat, omdat u hier meestal veel wilt doen. In de stad zijn veel gebouwen die een bezoekje waard zijn. Dwaal door de stad en bekijk behalve het centrale plein en de kathedraal, ook de Onze Lieve Vrouwenkerk, het klooster van San Dominicus, het aartsbisschoppelijk paleis, de Jezuïetenkerk en de oude wijk San Blas. Neem voldoende tijd voor San Blas: de straten zijn zo steil, u raakt voortdurend buiten adem. Een goede reden om op één van de gezellige terrassen neer te strijken. In de omgeving van Cuzco zijn talloze hikes te doen, u kunt mountainbiken en raften in de Heilige Vallei. De Heilige Vallei is sowieso een must-do vanuit Cuzco, de natuur is schitterend. Heel wat anders is een bezoek aan de zoutpannen van Maras. Veel entrees in Cuzco zijn erg duur om apart te betalen. Het is handig om op de eerste dag een Cuzco Visitor Ticket aan te schaffen (ca. 130 Soles). Dit is inclusief de entrees voor de Heilige Vallei. Er is ook een combiticket alleen voor de Heilige Vallei.

 

Overnachting in Cuzco.

Inclusief ontbijt

Dag 13 Cuzco - Lima

U wordt bij uw hotel in Cuzco opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Cuzco gebracht. Met een binnenlandse vlucht reist u van Cuzco naar Lima. U wordt bij de luchthaven in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar uw hotel in Lima gebracht.

 

Overnachting in Lima.

Inclusief ontbijt, transfers, binnenlandse vlucht

Lima voor fijnproevers
Lima

Lima voor fijnproevers

De Peruaanse keuken raakt steeds bekender in de wereld. Fijnproevers kunnen in Peru zeker aan hun trekken...

Fonteinen
Lima

Fonteinen

Eén van de dertien fonteinen in Lima staat in het Guiness Book of Records geregistreerd als de grootste...

Dag 14 Vertrek vanaf Lima

U wordt bij uw hotel in Lima opgehaald door een vertegenwoordiger en naar de luchthaven in Lima gebracht.

 

Inclusief ontbijt, transfer

 

Einde van een prachtige reis!

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.