Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Hele dag

Bent u een echte natuurliefhebber? Dan mag het indrukwekkende Laguna Humantay niet ontbreken tijdens uw bezoek aan Peru. U krijgt een goed beeld van het grootse en magische Andesgebergte.  Vroeg op vandaag, want u wordt rond 5 uur opgehaald bij uw hotel. In de ochtend zijn de luchten vaak nog helder, het vroege opstaan is het daarom meer dan waard. U rijdt door de groene vallei, welke al een plaatje op zich is, naar Mollepata. Hier geniet u van een lokaal ontbijt, een stevige bodem voor de wandeltocht.  

 

Via een kronkelweg langs de bergrand rijdt u naar Soraypampa, het startpunt van de wandeltocht. Vanuit Soraypampa zie je verschillende hoge pieken al liggen: Salkantay en Humantay. Het startpunt van de wandeling ligt op op 3850 meter. U loopt vrij steile stukken, op grote hoogte, waardoor u snel buiten adem kunt raken. Neem dus uw tijd en pas uw tempo aan waar nodig. Als u de laatste rotsen over bent geklommen, wordt u verrast met een wonderlijk uitzicht over het turquoise, gekleurde meer omgeven door een spectaculaire gletsjer. De dorre omgeving laat zien dat het hier te koud is voor vele planten en bomen. Wat een bijzonder vergezicht is dit op 4200 meter hoogte. Op de weg terug kijkt u de vallei in, vergeet vooral niet ook daarvan te genieten. Vermoeid maar voldaan wordt u teruggebracht naar uw hotel in Cuzco.   

 

Deze wandeling is enkel aan te raden als u al geacclimatiseerd bent in Cuzco (na ca. 2 dagen) of op soortgelijke hoogte. Het is belangrijk dat u niet te snel van start gaat. Op de route zijn tevens paarden te huur om u naar boven te brengen, indien het wandelen niet meer gaat. De route is niet aan te raden voor ongeoefende wandelaars.  

 

Samen met andere reizigers

Inclusief: vervoer, Engelssprekende gids, ontbijt en lunch

Exclusief: entree (10 soles)