Terug Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën
Excursie
Meerdaagse

2-daagste excursie: U wordt opgehaald en naar de aanlegsteiger in Puno gebracht. Neem alleen een kleine rugzak mee en laat de meeste bagage achter in uw hotel.

 

Dag 1 Homestay Titicacameer

 

Vandaag maakt u een boottocht over het hoogst bevaarbare meer ter wereld: op 3810 meter gelegen!

Op het enorme meer dat deel van Bolivia en deels van Peru is, zijn veel eilanden. Sommige zijn kunstmatig, ze zijn van riet gemaakt en sommige zijn natuurlijk. De eilanden zijn wel toeristisch, maar ondanks dat vinden wij deze excursie toch een aanrader. Geniet van de boottocht, de schitterende natuur, het heldere water, de vergezichten en de mensen die in hun kleurrijke, traditionele kleding lopen. Het is overigens niet zo erg met het toerisme dat ze snel hun traditionele kleding aantrekken als de toeristenboten komen, ook in Puno op de markt en in de straten ziet u vaak de mensen van de eilanden in hun klederdracht lopen. U vaart eerst naar de drijvende eilanden, dat duurt ongeveer een half uur. De bewoners maken deze van totora-riet. Een dikke laag en dan gaat een eiland lang mee. Daarop worden huizen van riet gebouwd. Evenals een uitkijktoren van riet. Hun traditionele boten zijn ook van riet. U gaat aan wal bij één van de Uros-eilanden en u voelt de grond onder uw voeten bewegen. De hoofdman of – vrouw van het dorp geeft uitleg over hun cultuur. Vervolgens vaart u naar het eiland Amantani. Op Amantani liggen acht dorpen. De inwoners verbouwen aardappels, mais en knolgewassen. Tevens staan de bewoners bekend om het textiel dat ze vervaardigen en hun stenen sculpturen. Na aankomst op het eiland maakt u kennis met uw gastfamilie. Neem wat fruit, melk of suiker mee voor hen, dat zullen ze waarderen! De overnachting bij de lokale familie is echt heel basic. Ze koken vanavond voor u en dansen in klederdracht. Hopelijk slaapt u lekker; het kan ’s nachts heel koud zijn! U ligt in een eenvoudig bed met dikke dekens. De badkamer deelt u samen met uw gastfamilie. Bovendien is de badkamer buiten.


Overnachting op Amantani.

 


Dag 2 Homestay Titicacameer

 

U neemt afscheid van uw gastfamilie en vaart naar Taquile, één van de grootste eilanden in het Titicacameer. Het is een natuurlijk eiland. Hier maakt u een hike van ongeveer 50 minuten. Niet lang, maar toch even hijgen en puffen. U bent al op grote hoogte en dan moet u nog een helling op ook! Onderweg ziet u vast mannen die breien. Let goed op hun hoofddeksels, de gids leert u wie vrijgezel is! Wilt u niet wandelen, dan vaart de boot om het eiland heen en brengt u naar het restaurant. De wandeling eindigt ook in het restaurant. Daar krijgt u een regionale lunch (nog niet inbegrepen). Na de lunch vaart u in ongeveer anderhalf uur terug naar Puno. Rond 15.00 uur arriveert u weer bij de aanlegsteiger.

 

 

Deze excursie is samen met andere reizigers.


Inclusief overnachting bij gastgezin, ontbijt, lokaal diner, bootvervoer