Klimaat Nicaragua

Het tropische klimaat van Nicaragua

Nicaragua kent een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van rond de 25˚C. Het is het hele jaar door aangenaam warm. De droge tijd is onze winter. Het regenseizoen loopt van mei tot en met september. Aan het einde van de droge tijd, in april, kan het soms heet aanvoelen. Zeker in Managua en langs de kust van de Grote Oceaan, zoals bij San Juan del Sur (aan de westkant) kan het heet zijn. Aan de Caribische kust, aan de oostkant, is het vochtiger. U zult merken dat er niet altijd een strakblauwe lucht is, de temperatuur blijft echter prettig.

 

In de berggebieden kan het koeler zijn. In de zogenaamde natte perioden kunt u ook goed reizen; de luchtvochtigheid is hoger, maar het heeft ook zijn voordelen. Het is wat minder stoffig en er zijn meer vruchten. Het betekent niet, dat het in de regentijd steeds regent. In feite kan het het hele jaar door iedere dag regenen. Die tropische buien veroorzaken in korte tijd een enorme regenval, de straten lijken soms wel riviertjes, maar het is ook zo weer weg. Als het regent is dat meestal in de namiddag of avond. Meestal regent het niet, zoals bij ons, achter elkaar door.

 

Beste reistijd Nicaragua

De meeste zonuren zijn er in onze winter. De regentijd loopt van mei tot en met september. Een voordeel is dat er wel veel bloemen bloeien. In het droge seizoen kan het vrij heet worden. De beste tijd om schildpadden te zien is in september en oktober.

 

Nicaragua ligt in een gebied waar orkanen voorkomen. De meeste kans op een orkaan is er in juli en augustus. Tegenwoordig kan men goed voorspellen wanneer er een orkaan op komst is, en hotels treffen maatregelen.

 

Klimaat      Nicaragua      

Gemiddelde. temp. (ºC) Zonuren per dag  Dagen met enige regen
januari 31 8 2
februari 31 9 2
maart 31 9 2
april 33 9 3
mei 32 8 11
juni 31 6 17
juli 29 7 21
augustus 30 7 21
september 29 7 14
oktober 30 7 13
november 31 7 15
december 30 7 12


Bekijk voorbeelden van een rondreis door Nicaragua. Deze kunt u volledig naar wens aanpassen.