Corn Islands

Tropisch paradijsje op de Corn Islands

Aan de Carabische kust, op een klein uurtje vliegen van Bluefield, vindt u een compleet ander Nicaragua: Little Corn en Big Corn Island. Een waar tropisch paradijs! De bevolking van de eilanden is Creools en woont in kleurrijke houten huizen. Er zijn diverse mooie strandjes waar u kunt zonnen en afkoelen in de zee. De Corn Islands zijn de uitgelezen plek om uw rondreis door Nicaragua af te sluiten.

 

 

Geschiedenis

Voordat de eilanden in 1894 door Nicaragua geannexeerd werden, waren ze van Engeland en werden ze bewoond door piraten, kapers en kolonisten. De officiële taal op de eilanden is nog steeds Engels.

 

Corn Islands op de kaart

De Corn Islands, in het Spaans ook bekend als Islas del Maíz, is een eilandengroep in de Caribische Zee voor de kust van Nicaragua. U gaat niet met de boot vanaf het vasteland van Nicaragua naar de Corn Islands, maar neemt een vlucht naar Big Corn. Op dit grootste eiland loopt een rondweg over het eiland. Tip: huur hier een golfkarretje en u rijdt zo het hele eiland over. Met de boot kunt u van Big Corn naar Little Corn. Dat is minder dan een half uur varen. Op Little Corn rijden geen auto’s. Wel is er een wandelpad door de tropische bossen over het eiland.

 

 

Het weer

De beste reistijd voor Corn Islands is van januari t/m mei. Het is dan warm en er valt nauwelijks neerslag. De hoogste gemiddelde temperatuur is 30°C in april en de laagste is 28°C in januari. De watertemperatuur ligt rond de 29°C. Van half september t/m half november zijn veel accommodaties gesloten vanwege het regenseizoen.

 

Little Corn en Big Corn

Little Corn

Little Corn Island is, zoals de naam al doet vermoeden, de kleinste van de twee Corn Islands. Dit eiland kunt u gemakkelijk in twee uurtjes rondlopen. Het is een idyllisch, tropisch eilandje. Het voelt hier echt als een afgelegen bounty-paradijs. Witte zandstranden aan een helderblauwe zee. Als u trek heeft, plukt u gewoon uw eigen mango, avocado of kokosnoot uit de bomen! Wegen zijn er niet en er rijden geen auto’s op Little Corn. Elektriciteit is er alleen in de avonduren, opgewekt door generatoren. ’s Avonds kunt u terecht in een van de eenvoudige, maar gezellige restaurants of barretjes.

 

 

Big Corn

Big Corn is meer ontwikkeld dan Little Corn. Het voelt misschien wat minder idyllisch aan dan Little Corn, maar ook hier kunt u alles prima lopend af. Er loopt een kleine ringweg het eiland rond met wat geasfalteerde zijstraatjes waarop auto’s en kleine taxi’s rijden. Er zijn hier meer restaurants en barretjes en de accommodaties zijn iets luxueuzer dan op Little Corn. Uiteraard vindt u hier ook mooie stranden waarop het uitstekend toeven is. Ook zijn er een paar bananenplantages op het eiland. Vlak voor de kust is het leuk om te snorkelen, maar maak zeker ook een wandeling over het eiland. Of huur een fiets of golfkarretje en trek het binnenland in. Het hoogste punt van Big Corn Island is Pleasant Hill, dat op 113 meter ligt. Geniet ’s avonds onder het genot van een Flor de Caña, dé Nicaraguaanse rum, van de schitterende zonsondergang!

 

    

Wat te doen op de Corn Islands

 

1. Snorkelen en duiken bij de Corn Islands

Liefhebbers van de onderwaterwereld kunnen bij de Corn Islands hun hart ophalen. In het water voor de kust van Big Corn en Little Corn zijn meer dan 40 soorten koraal te zien. Ook ziet u kleurrijke tropische vissen en er zwemmen hamerhaaien, schildpadden, roggen, barracuda’s, dolfijnen en vele andere soorten vissen rondom de eilanden. De meeste mensen gaan duiken op Little Corn. Hier zijn dan ook maar liefst 20 duikspots te vinden! Een van de bekendste plekken is Blowing Rock, ook wel Little Corn’s Barrier Reef genoemd. Voor zowel beginners als geoefende duikers is hier genoeg te ontdekken. Op beide eilanden zijn kleine duikshops die tours organiseren.

 

 

2. Relaxen op het strand

Op een locatie als deze mag u de stranden natuurlijk niet overslaan. Zowel op Big Corn Island als Little Corn Island vindt u schitterende stranden. De mooiste stranden op Little Corn Island liggen in het noorden van het eiland vlakbij het Yemaya Island Hideaway hotel, Otto Beach. Als u iets verder doorloopt komt u op een prachtig stuk strand waar bijna geen andere mensen zijn. Op Big Corn Island zijn Long Beach en Picknick Beach mooie stranden om aan te liggen. Bij deze stranden is een restaurantje waar u wat kunt eten en drinken.

 

3. Kajakken op zee

Wij raden aan om op de Corn Islands bij uw accommodatie kajaks te huren en het eiland rond te varen. Het water is ontzettend helder dus ook vanuit uw kajak kunt u genieten van de onderwaterwereld die het water rondom de eilanden rijk is. Na een stukje peddelen ziet u prachtige  koraalriffen en tropische vissen onder u langs zwemmen. Duik onderweg het water in om af te koelen en maak een stop bij de verlaten strandjes. Het is ook mogelijk om SUP’s te huren.

 

4. Verse vis en verse kreeft eten

Verser krijg je het niet vaak in je leven. Opgedoken of gevangen in zee en zo op uw bord. De heerlijkste verse vis en kreeft eet u op de Corn Islands.

 

    

Onze favoriete hotels op de Corn Islands

Arenas

Arenas

Casa Canada

Casa Canada

Tijdens deze bouwsteen reist u naar de Corn Islands
Nicaragua-Big-Corn-Strand
Voorbeeldreis Nicaragua

Bouwsteen Nicaragua: Tropische verrassing: Big Corn

Vlucht vanaf Managua naar een tropisch eiland voor de kust van Nicaragua: Big Corn. Genieten op het strand en van de onderwaterwereld – vlucht terug naar Managua