Ometepe, Finca San Juan de la Isla

Nicaragua

Gevestigd op het terrein van een gerestaureerde Spaans-koloniale hacienda met een enorme bananenplantage en direct aan het strand van het meer van Nicaragua. Leuke houten cabins met mooi uitzicht. Apen, eekhoorns en vogels ziet u vanaf uw balkon. ’s Avonds springen grote kikkers rond. Op de finca (boerderij) staan veel fruitbomen, voornamelijk bananen.

Locatie

Grenzend aan het strand van Santo Domingo, en dus direct aan het meer van Nicaragua. Eén van de twee vulkanen van Ometepe is op de achtergrond te zien. Direct bij het hotel kunt u zwemmen in het meer. De omgeving leent zich voor het maken van wandelingen, om te mountainbiken of paard te rijden. Er zijn geen winkels en restaurants op loopafstand, u eet in het restaurant van het hotel. Vanaf Managua rijdt u in ongeveer anderhalf uur naar San Jorge. San Jorge is een havenplaats. Vanaf San Juan del Sur of de grens met Costa Rica rijdt u in 45 minuten naar San Jorge. In één uur en vijftien minuten vaart u van San Jorge naar Moyogalpa op Ometepe en vervolgens rijdt u in ruim een half uur naar de finca.

Accommodatie

De accommodatie is zeer kleinschalig. Er zijn slechts vier koloniale kamers en acht vrijstaande bungalows. De houten bungalows staan op palen op het strand onder de bomen. U valt in slaap bij het ruisen van de golven in het meer. Het lijkt alsof u aan zee zit. De cabanas, oftewel bungalows staan op palen. Ze zijn knus ingericht, ze zijn van hout gemaakt. Aan de kant van het meer heeft u een ruim balkon met twee schommelstoelen en een tafeltje. Wat zaten we hier met een drankje te genieten van het uitzicht! De kamer is niet zo heel groot, de badkamer is juist wel ruim. In de kamer staat een tweepersoonsbed en een bureau. Er is airconditioning, een ventilator, een minibar, een kluisje en een koffiezetapparaat.

 

De kamers kijken uit op de tuin, de bungalows op het meer.

Voorzieningen
  • Restaurant
  • Parkeergelegenheid
  • Fietsverhuur
  • Kajaktours
  • Souvenirwinkeltje
  • Massage
  • TV-ruimte (in de kamers en bungalows is geen televisie aanwezig)
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën