Nyaung Shwe, View Point Lodge

Myanmar

Verrassing! Naast de brug met veel lokaal verkeer en direct aan de rivier die naar het Inle Lake leidt staat een gebouw dat niet direct opzien baart. Je ziet niet meteen wat voor pracht zich verstopt achter de facade. Bij binnenkomst was ik verbaasd (Emmy Nijman, Van Verre): een prachtige ronde lobby. Een combinatie van westers en Birmees design. Het ronde open restaurant erboven biedt uitzicht naar alle kanten: de drukte van het alledaagse leven, je kijkt je ogen uit (en af en toe stop je je vingers in je oren). De andere kant: rijstvelden. Er wordt op hoog niveau gekookt, zeer verfijnd. En dan de lodges: achter het hoofdgebouw zijn 20 luxe lodges op palen gebouwd, rond en op een klein meer. Bent u binnen dan is rust uw deel (geluidsisolerend). Het hotel steunt het klooster in het vlakbij gelegen Danu-dorp, waardoor de hele bevolking daar nu elektriciteit heeft.

Locatie

Aan de rand van Nyaung Shwe, direct naast de brug, die over de toegangsrivier naar het Inle Lake leidt. Veel lawaai van lokaal vervoer, verkopers, brommers, bootjes en veel reuring. U wandelt zo het kleine stadje in naar de markt of naar een van de restaurantjes.

Accommodatie

Achter het 'hoofdgebouw' zijn wandelplankiers op palen gebouwd, die leiden naar de 20 lodges, eveneens op palen, in het meertje.

 

Alle lodges (10 twee-onder-1-kap) zijn gelijk, het zijn allen suites.
De slaapkamers zijn niet heel groot, ze zijn stijlvol en kleurrijk gedecoreerd en zijn gericht naar het raam en balkon.
De zitruimte heeft een comfortabele bank en een fauteuil. De salontafel is verrassend: is tevens minibar inclusief wijnkoeler, enz.
De badkamer: geheel erbij passend met een walk-in regendouche. Bijzonder: u kunt natuurlijke shampoo gebruiken (stukjes schors, men beschrijft hoe u de shampoo maakt). Dat geldt ook voor andere wellness-produkten. Heel apart. Er is geen airco, in de slaapkamer is een luchtverversingsapparaat, prima. De lodges zijn uitstekend geïsoleerd, u merkt niets van het alledaagse leven met alles wat erbij hoort.
Er zijn kamers met twee aparte bedden (twin rooms) en kamers met een tweepersoonsbed (double room).

Voorzieningen
  • Restaurant is prachtig: bijna helemaal rond, boven de ingang en lobby gebouwd. Het is aan alle kanten open. U heeft uitzicht op de rivier, op de rijstvelden, op de roezige straat met verkeer
  • Uitkijktoren: op de foto van het hoofdgebouw is deze goed te zien. U heeft hier nog mooier uitzicht. In de uitkijktoren wordt ook kookles gegeven
  • Grote hoeveelheid films en muziek, LCD TV
  • Wifi
  • Er worden veel activiteiten georganiseerd. Zo kunt u bijvoorbeeld met een rijstboot het meer op om daar te lunchen. De kok vaart mee. Lunchen bij een tempel, enz. Ook trekkings, makkelijke en wat zwaardere, worden geregeld

 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën