Inle Lake, Pristine Lotus Spa Resort

Myanmar

Wat een mooi boutiqueresort! In de prachtig aangelegde tuin zijn 50 vrijstaande villa's gelegen. Ze zijn zeer opvallend: de gepleisterde muren zijn rood/roodbruin geschilderd. Heel lieflijk. Klein nadeel is dat u niet vanuit de villa direct zicht heeft op het meer. Maar u loopt wel zo naar de pier en u kijkt uit over een brede strook drijvende tuinen met kreekjes, waar ook de hotelboot doorheen kronkelt.

Locatie

Dit villa-boutiqueresort ligt aan de noordwest-oever van het Inle Lake. U vaart vanaf het Inle Lake eerst een heel stuk door smalle watertjes tussen de drijvende tuinen door. En dan komt u bij de hotelpier aan. De strook langs het meer/de tuinen behoort niet tot het hotel. Er is een smalle onverharde weg tussen de strook grond en het hotel, ook door de lokale bevolking in gebruik. En dan is daar de schitterende tuin met de rode huisjes. Je loopt echter zo van de tuin naar de pier om daar van het prachtige uitzicht te genieten.  

Het hotel is over de weg en per boot bereikbaar. Nyaung Shwe ligt op 30 minuten rijden. Op 15 minuten lopen is een klein dorpje waar 1 restaurant is.

Accommodatie

Aan de oever liggen 70 Floating Duplex woningen. De huisjes zijn in de vorm van een boot, erg leuk. Verspreid in de tuin liggen de 50 villa's, allen vrijstaand. Er zijn 49 villa's en 1 executive suite.

 

Kamertypen:

  • Floating Duplex: Het terras is op het 'dek' waar 2 stoeltjes staan.

      De kamers zijn ruim en voorzien van een zithoek met een bank.  

      In de woonruimte is ook een verzonken ligbad in de vorm van

      een boot. Er is nog een aparte douche.

 

  • Villa: De villa's zijn allen gelijk en werkelijk prachtig. Het bed of de bedden zijn allen voorzien van voiles, heel romantisch. Ze zijn zeer smaakvol ingericht met kleurige kussentjes en gordijnen. Aan het eind van het bed is een fijne zitbank, in een lager deel van de kamer (afstapje dus). Er is een groot houten balkon met twee makkelijke stoelen. De badkamer is groot, alles luxe. Met aparte douchecabine en een badkuip.

 

  • Executive suite: De executive suite is heel veel groter, met groot zitgedeelte. De stijl is gelijk aan de villa's.


Alle kamers zijn airconditioned. Er zijn kamers met twee aparte bedden (twin rooms) en kamers met 1 tweepersoonsbed (double room). Tevens hebben de floating villa's kamers met een verbindingsdeur, ideaal voor families.
Opmerking: geen enkele villa biedt direct uitzicht op het meer.

Voorzieningen
  • De jacuzzi, stoombad en sauna zijn gratis. De massages in de spa dient u wel te betalen
  • In het ronde open restaurant kunt u heerlijk eten
  • Zwembad met handdoekenservice
  • Het hotel heeft ook een buggy (golfkarwagentje), waarmee u naar uw villa kunt worden gebracht. Voor de meeste gasten is dit overbodig, het is geen echt uitgestrekt terrein en het is glooiend
  • Excursies op het meer kunt u ook boeken bij de receptie
  • Fietsen: deze regelt het hotel niet, u kunt per boot of auto naar Nyaung Shwe, daar zijn fietsen te huur
  • En alle andere voorzieningen die bij een hotel behoren (wasservice, roomservice, etc.)

 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën