Ngapali Beach, Amata Resort

Myanmar

Het Amata Resort & Spa is een uitstekend 4* hotel, schitterend gelegen aan de enorme baai Ngapali Beach. De kamers zijn behoorlijk ruim en mooi ingericht, je hebt er toch echt een bounty-gevoel. De meeste kamers zijn ondergebracht in wooneenheden van twee verdiepingen, die straatjes vormen. De cottages kijken direct uit op zee. Alles klopt in dit hotel, u bent verzekerd van een heel fijn verblijf hier.

 

Alle hotels aan Ngapali Beach zijn van juni tot en met september (4 maanden dus) gesloten in verband met het regenseizoen, dat aan de westkust vrij hevig is.

Locatie

Pal aan het prachtige strand gelegen. Aan de voorkant loopt de rustige, smalle straat waar praktisch alle hotel in Ngapali aan liggen. Hier zijn ook enkele winkeltjes en kleine restaurantjes waar u heerlijk kunt eten.  

Accommodatie

Het hotel telt 66 kamers. De kamers zijn ondergebracht in verschillende wooneenheden van 2 verdiepingen, in een soort straatjes.  

Alle kamertypes beschikken over airconditioning, een televisie, een waterkoker en minibar. In de badkamer is een bad met douche erboven. Daarnaast hebben sommige kamers een buitendouche. Een föhn is aanwezig.

 

Kamertypen:

  • 14 Superior rooms: Deze liggen altijd op de begane grond. Voor deze kamers is een ruim terras met twee strandstoelen. De kamer behoorlijk ruim (42 m2). De inrichting is mooi: houten vloeren en witte muren. Zitje met twee stoelen.  Uitzicht op de tuin/ straatje. Extra bed kan worden bijgeplaatst.
  • 48 Deluxe rooms: Deze zijn gelegen op de begane grond of op de 1ste verdieping. De kamers zijn wat ruimer (45 m2), maar het balkon of het terrasje zijn weer kleiner dan die van de superior rooms. Het aantal vierkante meters is niet heel veel meer, maar hierdoor is wel een andere indeling van de kamer mogelijk, waardoor deze toch wel een stuk groter lijkt. De inrichting is in dezelfde stijl als die van de superior rooms, er is een groter zitje. Uitzicht op de tuin/ straatje. Extra bed kan worden bijgeplaatst.
  • 14 Cabana Cottages: Uitzicht op de tuin. Enorm groot. Het zijn cottages van 2 etages. Op de begane grond is de ruime en mooi ingerichte zitkamer en op de 1e verdieping (vide idee) is de slaapkamer. Er hoort een eigen tuintje bij. Bijzonder is ook de buitendouche. De glaswand is met speciaal folie beplakt zodat u wel van het uitzicht kunt genieten, maar niet gezien kunt worden. Extra bedden kunnen worden bijgeplaatst.
  • 4 Grand Cabana seaview Cottages. In een tuintje ligt uw eigen huis met een living op de begane grond en een slaapkamer op de 1e etage. U kijkt uit over het strand en de zee. Er zijn een terras, een hangmat en een gazebo in de tuin. Ook hier weer zo’n mooie buitendouche. Deze cottages zijn praktisch gelijk aan de hierboven beschreven Cabana Cottages, het uitzicht is mooier (daar betaalt u overigens wel heel veel meer voor). Extra bedden kunnen worden bijgeplaatst.
Voorzieningen

 

  • Het zwembad is werkelijk prachtig: u komt vanuit de receptie door een lange en mooi gedecoreerde overdekte gang en aan het eind ziet u het water van het zwembad al glinsteren. Prachtig ontwerp. Er staan ligbedden langs het zwembad.
  • Op het strand zijn veel ligbedden, uiteraard met handdoekenservice.
  • Aan weerszijden van het zwembad zijn terrassen; aan de ene kant wordt het ontbijt geserveerd, aan de andere kant de overige maaltijden. U zit hier prachtig, zo aan zee. De tafeltjes staan grotendeels lekker buiten, gedeeltelijk overkapt. Er wordt geregeld een verse seafood barbecue georganiseerd. Tevens is er een bar en het hotel heeft diverse plekjes gecreëerd waar u lekker kunt zitten. De keuken is goed, een aanrader om ook hier fijn te gaan dineren.

 

  • Er is internet.
  • De spa is zeer bijzonder, ga er zeker eens een kijkje nemen (en ach... laat u eens verwennen).
  • Diverse hotels hebben een limousineservice. Meestal vermelden we dat niet eens, maar dit hotel heeft wel twee hele bijzondere “limousines”: een antieke Morris 8 en een antiek bestelbusje.

Er is ook een tennisbaan bij het hotel. 

Bouwstenen bij dit hotel
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën