Kalaw, Amara Resort

Myanmar

Na een wandeling door de prachtige omgeving, is het goed toeven met een boek in de prachtige tuin van dit Engelse countryhouse. Een deel van het huis is nog in originele staat en stamt uit 1909. De tuin is in Engelse landschapstijl aangelegd met allemaal bloemetjes die wij in Nederland ook kennen. Het is een bijzondere accommodatie: rustig, kleinschalig en sfeervol.

Het woord “resort” is wat misplaatst voor dit hotel, u verblijft hier in een echte Engelse cottage: erg leuk!

Locatie

Het hotel ligt buiten het centrum van Kalaw. Het ligt op een heuvel, waar veel huizen in Engelse stijl staan. Sommige goed onderhouden dan wel gerenoveerd, andere verwaarloosd. Het landschap is prachtig en doet Engels aan. Het is lekker rustig, er zijn echter geen winkeltjes en restaurantjes op loopafstand. Het gebied nodigt echt uit tot het maken van wandelingen.

Accommodatie

Er zijn slechts 11 kamers. Geen enkele kamer heeft dezelfde grootte of vorm. Er is gebruik gemaakt van de kamers zoals ze in het landhuis waren. De kamers zijn verdeeld over 2 gebouwen. In het historische deel zijn 4 kamers, in het nieuwere deel zijn 6 kamers. Het nieuwere deel is overigens helemaal in dezelfde Engelse stijl gebouwd, dus dat is ook passend in het geheel.

 

De kamers zijn ruim en hebben een houten vloer. De inrichting is fris. Er staan 2 stoeltjes en een tafel en een bureau in. Heel leuk detail is de openhaard. Als u hier in de winter bent, kan deze daadwerkelijk worden aangestoken. Er is geen fan of airco, maar dat is door de hoge ligging van het gebied niet nodig. In de kamers staat een waterkoker en is er een kluisje. De badkamers zijn netjes. Sommige hebben alleen een douche, andere een mooi verzonken bad. Overal hangt een föhn.

Er zijn geen balkons, maar in de tuin kunt u heerlijk rustig zitten. Er zijn kamers met twee aparte bedden (twin rooms) en kamers met 1 tweepersoonsbed (double room).

Voorzieningen

Het restaurant is in een apart gebouw. Het is klein, maar knus en ook hier wordt in de winter de openhaard aangestoken. ’s Middags kunt u lekker buiten eten. Er is een kast, waar souvenirs in staan, die te koop zijn. Bij de receptie is een spa waar gebruik kunt maken van verschillende massages, pedicures en manicuren of genieten van de sauna. Er is geen zwembad bij het hotel. Het hotel biedt roomservice en wasservice en er is wifi. Er is een 9 hole golfcourse in de buurt. 

Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën