Top 3 duikbestemmingen in West-Maleisië
Lara

Top 3 duikbestemmingen in West-Maleisië

Lara, Van Verre Algemeen 13-10-2018

Maleisië zit diep in mijn hart en ik heb het land al vaak mogen bezoeken. Duiken is iets wat ik eigenlijk altijd wel doe tijdens mijn reizen en Maleisië is zeker een aanrader voor de waterratten onder ons. Veel duikers denken bij duiken in Maleisië al snel aan Borneo, maar ook in West-Maleisië kun je genieten van een magische onderwaterwereld. De oostkust van Maleisie is een fantastische plek om te duiken. Er zijn verschillende bounty eilandjes met een nog mooiere onderwaterwereld. Deze zijn te bezoeken van april tot en met oktober, de andere maanden zijn de resorts op de eilandjes gesloten i.v.m. de hevige moesson periode. Hieronder de top 3 duikbestemmingen tijdens een rondreis West-Maleisië.

 

3. Helder water van Tioman

Tioman hoort bij een groep van 64 idyllische eilandjes. Het snorkelen en duiken is hier prachtig. Helder water met veel kleurijk koraalriffen en vele tropische vissen. Vandaar dat Tioman in de top 3 staat van duiken in West-Maleisië, maar op dit eiland is veel meer doen! Wandelen door de rijke flora en fauna, met een 4x4 het eiland over, kajakken en nog veel meer. 

 

Op één van de andere kleine eilandjes is Expeditie Robinson opgenomen, dat zegt genoeg. Dit eiland wordt minder vaak bezocht, omdat het wat lastiger te bereiken is en minder goed op de route ligt van de meeste rondreizen. Tioman is zeker een bezoek waard tijdens je rondreis Maleisië en je kunt het eiland ook vanuit de bruisende stad Singapore bezoeken!

Eiland Tioman      Onderwaterwereld Tioman      Onderwaterwereld Tioman

 

2. Onderwaterwereld van Lang Tengah

Volgens vele officiele websites is Lang Tengah eiland nummer 2 om te duiken. Lang Tengah is een stuk kleiner en heeft maar enkele resorts. Je kunt zo om het eilandje heen wandelen. Vanaf de beide resorts is het gemakkelijk varen naar verschillende duikplekken. Ook vanaf de kust kun je al genieten van de onderwaterwereld door te gaan snorkelen of duiken. Een prima uitvalsbasis voor een rustige strandvakantie. Het is ook heel leuk om te gaan eilandhoppen bij Lang Tengah. 

 

Als duiker heb ik zelf natuurlijk ook veel gedoken op verschillende plekken in West-Maleisië. Voor mij is Lang Tengah dan ook niet de nummer 2. Naar mijn mening is de onderwaterwereld rondom Pulau Perhentian nog vele malen aantrekkelijker. Mooie riffen met erg veel leven en kleur.

Helaas is bij Lang Tengah veel koraal, met name bij de baaien waar ook gesnorkeld wordt, erg beschadigd. Dit zorgt voor veel dood koraal en minder kleurrijke vissen. Ik adviseer daarom ook zeker Perhentian en Redang aan als je wilt genieten van de prachtige onderwaterwereld van Maleisië. Wil je relaxen en genieten van een rustig strandberblijf? Dan is Lang Tangah een heerlijk bounty eiland!

Onderwaterwereld Pulau Perhentian      Lara snorkelen bij Pulau Perhentian      Strand van Lang Tengah

Bekijk onze bouwsteen met Lang Tengah.

 

1. Duiken in Redang

Redang heeft een heerlijk breed zandstrand met verschillende hotels aan het strand gelegen. Enkele hotels liggen afgezonderd en liggen aan een privé baai. Om te snorkelen of duiken hoef je enkel het water in te lopen, maar voor de mooiste duiklocaties stap je 10 tot 30 minuten op een boot. Tijdens het snorkelen bij Redang zie je platwormen, grote garnalen, gewone inktvissen, pijlinktvissen, steenvissen, leeuwenvissen en pijpvissen. Als je gaat duiken is er nog veel meer te zien. Grote kans dat je schildpadden zult zien. Na de indrukwekkende duik kun je ook op Redang heerlijk nagenieten en relaxen op het hagelwitte zandstrand onder de palmbomen.

Onderwaterwereld Redang        

 

Voor nog mee duiktips in Maleisië kun je altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag met het samenstellen van jouw vakantie naar Maleisië.

 

Lara, 

Van Verre