Duiken in Maleisie
Lara

Top 3 duikbestemmingen in West-Maleisië

Lara Huisenga Maleisie 13-4-2017

Veel duikers denken bij duiken in Maleisië al snel aan Borneo, maar ook in West-Maleisië kunt u genieten van een magische onderwaterwereld.

 

U kunt fantastisch duiken aan de oostkust van Maleisie. Er zijn verschillende bounty eilandjes met een nog mooiere onderwaterwereld. Deze kunt u bezoeken van april tot en met oktober, de andere maanden zijn de resorts op de eilandjes gesloten i.v.m. de hevige moesson periode.

Op nummer 1 staat het eilandje Redang, Op nummer 2 het iets hoger gelegen buureiland Lang Tengah en op nummer 3 het eiland meer in het zuiden gelegen Tioman.

 

Nummer 1: Redang

Redang heeft een heerlijk breed zandstrand met verschillende hotels aan het strand gelegen. Enkele hotels liggen afgezonderd en liggen aan een privé baai. Om te snorkelen of duiken hoeft u enkel het water in te lopen, maar voor de mooiste duiklocaties stapt u 10 tot 30 minuten op een boot. Als u snorkelt ziet u platwormen,, grote garnalen, gewone inktvissen, pijlinktvissen, steenvissen, leeuwenvissen en pijpvissen. Met duiken ziet u nog veel meer, onder andere kunt u schildpadden zien. Verder kunt u heerlijk relaxen op het hagelwitte zandstrand onder de palmbomen.

 

 

Nummer 2: Lang Tengah

Lang Tengah is een stuk kleiner en heeft maar enkele resorts. U kunt zo om het eilandje heen wandelen. Vanaf de beide resorts kunt u naar verschillende duikplekken varen. Ook vanaf de kust kunt u al genieten van de onderwaterwereld door te gaan snorkelen of duiken. Een prima uitvalsbasis voor een rustige strandvakantie. Het is ook heel leuk om te gaan eilandhoppen bij Lang Tengah

 

Nummer 3: Tioman

Tioman hoort bij een groep van 64 idyllische eilandjes. Het snorkelen en duiken is prachtig. Helder water met veel mooie koraalriffen en vele tropische vissen. Vandaar dat Tioman in de top 3 staat van duiken in West-Maleisië, maar op dit eiland kunt u meer doen! Wandelen door de rijke flora en fauna, met een 4x4 het eiland over, kajakken etc. Op één van de andere kleine eilandjes is Expeditie Robinson opgenomen. Dit eiland wordt minder vaak bezocht, omdat het wat lastiger te bereiken is en minder goed op de route ligt van de meeste rondreizen. Tioman is echter zeker een bezoek waard en u kunt het eiland ook vanuit de bruisende stad Singapore bezoeken!

 

Lara Huisenga, Van Verre

 

 

  

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.