terug naar het overzicht

Rondreis Bounty-eilanden voor de oostkust

Een prachtige reis waarin u in een korte tijd kennis maakt met de bekendste eilanden van de oostkust van Maleisië. U start uw reis in Kuala Lumpur. Vervolgens reist u naar Perhentian Island, vanuit hier bezoekt u het prachtige eiland Lang Tengah. De met palmen omzoomde witte stranden en helderblauwe zee zijn een droom voor iedere vakantieganger. U eindigt deze reis op het paradijselijke eiland Redang. Een wonderschoon eiland met witte stranden en een azuurblauwe zee. Deze reis heeft een erg hoog bounty gehalte!

Wat maakt deze reis bijzonder
Bruisende hoofdstad Kuala Lumpur
Hagelwitte stranden
Prachtige onderwaterwereld
Lara
Lara
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest en deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 895,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 12 dagen / 11 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Bounty-eilanden voor de oostkust

Dag 1     Naar Kuala Lumpur

Dag 2     Kuala Lumpur

Dag 3     Perhentian Island

Dag 4     Perhentian Island

 

Dag 5     Perhentian Island

Dag 6     Lang Tengah

Dag 7     Lang Tengah

Dag 8     Lang Tengah

 

Dag 9     Redang

Dag 10   Redang

Dag 11   Redang

Dag 12   Vertrek Redang

100% maat werk

Dag 1 Naar Kuala Lumpur

U wordt in de aankomsthal van de luchthaven opgewacht door onze vertegenwoordiger, deze persoon heeft een bordje bij zich met uw naam erop. Vervolgens heeft u een transfer naar uw hotel.

 

Informatie Kuala Lumpur:

De skyline wordt gevormd door de beroemde Petronas Twin Towers, glinsterende minaretten, kleurrijke hindoetempels en koloniale bouwwerken. Er zijn luxe winkelcentra en stoffige marktjes. Van het ene uiterste in het andere. Erg leuk is China Town: daar moet u echt heen. U kunt er heel lekker en gezellig eten. Het park in Kuala Lumpur is eveneens de moeite waard. Bezoek ook de beroemde Petronas Twin Towers (om 08.30 uur gaat de ticketbalie open, de meeste belangstellenden staan er vroeg in de rij. Geen zekerheid dat u dan ook de tickets krijgt; de toegang is gelimiteerd. De Petronas Twin Towers zijn geopend van dinsdag tot en met zondag, van 09.00-21.00 uur (op dit moment, kan 'zomaar' wijzigen). Een gemakkelijke manier om veel van de stad te zien is met de Hop on Hop off bus, Deze bus rijdt langs vrijwel alle bezienswaardigheden van de stad. U kunt op vaste plekken op- en afstappen. We raden aan om dit eerst te doen, dan heeft u een goede eerste indruk van de stad.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief transfer

Dag 2 Kuala Lumpur

Tian Hon Kong5(8) kualalumpur-twintowers1(8) verkoopster(8)

Deze dag is ter vrije besteding. Van Verre biedt een aantal leuke excursies aan in en vanuit Kuala Lumpur.

 

Overnachting in Kuala Lumpur.

Inclusief ontbijt

Kuala Lumpur, Historisch Melaka
Kuala Lumpur

Kuala Lumpur, Historisch Melaka

U wordt ’s ochtends opgehaald bij uw hotel. U bezoekt vandaag het in 1403 gestichte sultanaat Melaka, in het...

Dag 3 Kuala Lumpur - Pulau Perhentian

maleisie-perhentian56(13)

U wordt bij uw hotel opgehaald en naar de luchthaven van Kuala Lumpur gebracht. U vliegt naar de stad Kota Bharu. Bij aankomst wordt u door onze vertegenwoordiger bij de luchthaven van Kota Bharu opgewacht en naar Kuala Besut gebracht. Hiervandaan vaart u naar Pulau Perhentian.

 

Informatie Pulau Perhentian:

De resorts op de Perhentian bevinden zich op twee eilanden: Pulau Perhentian Kecil en Pulau Perhentian Besar. Van beide eilanden is Besar de grootste en dus ook iets drukker, maar het massatoerisme heeft deze bounty eilanden zeker nog niet ontdekt! U kunt hier heerlijk ontspannen op een van de door palmbomen omzoomde hagelwitte zandstranden. Veelal vindt u direct aan het strand prachtige koraaltuinen met de meest kleurrijke vissen. Ideaal om te snorkelen. Helaas is het koraal voor de kust wel wat aangetast; voor nog mooiere snorkelplekken raden wij u dan ook aan een boottochtje te boeken. Met al dat prachtige koraal zijn de Perhentian eilanden natuurlijk ook uitermate geschikt om te duiken. U kunt hier cursussen volgen en vele duikexcursies boeken. De resorts vindt u verspreidt over de eilanden aan de divers baaien. Met een watertaxi kunt u tegen een gering bedrag eens een kijkje nemen in een andere baai. De resorts aan de baaien hebben veelal restaurants die voor iedereen toegankelijk zijn; u heeft dus keuze! Beide eilanden zijn bedekt met dicht oerwoud. U zult vele eekhoorns, varanen en soms ook apen zien. Volg ook eens een van de jungle tracks die zijn uitgezet over de eilanden en veelal twee baaien verbinden.

 

Overnachtingen op Pulau Perhentian.

Inclusief ontbijt, transfer, vlucht, boottocht

Dag 4 en 5 Pulau Perhentian

eekhoorntjebijaccomodatie(8) Maleisie-WestMaleisie-PulauPerhentian-jungle(8) Maleisie-WestMaleisie-PulauPerhentian-reptiel(8)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Pulau Perhentian.

Inclusief ontbijten

Dag 6 Pulau Perhentian - Lang Tengah

Cherating-springendekinderenbijzonsondergang(13)

U wordt met een speedboot opgehaald vlakbij uw hotel en rechtstreeks naar uw hotel op Lang Tengah gebracht. De overtocht duurt circa 45 minuten. U wordt vlakbij uw hotel op Lang Tengah afgezet.

 

Informatie Lang Tengah:

Pulau (eiland) Lang Tengah is idyllisch bounty eilandje behorende bij het 25 eilandjes tellende National Marine Park. Vergeleken met buureilanden Perhentian en Redang is Lang Tengah vrij klein; op het eiland zijn bijvoorbeeld slechts 4 resorts te vinden. Buiten deze resorts zijn er verder geen winkeltjes of restaurantjes. Lang Tengah is daardoor perfect voor rustzoekers. Het eilandje is met tropisch regenwoud begroeit (u kunt hier mooie jungle trekkings maken), en omgeven door baaien met poederwit zandstrand. Het kraakheldere, azuurblauwe water met prachtige koraalriffen is een paradijs om te duiken of te snorkelen. Op veel plaatsen kunt u direct vanaf het stand al mooi snorkelen.

Overnachting op Lang Tengah

Inclusief ontbijt en boottocht

Dag 7 en 8 Lang Tengah

P1200001(8) witmetgelekernbloem(8) beregendbladmetgelebloem(8)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Lang Tengah.

Inclusief ontbijten

Dag 9 Lang Tengah - Redang

Tioman-underwater21(8) Maleisie-WestMaleisie-Tioman-underwaterdiving shutterstock_78041992(8)

U wordt vlakbij uw hotel met een speedboot opgehaald en vaart in circa een half uur naar Redang.

 

Informatie Redang:

Redang is een van de grootste en meest ontwikkelde eilanden voor de oostkust van West-Maleisië. Redang is verreweg het grootste eiland van de groep van negen eilanden waartoe het behoort en die samen een beschermd zee reservaat vormen. De onderwaterwereld rondom Redang is dan ook werkelijk adembenemend. U kunt hier uitzonderlijk goed duiken en snorkelen. U zult een grote verscheidenheid aan harde en zachte koralen, en ontelbare soorten vissen zien. De resorts op Redang bevinden zich allen aan de kust; u kunt zo het prachtige helderwitte zandstrand oplopen. Het langste strand van Redang is Long Beach. Hier bevinden zich dan ook veel resorts, en is het vrij druk. Maar er zijn ook meer afgesloten baaien waar u de rust kunt opzoeken. Het binnenland van Redang is bedekt met weelderige jungle. Er zijn diverse jungle tracks uitgezet die prima zelfstandig te doen zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld jungle tracks naar Kampung Air; het grootste dorp van Redang. Hier kunt u in een van de eenvoudige restaurantjes heerlijk vers gevangen vis eten.

 

Overnachting op Redang.

Inclusief ontbijt en boottocht

Dag 10 en 11 Redang

Tioman-beachsunset(13)

Deze dagen zijn ter vrije besteding.

 

Overnachtingen op Redang.

Inclusief ontbijten

Dag 12 Vertrek Redang

U wordt door het personeel van het resort naar de pier gebracht. U vaart in ongeveer 1½ uur naar Shabandar Jetty in Kuala Terengganu. Hier wordt u opgewacht en naar de luchthaven van Kuala Terengganu gebracht.

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën