Bouwsteen Hoog bounty-gehalte Lankayan-eiland

Lankayan is een prachtig bounty-eilandje ten noorden van Sandakan. Lankayan is piepklein, u loopt als het ware zo een rondje langs het strand om het eiland. Het water is helder en azuurblauw, zoals menigeen zich ook voorstelt bij een sprookjesachtige strandvakantie.

De onderwaterwereld is schitterend. Snorkelen is absoluut een must; de prachtigste vissen zwemmen er rond. Ook is er een grote kans zeeschildpadden te zien.

Wat maakt deze reis bijzonder
Sprookjesachtige strandvakantie
Adembenemende onderwaterwereld
Tropische vissen en schildpadden
Gionne3
Gionne
Maleisië is zo divers en wordt ook wel genoemd: Azië-in-1-land. Ik ben in alle uithoeken geweest ik deel mijn ervaringen natuurlijk graag met u.
Prijsindicatie: vanaf € 1010,- p.p. bij 2 personen
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Vrijblijvende offerte aanvragen Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisidee

Reis van dag tot dag: Hoog bounty-gehalte Lankayan-eiland

Dag 1      Naar Sandakan

Dag 2      Sandakan - het eiland Lankayan

Dag 3      Het eiland Lankayan

 

Dag 4      Het eiland Lankayan

Dag 5      Vertrek van het eiland Lankayan

100% maat werk

Dag 1 Naar Sandakan

Vanaf de luchthaven van Sandakan wordt u naar uw hotel gebracht.

 

Informatie Sandakan:
De stad Sandakan is in 1879 gesticht. Voor die tijd was het een nederzetting die Kampung German heette, genoemd naar Duitse handelaren die er verbleven en wapens aan de sultan van Sulu leverden. In 1884 werd Sandakan de hoofdstad van Sabah. De stad trok handelaren, immigranten, smokkelaars en piraten uit heel de wereld. Zij kwamen af op de gunstige ligging van de haven en de stad, die beschut gelegen zijn in een baai en tussen de heuvels. Ook was het hoofdkwartier van de British North Borneo Company er gevestigd. Het Death March Monument herinnert aan het wrede gedrag van de bezetters. In 1944 werden 2.400 geallieerden gedwongen een moordende mars door het oerwoud te maken. Slechts zes gevangenen overleefden de tocht. In de Tweede Wereldoorlog is de stad plat gebombardeerd. Tegenwoordig is het een exportcentrum voor onder andere rotan, hardhout en palmolie.

 

Overnachting in Sandakan.

Inclusief transfer

Dag 2 Sandakan - het eiland Lankayan

Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Lankayan-zeezicht (13)

Vanaf uw hotel in Sandakan wordt u per transfer naar de boot gebracht die om 10.00 uur vertrekt vanuit Sandakan. U vaart in circa 2 uur naar Lankayan.

 

Informatie Lankayan:

Pulau Lankayan is gelegen in de Sulu-zee, ten noordwesten van Sandakan. Het is een klein paradijselijk eiland met hagelwitte stranden, wuivende palmbomen en prachtige zonsondergangen. Lankayan biedt een enorme variëteit aan onderwaterleven en is een ideale plek om te duiken en te snorkelen. Lankayan heeft een hoog bounty-gehalte.

 

Overnachting op het eiland Lankayan.

Inclusief lunch, diner, transfer en boottocht

Dag 3 Het eiland Lankayan

Er zijn veel mogelijkheden vandaag. Gewoon lekker op het strand liggen, snorkelen of duiken. En hopelijk zijn er schildpadjes die uit hun ei kruipen. 

 

Overnachting op het eiland Lankayan.

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 4 Het eiland Lankayan

Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Lankayan-vis(8) Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Lankayan-schildpadinwater2(8) Maleisie-WestMaleisie-Sabah-Lankayan-schildpadjeopvoet(7)

Nog een dagje in dit tropische paradijs.

 

Overnachting op het eiland Lankayan.

Inclusief ontbijt, lunch en diner

Dag 5 Vertrek van het eiland Lankayan

Terug naar het vasteland, naar Sandakan. De boot vertrekt al om 07.00 uur. In Sandakan wordt u opgehaald en naar uw hotel of de luchthaven in Sandakan gebracht. 

 

Inclusief ontbijt, boottocht en transfer

Mijn reisidee
Voeg deze reis toe aan mijn reisideeën.
Toevoegen aan mijn reisideeën Toegevoegd aan mijn reisideeën