Irene

Mijn bezochte Van Verre bestemmingen: Indonesië, Maleisië, Singapore, Vietnam, Laos, Cambodja, Myanmar, Hong Kong, Dubai, IJsland, Zuid-Afrika, Tanzania, Kenia, Namibië en Botswana, Argentinië, Chili, Colombia, Ecuador, Peru, Bolivia, Panama, Nicaragua, Amerika, Canada en Australië.

Mijn leukste reiservaring

Reizen is mijn passie. De hele wereld is prachtig, elk continent heeft weer andere dingen die het bijzonder maken.  Ik vind niets leuker dan mijn eigen droomreis dag voor dag uit te stippelen, zodat alles wat ik wil zien en doen erin past en ik in de leukste hotelletjes slaap. Dus wat is leuker dan dit ook voor andere mensen te doen? Het grootste compliment dat onze klanten me kunnen geven is, als ze na terugkomst zeggen dat ze de reis van hun leven hebben gehad! Ik werk alweer sinds 2004 bij Van Verre en heb het bedrijf zien groeien. En toen Van Verre groeide kwam er een functie die helemaal in het teken staat van “product”. Landen bezoeken, een zakelijk partner ter plekke die helemaal bij Van Verre past vinden, teksten schrijven, foto’s nemen en bedenken wat de leukste routes zijn voor Van Verre reizigers en wat de leukste hotels zijn dat zijn mijn huidige werkzaamheden.

 

 

Reistips:

  • Reis niet te snel. Je doet dan wel meer plaatsen aan, maar eigenlijk zie je minder. Neem de tijd om ergens lekker een dorpje in te wandelen, waar nooit een toerist stopt. Er is dan misschien geen echte bezienswaardigheid, maar geniet gewoon van de lokale markt, de kindertjes die giechelen omdat je daar loopt. Je ziet dan het echte dagelijkse leven.
  • Wijk net even af van de gebaande paden. Natuurlijk wil je hoogtepunten van een land zien. Maar ga ook eens een paar dagen naar een onbekender gebied. Zelf vind ik het junglegebied Ketambe bijvoorbeeld geweldig. De natuur daar is zo prachtig! Om de orang-oetans écht in het wild door de bomen te zien slingeren heeft een onvergetelijke indruk op mij gemaakt.

 

Mijn favoriete eten

Mijn tweede passie naast reizen is lekker eten en drinken. Ik vind het heerlijk om lokale specialiteiten te proeven en bij ons op kantoor sta ik er om bekend dat ik bijna alles probeer. Anderen gruwelen soms al bij het idee. Kopi luwak, koffie waarvan de bonen uitgepoept zijn door een civetkat? Geen probleem. Gefrituurde spinnen in Cambodja, zee-egels in Indonesië. Mijn mening is dat je het in ieder geval moet proberen! Alhoewel…. de levende dikke maden in Venezuela gingen mij ook te ver. Als ik voor Van Verre in Indonesië ben, dan wil ik in ieder geval ikan pepesan eten. Je moet wel van pittig houden, om dit te waarderen, er zit veel sambal in. Het eten is zo geurig; de makreel wordt in een bananenblad gestoomd; genieten! Maar eigenlijk kan ik nooit kiezen. Een rijsttafel is eigenlijk iets wat de Nederlanders van de Indonesische keuken gemaakt hebben; maar een rijsttafel staat niet vaak op een Indonesische menukaart. Wel in het prachtige Tugu Hotel in Malang (één van mijn favoriete hotels overigens). Dan proef je zoveel dingen: heerlijke rendang (rundvlees), groentes, nasi en dat alles op een prachtige locatie!

 

   

 

Mijn mooiste reis ooit

Eigenlijk kan ik niet kiezen welke bestemming ik het mooiste vind. Maar dieren zien in hun natuurlijke omgeving dat is voor mij het mooiste wat er is. Dat zijn bijvoorbeeld de orang-oetans op Sumatra, ijsberen en grizzlyberen in Canada, een jaguar in Bolivia, tijgers in India en Afrika is voor mij helemaal een paradijs op aarde. Ik heb de gnoetrek in Tanzania mogen zien en … horen. Dat geluid van de trappelende hoeven als er duizenden gnoes aan komen is zo imposant. Maar ook een leeuw die ’s nachts vlak naast je tent brult, vergeet je nooit meer. Als ik tijdens zo’n natuurreis in een kleinschalige lodge of in een volledig ingerichte safaritent verblijf, voel ik me helemaal in mijn element.

 

  

 

Mijn reisblogs
Geheime plekjes op Bali

Geheime plekjes op Bali

Beste reistijd Australië

Beste reistijd Australië

Leukste camperreis Australië

Leukste camperreis Australië

IJsberenlodge in Canada

IJsberenlodge in Canada

Beren spotten in Canada

Beren spotten in Canada

Passievol Colombia

Passievol Colombia

Veilig reizen door Colombia

Veilig reizen door Colombia

Bijzonder Argentinië

Bijzonder Argentinië

Must see: Mekongdelta

Must see: Mekongdelta

Bezoek de Papoea's

Bezoek de Papoea's

Mooiste onontdekte stranden

Mooiste onontdekte stranden

Mijn inspectiereizen voor Van Verre

Voor mijn functie als productmanager bij Van Verre heb ik al heel wat reizen mogen maken. De één nog mooier dan de andere. Er is geen land bij waar ik teleurgesteld van terug gekomen ben. En soms ben ik ook echt verrast. Misschien nog wel het meest door de Baliemvallei op Papua. Het is dan echt alsof je teruggeworpen wordt in de tijd. Ik vond het best spannend om naar zo’n uithoek in mijn eentje af te reizen, maar wat een lieve mensen en ongelooflijk hoe de oude cultuur daar nog voortleeft.

 

Mijn bucketlist

Gek, ondanks dat ik veel gereisd heb, lijkt de lijst met bestemmingen waar ik nog naar toe wil, nauwelijks korter te worden. Ik wil dolgraag terug naar Chili en Argentinië om daar veel meer van de uitgestrekte natuur te zien. Het liefst zelf rijden en de Carretera Austral moet zeker onderdeel uitmaken van deze droomreis. Ik wil terug naar Zuid-Afrika en dan zoveel mogelijk logeren in kleinschalige bed & breakfasts. Van Colombia en Peru heb ik ook nog veel te weinig gezien. Met een camper door het onherbergzame Yukon trekken. Snorkelen met walvishaaien, waar ter wereld dan ook staat ook op mijn verlanglijstje. Ik wil… ik wil… ik wil… gelukkig zijn er nog veel prachtige bestemmingen om van te dromen.

 

Irene

0299-475083

irene@vanverre.nl

 

Mijn favoriete Van Verre reizen
Sumatra-Harauvallei-1
Voorbeeldreis Indonesië

Rondreis Indonesië: Avontuur op Sumatra en Sulawesi

Sumatra: Medan > orang-oetans Bukit Lawang > Brastagi > Tobameer > Padang Sidempuan > Bukittinggi > Haraukloof > Padang > Sulawesi: Makassar > Sengkang > Torajaland > Manado > Siladen

shutterstock_161334494
Voorbeeldreis Namibië

Rondreis Namibië per auto: Natuurwonderen van Namibië

Midden: Windhoek > Zuid: Kalahari > Fish River Canyon, vergezichten > Aus, wilde paarden > Sossusvlei > Midden: Swakopmund, aan de kust > Twyfelfontein, cultuur > Noord: Etosha NP, waterdrinkplaatsen > Midden: Daan Viljoen > Windhoek.

Chili-Torres-del-Paine-National-Park-1
Argentinië en Chili

Combinatiereis: Hoogtepunten Chili en Argentinië

Beste reisperiode: november t/m maart.

 

Chili: Santiago de Chile> San Pedro de Atacama,woestijn > Punta Arenas > Torres del Paine National Park > Argentinië: El Calafate > Ushuaia > Buenos Aires