Irene

Mijn leukste reiservaring

Reizen is mijn passie. De hele wereld is prachtig, maar Azië met z'n mooie natuur, boeiende en afwisselende culturen, lieve mensen en heerlijke eten heeft toch wel mijn hart gestolen! Ik vind niets leuker dan mijn eigen droomreis dag voor dag uit te stippelen, zodat alles wat ik wil erin past en ik in de leukste hotelletjes slaap. Dus wat is leuker dan dit ook voor andere mensen te doen? Het grootste compliment dat onze klanten me kunnen geven is, als ze na terugkomst zeggen dat ze de reis van hun leven hebben gehad! Ik werk alweer sinds 2004 bij Van Verre en heb het bedrijf zien groeien. In die afgelopen jaren bezocht ik vele malen Indonesië tot alle uithoeken aan toe, zoals Kalimantan, de Molukken en Irian Jaya. Maar ook andere Van Verre bestemmingen heb ik bereisd: Laos, Cambodja, Myanmar en het Maleisische Sabah. Alle gebieden hebben hun eigen karakter, stuk voor stuk vond ik ze superleuk! Er zijn zoveel schitterende herinneringen die ik heb aan Azië! Indonesië is wel één van mijn favorieten; het is zo’n prachtig land met zo’n diversiteit! Ik ervaar het eigenlijk niet als één land, ieder eiland is zo anders. Vaak vragen reizigers me wat nou mijn favoriete eiland is. Ik heb Indonesië inmiddels meer dan 10 keer bezocht en al aardig wat gezien, maar het blijft me altijd verrassen. Maar het gebied dat me het meest verrast heeft is toch wel de Baliemvallei op Papua. Het is dan echt alsof je teruggeworpen wordt in de tijd.

 

Reistips:

  • Reis niet te snel. Je doet dan wel meer plaatsen aan, maar eigenlijk zie je minder. Neem de tijd om ergens lekker een dorpje in te wandelen, waar nooit een toerist stopt. Er is dan misschien geen echte bezienswaardigheid, maar geniet gewoon van de lokale markt, de kindertjes die giechelen omdat je daar loopt. Je ziet dan het echte dagelijkse leven.
  • Wijk net even af van de gebaande paden. Natuurlijk wil je hoogtepunten van een land zien. Maar ga ook eens een paar dagen naar een onbekender gebied. Zelf vind ik het junglegebied Ketambe bijvoorbeeld geweldig. De natuur daar is zo prachtig! Om de orang-oetans écht in het wild door de bomen te zien slingeren heeft een onvergetelijke indruk op mij gemaakt.

 

Mijn favoriete eten

Mijn tweede passie naast reizen is lekker eten en drinken. Ik vind het heerlijk om lokale specialiteiten te proeven en bij ons op kantoor sta ik er om bekend dat ik bijna alles probeer. Anderen gruwelen soms al bij het idee. Kopi luwak, koffie waarvan de bonen uitgepoept zijn door een civetkat? Geen probleem? Gefrituurde spinnen in Cambodja, zee-egels in Indonesië. Mijn mening is dat je het in ieder geval moet proberen! Alhoewel…. de levende dikke maden in Venezuela gingen mij ook te ver. Als ik voor Van Verre in Indonesië ben, dan wil ik in ieder geval ikan pepesan eten. Je moet wel van pittig houden, om dit te waarderen, er zit veel sambal in. Het eten is zo geurig; de makreel wordt in een bananenblad gestoomd; genieten! Maar eigenlijk kan ik nooit kiezen. Een rijsttafel is eigenlijk iets wat de Nederlanders van de Indonesische keuken gemaakt hebben; maar een rijsttafel staat niet vaak op een Indonesische menukaart. Wel in het prachtige Tugu Hotel in Malang (één van mijn favoriete hotels overigens). Dan proef je zoveel dingen: heerlijke rendang (rundvlees), groentes, nasi en dat alles op een prachtige locatie!

 

 

Irene

Product Manager

 

0299-475083

irene@vanverre.nl

Indonesie-blitar-Irene-Dijkstra2(8) Irene25 Indonesie-Jogyakarta-Irene-Dijkstra(8)